Почетна / Фудбал / Супер лига

Директор Нишлија анализирао прелазни рок: Желимо искорак у Европи и појачавамо се у складу с тим

Раднички је ове сезоне први пут после три и по деценије играо европске утакмице, где је после победе над Гзиром са Малте елиминисан од Макаби Тел Авива у квалификацијама за Лигу Европe
ФОТО: Т. Тодоровић

Фудбалски клуб Раднички жели да задржи друго место у Супер лиги и потом следеће сезоне направи нови искорак у Европи и у складу с тим је обавио зимски прелазни рок, изјавио је данас спортски директор Марко Јовановић.

- На томе сви радимо, зато смо довели адекватна појачања. Ако на лето будемо појачали играчки кадар са бар још двојицом квалитетних фудбалера, можемо још један степеник више. Да смо против Макабија били комплетни сигурно нас не би тако лако добили у Израелу. Раднички иза себе има једно добро искуство и у наредни циклус квалификација ћемо сигурно ући доста искуснији. Верујем да можемо да прескочимо степеник више, а можда и два него прошлог лета - рекао је Јовановић током анализе зимског прелазног рока.

Раднички је ове сезоне први пут после три и по деценије играо европске утакмице, где је после победе над Гзиром са Малте елиминисан од Макаби Тел Авива у квалификацијама за Лигу Европе.

Спортски директор клуба је навео да му је ово био најлакши прелазни рок.

- Мени је ово био најлакши прелазни рок јер смо летос потписивали уговоре на дужи период са играчима. Већину смо потписали на две или више година. Раднички је на дуже стазе везао Ђорђа Црномарковића, Нермина Хаскића, Радована Панкова... Са старијим и искуснијим, попут Николе Дринчића,  Александра Тодоровскоког, Александра Јовановића и  Саше Стојановића потписивани су уговори на шест месеци до годину дана. Мени је било много лако да одрадим овај прелазни рок јер смо имали окосницу тима на окупу. Играчи су задовољни јер примају плате редовно. Истакао бих и сарадњу са тренером Ненадом Лалатовићем који је изузетан стручњак и са њим ми је велико задовољство да сарађујем - додао је.

Јовановић је рекао да су одласци Синише Бабића и Александра Станисављевића надомештени доласцима.

- Успели смо да појачамо, али и додатно подмладимо играчки кадар у овом прелазном року. Одлазак Бабића и Станисављевића надоместили смо доласком Дамира Којашевића, који ће тек показати свој квалитет. У Казахстану је сезона раније завршена, још се уходава у наш систем рада. Петар Петровић ће додатно убрзати и освежити везни ред. Петровић је један од технички најјачих играча у лиги. Има сјајне физичке предиспозиције и ради се о једном великом професионалцу. Сигурно ће се наметнути тренеру Лалатовићу. Он има жестоку конкуренцију на позицији, ту се налазе и Лазар Ранђеловић и Петар Грбић. Са њим смо потписали уговор на две и по године и клуб ће сигурно профитирати у будућности. Никола Чумић је млад играч и видим га као залог за будућност нашег клуба. Имао је пех са неком повредом, биће достојна замена за неког од играча које ћемо на лето можда продати. Довођењем Петровића и Чумића смо подмладили играчки кадар, а уједно добили и на квалитету - рекао је Јовановић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.