Почетна / Фудбал / Супер лига

Динамо и Рад се победама вратили у живот, Бачка за седам минута прокоцкала 2:0 и победу (ВИДЕО)

Напредак "петардом" почастио Војводину у Крушевцу, али је још далеко од Европе
ФОТО: М. Спасојевић

Динамо (Вр) – Вождовац 1:0 (1:0)

Врање - Стадион: Јумка. Гледалаца: 4.500. Судија: Драган Чоловић (Рашка). Помоћници: Ненад Курчубић (Крагујевац) и Александар Живковић (Ниш). Жути Картон: Ожеговић, Гашић, Н. Стевановић, М. Стевановић, Павишић (Динамо), Бошњак, Михајлов, Арсић, Срнић (Вождовац). Стрелац: 1:0 Жељко Димитров (једанаестерац) у 8. минуту.

ДИНАМО (ВР): Перић, Ратковић, Павишић, Гашић, Н. Стевановић, Ожеговић (од 71. Сејдоу), М. Стевановић, Поповић, Митровић (од 45. Ђуришић), Мацукас (од 79. Спасић), Димитров.

ВОЖДОВАЦ: Илић, Ћирковић, Михајлов, Јовановић, Бошњак (од 61. Ковачевић), Ступаревић (од 45. Дуроњић), Срнић, Машовић, Арсић, Сикимић, Луковић.

 

После скоро годину дана чекања, врањанска публика имала је прилике да ужива у пролећној премијери. Фудбалери Динама приредили су одличну фудбалску представу направивши невероватан подвиг победом над Вождовцем. Обе екипе расположене да се надигравају и узаврела атмосфера у режији најватренијих навијача Динама били су додатни ветар у леђа „жутом” тиму.

Врањанци су кренули фуриозно у старту, имали расположене играче спремне да искористе простор према противничком голу. Пут до победе отворио је Ратковић већ у 6. минуту, али је убрзо оборен у казненом простору. За судију Чоловића није било дилеме и показао је на белу тачку. Прецизан с креча био је најбољи нападач Динама Димитров – 1:0.

Дебитант би могао и да жали за шансом у 10. минуту, Митровић је асистирао Димитрову, али је нападач Динама био непрецизан. Минут касније, ни Митровић није умео да искористи гужву у шеснаестерцу, лопта је погодила право голмана Вождовца. Осокољен предношћу, Динамо је ређао шансе. У 17. минуту, Ратковић се одлично пробио са десне стране упослио Димитрова, који је тукао далеко изнад гола гостију.

Вождовац је први шут ка голу упутио у 27. минуту, кад је Машовић послао лопту поред стативе. С друге стране, Поповић је покушао да изненади Илића, али је чувар мреже Змајева био на висини задатка. Гости су успели да одоле налетима ривала, а у финишу првог дела Арсић је гађао изнад гола.

У другом делу, Поповић је после сјајне акције по десној страни покушао да угрози гол Вождовца, али је био непрецизан и лопта је прохујала мало поред стативе. Добро је реговао и чувар мреже Динама, кад је Луковић у 75. минуту покушао да га изненади шутирајући са десетак метара..

Семафор 2. кола Супер лиге (плеј-оф):

Субота:

Чукарички – Црвена звезда 3:2 (Мудрински 22, 67, Стојановић 38 - Марин 7, Ел Фарду Бен 19. једанаестерац)

Напредак  Војводина 5:0 (Ђорић 7, Ивановић 17, 73, Илић 52, Ндиај 86)

Недеља:

17.00Пролетер (НС)  Младост

18.30: Раднички (Ниш) – Партизан

Семафор 2. кола Супер лиге (плеј-аут):

Петак:

Земун – Спартак 0:0

Субота:

Динамо (Вр)  Вождовац 1:0 (Димитров 8. једанаестерац)

Бачка – Мачва 2:2 (Илић 24, Макарић 53 - Гојковић 82. аутогол, Милосављевић 89)

Рад – Радник 1:0 (Јовановић 72)

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sale
Kakva kradja u Vranju. Pomocni dosudio nepostojeci penal. Svaki napad Vozdovca ili ofsajd ili konta faul. Cak i u izvestaju sa utakmice snimili samo sanse Dinama iz Vranja. Kakav lopovluk i licemerje.
чика пера
Војводина се баш бламира. Шутирају је као стару канту и код куће и на страни. Овогодишња сезона је једна од највећих срамота у историји клуба, ни кад су испали из лиге нису се овако срамотили.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.