Почетна / Фудбал / Супер лига

Тедић: Није нам се дало да затресемо мрежу Партизана

Други пут у десет дана Чукарички је изгубио од Партизана и додатно себи закомпликовао наставак сезоне, с обзиром да се Младост из Лучана примакла на само бод
ФОТО: Н. Неговановић

За разлику од претходног гостовања у Хумској, кад су бело-црни били изузетно борбени чак и надомак победе, минулог викенда нису били ни бледа сенка тог тима.

Као да је понестало идеје и самопоуздања фудбалерима Чукаричког, а чини се да су већ после првог гола Партизана изгубили веру да могу до преокрета.

Ипак, све би можда било и другачије да је један од најбољих младих играча Чукаричког Слободан Тедић већ у 19. минуту, а потом и у 41. погодио мрежу Стојковића.

Кад се не искористе шансе против Партизана, наравно следи казна. Баш тако је било у суботу у Хумској. Промашио сам две прилике у првом полувремену, касније смо имали још толико, међутим није нам се дало да затресемо мрежу Стојковића – сумира утиске Слободан Тедић, талентновани нападач Брђана и омладински репрезентативац.

Да ли је на лоше издање утицала сабласна атмосфера на стадиону Партизана или је нешто друго у питању?

Не, није то. Нама је чак и било лакше да играмо у таквим условима, јер се смањио притисак самим тим што није било навијача. Са друге стране и Партизан је играо растерећено. Празне трибине нису имале утицај на коначан резултат.

У последњих пет утакмица од 15 бодова освојили сте само пет. Младост се приближила на бод, да ли можете да сачувате четврто место?

Имамо сада тежи распоред, док је Лучанцима далеко лакше. Ипак, кад прођемо ова три кола, сигуран сам да ћемо све надокнадити. Надамо се да ће и Младост негде кикснути, не могу баш сваку утакмицу да добију, ипак је ово плеј-оф и нема лоших противника. Очекујем до краја првенства озбиљну борбу са њима.

Шта мислите да ли ће управо утакмица у Лучанима одлучивати о путнику на европску сцену?

Славили смо ове сезоне против Младости у гостима, међутим не би требалo да дођемо у ситуацију да сезону, решавамо мечом у Лучанима, јер они играју добро на домаћем терену. Пробаћемо да решимо питање четвртог места пре одласка на поменуто гостовање.

Како ће овај пораз утицати на екипу, самопоуздање, атмосферу?

Битно је да не губимо самопоуздање, већ да наставимо да играмо као у претходном периоду, то се нарочито односи на ове три утакмице. Шта год да се деси, морамо да се издигнемо из свега и наставимо да се боримо за наш циљ. Ако дамо све од себе мислим да чак и у дуелу са водећим екипама, можемо да „покупимо” неки бод.

Шта се дешава са Чукаричким када дођу важне утакмице, да ли је то страх или ...?

Није реч о страху од водећих. Кад дођу важније утакмице, које су под одређеним притиском и морањем, ту имамо проблем. Не одиграмо на очекиваном нивоу. Са друге стране кад нема свега тога играмо одлично, ефикасно. Морамо да научимо да играмо и са притиском, јер је то неопходно да бисмо ушли у Европу.

На Баново брдо долази Црвена звезда, једина екипа која је славила на вашем терену. Како против црвено-белих?

Звезда је најбољи тим у Србији и Чукарички у том мечу нема шта да изгуби, можемо само да добијемо, јер сви очекују да ћемо бити поражени. Надам се боду, свесни смо да ће бити тешко. Са друге стране потребно је да изађемо на терен дамо све од себе и онда ко буде бољи славиће.

Прошле године дали сте гол на Маракани, ако поново добијете шансу, да ли сте размишљали како против Савића, Милуновића, Борјана?

Највише волим утакмице против добрих противника, каква је управо Црвена звезда. Дао сам гол на првом мечу, волео бих да будем у тиму. На мени је да чекам шансу, радим, а шеф ће одлучити ко ће у суботу на терен – искрен је талентовани Тедић.

Инострани клубови већ на вратима

На Бановом брду много очекују од Слободана Тедића, који је у суботу тек напунио 19 година. Ове сезоне одиграо је 25 утакмица, постигао четири гола и уписао две асистенције.

Ипак, постоји могућност да млади играч можда већ овог лета напусти Чукарички, с обзиром да је већ неколико клубова „закуцало“ на врата клуба.

Интересовање иностраних клубова мотив је да још јаче радим и да се доказујем. Прија ми када чујем тако нешто, на мени је да чекам шансу, дајем голове, па шта буде. Не оптерећујем се, битно ми је да са Чукаричким уђем у Европу, за све остало има времена.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

777
Kakvo ispiranje mozga od strane Pantica ahahahha pa da vas nema trebalo bi izmisliti emisiju partizanov vesnik, humoristicki program. Ej golman pokazivao gde da sutira , pa on nema pojma o fudbalu ocigledno
Enky
Nešto ste pobrkali zvezdaši on ne priča o zvezdi vec o Partizanu, valjda vi i ne znate igrati drugačije osim sklanjalica pa mislite da svako tako pobeđuje.
ehhh
Niste smeli, ipak je to sklanjalica

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.