Почетна / Фудбал / Супер лига

Звездина дерби утеха: Наставак хода ка рекорду

Није Црвена звезда оправдала очекивања навијача у протекла два вечита дербија, али ни дозволила да буде поражена од највећег ривала
ФОТО: Н. Неговановић

Наставила је Црвена звезда низ непобедивости у првенственим мечевима и дошла на праг изједначавања клупског и државног рекорда.

Милојевићева екипа стигла је до биланса од 45 тријумфа и пет ремија, уколико не изгуби сутра у Лучанима поновиће достигнуће генерације предвођене тренером Муслином.

Непобедивост Црвене звезде трајала је од 3. новембра 1999. до 31. марта 2001. године, кад је против Муслина тактику за славље направио Звонко Варга на Старој Карабурми.

ОФК Београд је тријумфовао, уз два гола Петра Дивића. Екипа у којој су били Буњевчевић, Пјановић и Друлић поставила је тада југословенски рекорд, који је сада пред рушењем.

Ова генерација Црвене звезде апсолутни рекордер могла би да постане већ у суботу, кад на Маракану долази Земун. Претходно је неопходно да победи, или ремизира, на незгодном гостовању у Лучанима.

Ход ка рекорду представља сатисфакцију и утеху у ситуацији кад игра у првом полувремену и комплетан резултат нису испратили амбиције у 159. вечитом дербију, а на светској листи непоражених у низу Милојевићева екипа је прескочила Венгеров Арсенал из 2003. и 2004. и Јувентус из 2011. и 2012.

Они су се зауставили на 49 првенствених мечева без пораза. Изједначен је учинак загребачког Динама, заокружен на 50 утакмица у периоду од маја 2014. до априла 2015. године...

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Još najmanje dva nerešena rezultata.
Pedja
Ja sam zadovoljan derbijem bez obzira sto nije nilo pobede. Da bi derbi bio kvalitetan, potrebne su dve ekipe koje hoce da igraju. Mi vec nekoliko derbija gledamo utakmice gde jedna ekipa ide maksimlanom opstrukcijom, igra prljavo i ne biva kaznjena od sudije za takvu igru, a zatim predstavljaju svaki derbi da su oni zrtve i osteceni. I zbog ovakve igre, nama za derbije, a i za svaku znacajniju utakmicu trebaju strane sudije iz Nemacke, Engleske, Italije, koji nisu optereceni rezultatom niti ih je briga ko ce sta posle da izjavi, vec bi sudile objektivno. Da je sudjenje bilo iole objektivno, Zvezda bi posle prvog poluvremena vodila i imala igraca vise.
o.O@Pedja
Ne slažem se s tobom! Uvek nam je kriv spolnji faktori a ne vidimo da imamo trenera kukavicu što je dokazao i prošle godine protiv CSKA, pa ove godine u grupnoj fazi LŠ kao i u dva zadnja derbija protiv ekipe u nekrofilskim dresovima! Jednostavno čovek nema ono iz čega se legu pilići! Seti se samo one njegove pogubne taktike iz LŠ, sa pojačanim zglobnim autobusom! U derbiju protiv onog tima u nekrofilskim dresovima, nam je priredio blamažu epskih razmera i ponovo dokazao minorni opseg svoga znanja! Trener početnik Bata Mirković je dokazaom da ima ono iz čega se legu pilići, i u tim je stavio 17-o godišnjaka koji je u džep stavio rezervistu iz Kine, što je dokaz da rezervista iz Kine nije ni na nivou omladinske lige Srbije! Za “trenera godine” su naši 20-godišnjaci Joveljić, Veljko Nikolić i Stanojev nepoznata zemlja (terrae australis)!!
Veselo drustvance majora Gaspara
Po prvi put se apsolutno slazem sa sa delom komentara potpisnika Pedja,u delu gde kaze da "nama za derbije, a i za svaku znacajniju utakmicu trebaju strane sudije iz Nemacke, Engleske, Italije, koji nisu optereceni rezultatom niti ih je briga ko ce sta posle da izjavi, vec bi sudile objektivno." I dodajem,koji nisu optereceni urgencijama iz FSS i njegovih isturenih odeljenja (sudijska organizacija,zajednica prvoligasa i komesar za regularnost takmicenja). A posto je ostatak komentara napisao,da se blago izrazim predvidljivo subjektivno,ostavljam mu da,pod uslovom da ima vise od 30 godina razmisli,koji je tim u poslednje tri decenije(od Barija naovamo) u nizu pobedjivao utakmice praveci gomlu sitnih,pa i ne bas uvek tako sitnih prljavih faulova,preko 30 po utakmici u cilju kvarenja igre protivnika. Ako mu navijacka objektivnost to ne dozvoljava,mogu mu navesti i imena igraca koji su se proslavili u toj ulozi. Siguran sam da ce mu biti poznati.
Прикажи још одговора
Zuk
Јешић је уверен да Партизан има адуте уочи вечерашњег сусрета: – Видим да сви фаворизују Црвену звезду, међутим, ни Партизан није за потцењивање, јер има одличне играче. Свака част Звезди, прва је на табели, играла Лигу шампиона и ту капа доле. Моја прогноза је сасвим другачија. А, то је? – Очекујем победу, или реми Партизана. Јесенас су црно-бели имали осцилација у игри, разних турбеленција, играчи психички пали, али сад је нова прича. Знам да је тренер Бата Мирковић тим и играче вратио у живот, Звезда је и уочи прошлог дербија фаворизована, па је меч завршен без победника. Zna covek znanje i tu nema price.
dosta demagogije
Koga briga za rekordom mi smo Zvezda merilo su samo titule i pre svega Evropa. Ajde Milojeviću počni da igraš fudbal imaš vrhunsku ekipu ili nazadu Čukarički.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.