Vuletić: Crvena zvezda siluje istoriju, nema pravo na titulu iz 1946!

44

Partizan ne priznaje pravo Crvene zvezde na titulu iz 1946!

FOTO: I. Veselinov

Skupština FS Srbije je u nedelju usvojila inicijativu crveno-belih da Pravna komisija FSS razmotri njihove argumente i da svoje mišljenje koje bi se našlo pred fudbalskim poslenicima na sledećem zasedanju, ali...

Potpredsednik Partizana dr Vladimir Vuletić, profesor rimskog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu, u opširnom izlaganju potkrepljenom istorijskim podacima i podeljenim u 10 tačaka, kazuje zbog čega Crvena zvezda nema pravo na „naslov najboljeg” iz 1946:

„Započeto pretprošle godine, specifično i agresivno silovanje višedecenijske prošlosti, kombinovano sa elementarnim nepoznavanjem pravne istorije Srbije i rđavim poznavanjem osnovnoškolskih matematičkih operacija, okončano je samovlasnim, bahatim, nelegalnim i nelegitimnim činom nekakvog tobož zahteva za priznavanjem tobož titule nazovi prvenstva Srbije iz 1946. godine.

Usled okolnosti da su, kako to je to Ajnštajn primetio, samo svemir i ljudska glupost neograničeni, premda za ovo prvo to još nije dokazano, pravno-istorijskom analizom, kao prilog buducem radu i odlucivanju Komisije za pravna pitanja FSS, mogu se istaći sledeće činjenice:

1. FK Crvena zvezda, osnovana 4. marta 1945 godine, znatno pre nego što su završene ratne operacije u Drugom svetskom ratu, pre oslobađanja Jasenovca, u jeku borbi NOVJ na Sremskom frontu i sa prvom zvaničnom utakmicom u Enver Hodžinoj Albaniji, učestvuje u jednom projektu čiji su organizatori bili Fiskulturni savez Jugoslavije (FISAJ) i Fiskulturni sportski odbor Srbije (FISOS).

2. Prema odluci FISAJ, prvi šampionat FNRJ planiran je da započne 11. avgusta 1946, pa bi, do 15. juna 1946. svi okruzi morali dati svog prvaka u tu, prvi put organizovanu, fudbalsku ligu posleratne Jugoslavije. FISOS je, u tu svrhu, uredio OKRUŽNA prvenstva kao kvalifikaciona za ovaj budući šampionat.

3. FK Crvena zvezda je u takmičenju za okrug tzv. uže Srbije trijumfovala ispred ekipe FK Željezničar iz Niša i FK Metalac (kasniji OFK Beograd) dok je u okrugu Vojvodine pobedila ekipa FK Spartaka iz Subotice isped FK Vojvodina iz Novog Sada. Kurioziteta radi, FK Metalac je, godinu ranije, u okviru istog ranga, bio prvak ispred FK Crvena Zvezda.

4. Ustav FNRJ iz 1946. u čl. 2. navodi da Federativnu Narodnu Republiku Jugoslaviju, između ostalih, čini i Narodna Republika Srbija koja ima u svom sastavu i Autonomnu pokrajinu Vojvodinu i Autonomnu kosovsko-metohijsku oblast. Sledstveno ovome, jasno je da je NR Srbija nedeljiva teritorija sa dve autonomne pokrajine.

5. Oba kluba, FK Crvena zvezda i FK Spartak Subotica, kao pobednici dvaju okružnih kvalifikacionih takmičenja, kvalifikovali su se za prvo fudbalsko prvenstvo posleratne Jugoslavije.

Nikad nije odigrana utakmica između ova dva kluba koja bi utvrdila "prvaka NR Srbije", budući da se čitav kvalifikacioni ciklus u organizaciji FISAJ i FISOS odigravao po sportskim okruzima a ne prema ustavom zajemčenim i zaokruženim republičkim teritorijama.

6. Onoliko koliko FK Crvena zvezda danas polaže pravo na ovu "titulu" to pravo polaže podjednako i FK Spartak Subotica, izuzev ukoliko FK Crvena Zvezda odriče tadašnju (a i sadašnju) ustavnu nedeljivost Republike Srbije i ne smatra da je AP Vojvodina integralni deo naše države.

Isto takvo pravo, u takvom slučaju, polaže i tadašnji FK Metalac (sadašnji OFK Beograd) i to za trijumf istog ranga takmičenja i to nad FK Crvena zvezda 1945. godine.

7. Naime, ovim na određeni način padaju u zabludu i raskrinkvaju se odgovarajuće falsifikatorske namere revizionizma istorije od strane čelnika Crvene zvezde, po sledećim kriterijumima: Crvena zvezda osnovana je u martu 1945. godine, to je činjenica. Drugi Svetski rat na teritoriji Evrope završen je 9. maja 1945. godine. To je činjenica.

Logor Jasenovac, oslobođen je u maju 1945. godine, i to je činjenica. Blajburška operacija dogodila se s proleća 1945. godine, i to je činjenica. Jugoslovenska Narodna armija, iz koje će nastati sekcija FK Partizan u tim mesecima oslobađala je Jasenovac, ratovala je na Sremskom frontu, na kojem je poginulo preko 20.000 Srba.

FK Crvena zvezda je osnovan u martu 1945. Poslednjih 600 zatočenika delova jasenovačkog logora, Ciglana i 117 zatocenika logora Kožara 22. aprila 1945. započeli su proboj logora. Preživelo ih je ukupno 117.

Crvena Zvezda je 26. aprila iste godine, dakle 4 dana kasnije, već odigrala revanš zvanične utakmice protiv fudbalske reprezentacije Enver-Hodžine Albanije. Pobedila je Zvezda 5:2. Dakle, dok je naš narod u okviru JNA ratovao i dalje na teritoriji Jugoslavije, dotad je Crvena zvezda bila osnivana i igrala prijateljske utakmice.

8.Pokušaj da se nametne da je Crvena zvezda osnovana kao neka vrsta “reakcije beogradske manguparije na zagrebačko osnivanje Partizana”, ovim se potpuno razvejava. Nit je Partizan osnovan pre Crvene zvezde, da bi to bila reakcija Crvene zvezde, niti je rec o zagrebačkom osnivanju, niti ovde ima govora o nekakvoj “beogradskoj mangupariji”.

FK Partizan je osnovan tek nakon svih ratnih dejstava u Drugom svetskom ratu, 4. oktobra 1945. godine u Beogradu, i, kao takav, nije učestvovao u ovom okružnom kvalifikacionom ciklusu za prvo posleratno prvenstvo Jugoslavije, ali je u njemu učestvovao i u njemu osvojio svoju prvu šampionsku titulu kao predstavnik Jugoslovenske narodne armije.

Srbija je, dakle, u prvom šampionatu Jugoslavije imala tri predstavnika: pobednika okruga centralne Srbije, pobednika okruga Vojvodine i predstavnika Jugoslovenske narodne armije.

9.U svom nelegalnom i nelegitimnom činu, FK Crvena zvezda je, izgleda, pronašla uzor u odluci hrvatskog nacionalnog fudbalskog saveza koji je HNK Hajduku iz Splita priznao titulu osvojenu u hrvatskim kvalifikacijama iz 1946. kao državnu.

U tom pogledu, kvalifikacioni turnir u Srbiji, u kojem je učestvovalo svega šest ekipa i odigrano pet utakmica u jednokružnom sistemu, nije mogao predstavljati pravni osnov po bilo kom rešenju, koje bi omogućilo da se titula dodeli Zvezdi, na osnovu činjenice da je u tom momentu Srbija bila sukcesor, bilo koje druge i bilo koje slične fudbalske federacije u bilo kom periodu.

Tom logikom, kojom nas ubeđuju da je moguće napraviti ovakvo poređenje i izjednačavanje, mene čudi zašto nije stigao zahtev da se Crvenoj zvezdi kao sukcesoru FK Jugoslavija, kluba iz predratnog perioda, koji je osvojio tri titule i to u tadašnjem zajedničkom prvenstvu, dodeli kao pravnom nasledniku čiji je stadion bio gde danas igra Crvena zvezda?

10.Takvim nasilnim metodom, takvim revizionizmom istorije, takvim pokušajima da se istorija siluje i da se na osnovu nje pokušava nasilnim putem preuzeti nekakva šampionska titula, čini mi se, samo služi na čast onima koji danas predvode jedan veliki klub, kojem u istoriji nije padalo na pamet, niti ranijim funckcionerima, da se bave ovako nečasnim nepočinstvima u pokušaju da se dođe do titule.

NJegoševim rečima: “Ne trebuje carstvo neljudima, nako da se pred svijetom ruže. Divlju pamet a ćud otrovanu divlji vepar ima a ne čovjek. Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom.”

Komentari (44)

Samo registrovani i ulogovani korisnici mogu da ocenjuju komentare!

Prijava Registruj se

Dodaj komentar

Preostalo karaktera:
dejavu

Zasto nemamo ovakve talente za svoj posao i u sportskom sektoru ? Pa i u upravi,ne racunajuci Vuletica.

Odgovori
Pjer

i to bi bilo džabe. U današnje vreme se isplati samo kriminal Zvezda i njihov FSS su najbolji pokazatelj urušenog društva.

Odgovori
Veselo drustvance majora Gaspara

Prof. Vuleticu,radi preciznijeg informisanja srpske sportske javnosti,moram da iznesem nekoliko podataka koji se razlikuju od onih koje ste izneli: 1) 28.03.1945. u Beogradu CRVENA ZVEZDA – ALBANIJA 11:2. i 22.04.1945. REPREZENTACIJA TIRANE – CRVENA ZVEZDA 2:5 (prvo inostrano gostovanje). Naglasavam da sam podatke pronasao na RSB Forum. 2) SK Jugoslavija je zaista bila prvak Kraljevine Jugoslavije,1924 i 1925,ali i 7 puta prvak Prvenstva Beogradskog podsaveza 1922-1926,1928 i 1932,kao i prvak Prvenstva Srbije 1941/42. Kako ce se ova celokupna rasomonijada oko titula resiti nije na meni da iznosim,jer nisam lice iz pravne struke. Naravno imam svoje misljenje kao i svako drugi,ali prosto sam napisao ovaj komentar jer se podaci koje imam unekoliko razlikuju od ovih koje Vi navodite pod tackama 7. i 9. (mada sad vidim da ste u tacki 9. naglasili u zajednickom prvenstvu,sto odgovara podacima koje ja imam,jer su 7 titula u vremenskom razmaku od 1922/32,na teritoriji beogradskog podsaveza).

Odgovori
JSD SE GASI

Zaboravi si one titule koje su osvojene pod imenom SK Velika Srbija.

Odgovori
Dajte im titule i za 19 vek

hahahahaha...

Odgovori
srbija

Dajte im bre sve od kosovskog boja nadalje! MA od cara dušana im dajte!

Odgovori
RRR

Ma kad vam je Car Dusan (Savic)zabio treci u 22 minuti odmah je usledilo iskljucenje da ne bude bruke.

Odgovori
Slave

Nista nisi napisao na latinskom

Odgovori
Svejedno ti je

Onima kojima je Terza isprao glavu nikada ništa neće biti jasno.

Odgovori
Psttt

A tek obozavaovima kulta zeljka vesnika

Odgovori
Armija Terzinih tvorića

Zagadjujete vazduh spostske Srbije godinama, kao što pravdate desetine sklanjalica i sramnih penala... Sramoto Srbije. Upravu vam čine abolirana lica i lica sa poternica.

Odgovori
Pigeon

Ma, daj, bre, sasvim nebitno...Dajte, bavite se nasim problemima, bas me briga da li je i ko je bio navodni prvak za vreme rata (jer to se igralo, a srpska madez je ginula na Sremskom frontu!). Samo jos da dodam da je cz formirana od strane SKOJ-a (Savez KOMUNISTA OMLADINE JUGOSLAVIJE), pa koliko je ta njihova moralna postojanost da su se igrali fudbala, dok su njihovi vrsnjaci ginuli. Samo da dodam, da su svi sa preko 16 godina bili nasilno mobilisani da idu na front; moj otac je izbegao zbog samo jedne godine manje, a svi koji su iz okruzenja i komsiuka otisli-odvedeni, nisu se vratili? Ali, zar je potrebno govoriti o moralu rupasa. koji su, kako neko rece "maskota moralne propasti srpskog dustva". Dajte im tu titulu, eto, decica da budu srecna jedan da, sledeceg se toga vise nece ni secati...

Odgovori
Rupas ti

Pricas o moralu.dok su srbi zlostavljani u jasenovcu vasa legenda bobek je otpozdravljao duceu i pavelicu i uveseljavao ih svojim umecem.sa sve cajkovskim i matekalom.to su oni ako ti otac nije pricao sto su partizanu utabali put ka titulama a ujedno i postavili moralne norme vaseg jsd.dovoljno je da imas u ormaru drugi dres ili uniformu za nedaj boze pa da preletis

Odgovori
@Rupas ti

Kako to pamtis sta je bilo pre 7-8 decenija, a ne pamtis sta je bilo pre 1 deceniju, kad je vasa legenda i zvezdina zvezda (Prosinecki) u Kninu slavili Bljesak i Oluju zagrljn sas Franju Tudjmana, to nisi video niti si zapamtio, !!!!

Odgovori
Rupas ti

sve to nema veze jer vuletic nije odgovorio na pitanje.ko je salutirao duceu i pavelicu dok su ta deca na koju se poziva ginula.moj komentar nije uvod u dalje sukobe partizanovaca i zvezdasa vec pokusaj da se jasnim dokazima ovom coveku koji vam unistava klub stane na put.to sto on pluje po zvezdi meni ne smeta.otkad je on predsednik zvezda na kraju regularnog dela nikad nije bila ispod 10 bodova prednosti.to je njegova sramota.pozivanje na njegosa nece uciniti da zaigrate fudbal.a ja veruj mi pamtim partizan i sa djurovskim i sa usketom i mijatom i jokanom.tad ste bili klasa.ne mrzi svaki zvezdas partizan.samo ovo bezanje od istine da ne umeju da vode klub na ustrb pljuvanja i blacenja zvezde znate i sami da nije normalno.a ako je doslo vreme da zvezdasi na mrezama stite partizan od pantica i demagogije onda vasem klubu nema spasa.za razliku od vecine vas navijaca iz humske ja kao zvezdas odem na 40 %utakmica partizana.jer ja ipak volim fudbal

Odgovori
RRR

Svaka cast, i ja sam kao mladji pratio PFC,pa u najboljoj postavi svih vremena PFC je Zvezdas Djurovski.

Odgovori
Komedija

Ti nam govoris o moralu? ti? Kakve veze ima sremski front sa sportom???

Odgovori
veteran

fk cz se nicega ne stidi i po tome podseca na susede -njene velike prijatelje u ex Jy.

Odgovori
profo sta kazes

Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas ne pitaj mnogo, dospeces i ti na rdjav glas

Odgovori
I ja sam pravnik

Mozda ste vi gospodine vuleticu sve u pravu ali bolje bi vam bilo da se bavite sadasnoscu nego proslosti jer vi silujete najnoviju istoriju i titule koje vama polovina drzave i sire ne priznaje.

Odgovori
kondor

Ti si jako slab pravnik .

Odgovori
Rale

Da si pravnik, ne bi se odao posle prve recenice, da si polupismeni ili nepismeni navijac jednog lopovskog kluba.Pokusavas nesto da poturis Partizanu a Zvezda se nakrala titula zahvaljujuci lopovima tzv sudijama.Mozda bi realno trebalo da ima desetak titula koje su zaradjene sportskom borbom ,ostalo je cist lopovluk.O tome pred svako Prvenstvo su ukazivali pre svih Hajduk,Dinamo a atim Partizan,Sarajevo i Zeljeznicar da Zvezda ima najmanje deset bodova fore i da ih ovekuje teska borba da je stignu.

Odgovori
Milovan 2

Vuletiću bi bilo bolje da podnese ostavku i spase Partizan još veće blamaže nego što prebrojava Zvezdine titule. Dokle će uprava Partizana da vodi tuđu brigu dok im klub tone sve dublje.

Odgovori
BGD

Dajte im dve tri pet,navikli na MUĆKE,KRAĐU,OTIMANJE !

Odgovori
Dark

Gospodo Parizan nije ucestvovao jer nije ni postojao dok su njegovi buduci prvotimci branili boje i granice NDH. A sami znaju i oni koji su to od Glazera pa nadalje.

Odgovori
filipkacl

Naravno da nema pravo, to je bila sezona u kojoj se nije igrala liga na drzavnom nivou jer je bilo gomile noosnovanih klubova i trebalo je da se igraju kvalifikacije za stvaranje prve savezne lige koja se igrala tek sledece sezone. Zato te lige iz te sezone su bile samo regionalne kvalifikacione lige. Zvezda ima titulu te lige, niko to ne osporava, ali ta liga nije bila vise nego regionalna kvalifikaciona liga. Ta liga ne moze da se poredi uopste sa drzavnom ligom.

Odgovori
Madjionicar

Zvezda siluje istoriju, a ti Partizan.

Odgovori
SRBA

Pa naravno da nema prava, nikada nije ni imala ni bas nikakvog zakonskog osnova nema ni da je zatrazi. Ali sta ces moze im se da lazu i kradu i otimaju dok su ovi jos malo na vlasti....zato i zure, znaju sta ih ceka kada im ode finasijski vodja. Doci ce na naplatu i ovih 45 miliona sto im je udelio u ove 3 god. Sve ce doci na naplatu!

Odgovori
joco

A zašto se vi toliko brinete o tome kad niste u igri?

Odgovori
duja

ne bavi sa vise Zvezdom,to nije tvoj problem,poslusaj savet navijaca i stalne povike,pronadji Vucelica,Vazuru i put pod noge iz Partizana

Odgovori
RRR

Silovanje za vreme M.Marjanovica ne analiziras. Po 28 igraca u repki,sudije,ostali timovi na noz protiv CZ i da se ne ponavljam.Sve ovo Vas je stiglo i zbog tog vremena.Mora da shvatite.FK CZ je najveci klub na balkanu.Locirajte trenutno prave protivnike-Radnicki, Cukka,a sreca da je Mladost Vas tim ,i oni su jaci,ostale Vi pratite.Ostavite se CZ jer funkcionere ne interesujete,samo medju navijace unosite zlu krv.Zelim u FKP rukovodstvo sa strascu,ali ne bolesno ostrascenu.Neka Vam tu budu-Moco, Mijat,Sale Kralja dovedite iz Sapca i takve vedete koje su i na terenu bili OK.

Odgovori
Che @ rrr

U vreme Marjanovica, koje je trajalo oko 2 godine, FKP je prvi put i jedini put imao budzet skoro kao CZ.. Sto se sadasnjeg vremena tice cim odu ovi sto odlaze bice ti jasnije ko ste, sta ste i koliko ste odrali gladan narod.

Odgovori
Ujedinjena SRBIJA

Nije mi jasno Vuletiću dokle ćeš više da lažeš ? Kažeš da su partizani oslobađali Jasenovac, a sami se logoraši iz njega probili ?!?!!? Ko je ovde lud ? Zašto ti tvoji partizani nisu ranije pokušavali da oslobode Jasenovac nego su čekali kraj rata ? Jesi li čuo za dogovor ustaša i komunista o uništenju srpstva iz 1935 godine ? NISI ZATO I LUPAŠ GLUPOSTI. Lako možeš naći taj tekst na internetu !!! Kada ti tako lažeš u vezi sa najvećim stratištem srpskog naroda u kome je ubijeno više od 700 000 srba pa kako onda da ti verujemo u bilo šta drugo što kažeš ? Zašto nisi rekao da je 6 reprezentativaca NDH igralo u tvom posleratnom partizanu ?

Odgovori
Mirce

Pa i Zvezdi su igrali Zebec,Borozan, Novak TOMIC,Krmpotic,Muslin,Bracuuun,Tanjga,Prosinecki,Juric,Jurisic, itd .sve Ujke.D ani je bilo njih i sudija vi bi bili podsavezni tim.Ali kad se udruzi mafija komunjare ujke istali eto Zvezde za respekt.

Odgovori
@Ujedinjena Srbija

Partizani JESU oslobodili Jasenovac! Pogledaj malo istoriju...Bilo je i bekstvo, ali samo dela zatvorenika...Kada nesto citas, probaj da to uradis do kraja...

Odgovori
Los penzos 47

Prvo,crno-beli moralisto-kada smo već kod istorije,morao bi znati da su te l945-te:Tito, Dimitrov i Hodža sanjali balkansku federaciju!Drugo, hoćete das kažete da,dok su Bobek i još neformirani grobari oslobađali Jasenovac i ginuli na Sremskom frontu ( zbog kojeg bi trebalo da odgovara ondašnja vrhuška JNA na čelu sa vođom ), a zvezdaši se zabavljali igrajući fudbal !Stvarno je Ajnštajn bio u pravu ,kada je rekao da je "ljudska glupost NEOGRANIČENA!"

Odgovori
Grosic

Gospodine Vuleticu, Ja Vas molim da podrzite gosp.Terzica,i da se konacno ta beogradska manguparija okiti tom titulom uze Srbije, a posebno Vas molim da se zalozite da im se konacno prizna i taj kup Envera Hodze,i pridoda tim osvojenim kupovima Marsala Tita. Jer nije sala, dok su zagrebcani; Peko Dapcevic,Koca Popovic,Mijalko Todorovic Svetozar Vukmanovic-Tempo,Ratko Vujovic-Coce,Petar Stambolic,i drugi osnivaci zagrebackog Partizana,krvarili oslobadjajuci Jasenovac i ginuli na Sremskom frontu, dotle je beogradska srbadija Rajko Mitic, Branko Stankovic,Jezerkic,Tomasevic Djajic,Ciric i drustvo, igrala utakmice i osvojila kup Envera Hodze cak u Tirani. E to su neki od razloga gosp.Vuleticu zasto se ovom istinskom srpskom ravnogorskom klubu, koga su osnovali ravnogorci D.Mihajlovica, treba priznati sve sto traze tj,ovaj kup iz 1945 i tu titulu iz 1946 g. Pozdrav!

Odgovori
Marko

Titula je nebitna za Zvezdu ali srpska posla su bitna prepucavanje koje bez vredno i titulu dodjeliti golubovima koji su preleteli Humsku...

Odgovori
numerouno

Neznam kakve veze imaju Jasenovac i Albanija sa titulom prvaka Srbije za 1946 ali ako se već piše o nastupima u proleće 1945 treba znati da su i budući prvotimci Partizana tad itekako nastupali. Na primer : na proslavi "četvrte obljetnice NDH" 10.04.1945.u Zagrebu pred 8.000 gledalaca je odigrana "tekma" Građanski-HAŠK (konačan rezultat 2:2). Između ostalih za Građanski su nastupali Šoštarič, Brozović, Bobek i Matekalo a za HAŠK braća Čajkovski i Belin. Dana 30.04.1945.započelo je I "Nogometno prvenstvo Zagreba" gde su nastupali isti igrači : Građanski protiv Uskoka 6:2 (posle preokreta, poveo Uskok 2:0) a HAŠK protiv Gvožđara iznenađujućih 3:3 - izvor Hrvatski sportski list od 01.05.1945.). tako da je u proleće 1945 neko predstavljao svoju zemlju u inostranstvu a neko..... Inače Brozović zamalo rekorder po broju utakmica odigranih za NDH - 17 , samo je Franjo Velfl odigrao 18.

Odgovori
ćela

Ovaj džemperko , može da se priključi nekom putujućem cirkusu i da uveseljava seoske đilkoše .

Odgovori
Los penzos 47

Kratko i jasno "Profo",pao si i na Rimskom pravu i na istoriji !Sedi,JEDAN!

Odgovori
part

ma gledajte šta će biti u budućnosti da napredujemo a raspravom o prošlosti gubimo dobar deo svoje budućnosti!

Odgovori
RRR

Kako ste Vi vojni klub niko vam ne osporava da ste bili prvaci JNA.Nego gledam kad ce neka komisija za poreklo, kako je ratnim profiterstvom nastao Zemunelo.

Odgovori
Pedja

Zasto ovog debelog, ruznog i odbojnog tipa stavljate na vesti o Zvezdi? Zaista je degutantno da vidim takvu osobu na vestima o klubu za kog navijam. Makar svaki dan izbacivao latinske poslovice, uopste me ne interesuje da citam njegova lupetanja.

Odgovori

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija SPORTSKOG ŽURNALA ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne - skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije „SPORTSKOG ŽURNALA“ kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. SPORTSKI ŽURNAL ONLINE nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje. Redakcija ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Vaš komentar može sadržati najviše 1.000 pojedinačnih karaktera, i smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Da biste videli ostatak vesti

Registrujte Se Prijavite Se

Prijava

Facebook Prijava

ili

Registruj se › Zaboravili ste lozinku?

Registruj se

Facebook Prijava

ili

Unesite Vašu adresu e-pošte da biste dobili novu šifru