Почетна / Фудбал / Супер лига

Немања Белић и Стефан Шапић продужили уговоре са Чукаричким

У Чукаричком мисле на будућност. Уговоре са клубом са Бановог брда данас су продужили првотимци Немања Белић и Стефан Шапић. Белић ће по слову уговора остати у Чукаричком још две и по, а Шапић још четири и по године
ФОТО: ФК Чукарички

Стефан Шапић је у Чукаричком већ десет пуних година. Он је најбољи пример како један играч треба да искористи прилику која му се пружи. Дошао је код нас као дете, сада је већ момак, а продужетком уговора показали смо да га видимо као једног од ослонца клуба у наредном периоду. У претходној полусезони изборио се за место у тиму у конкуренцији Копитовића, Пушкарића и Ђурића, а то свакако није било лако. Такође, Белић ће остати наш голман још најмање две и по године, на обострано задовољство – истакао је спортски директор Чукаричког Ненад Миросављевић.

Белић је рођен 24. априла 1987. године у Београду. У млађим категоријама наступао је за Обреновац 1905, Раднички из Обреновца и ОФК Београд. Као члан Романтичара калио се у Палилулцу, Сопоту и поново обреновачком Радничком.

Потом је са великим успехом три сезоне бранио за Доњи Срем, те још две за Металац, пре доласка у Чукарички 2017. године. За Брђане је наступао на 27 мечева, а у Супер лиги има укупно 180 утакмица.

Истицао ми је уговор у јуну, у клубу су предложили да наставимо сарадњу и то смо учинили на обострано задовољство. Они су похвалили мој однос на тренинзима и мечевима, ја сам веома задовољан овде и није било разлога да не продужимо уговор – истакао је искусни Белић.

Стефан Шапић је рођен 27. фебруара 1997. године, игра на позицији штопера. У млађим категоријама био је у Жаркову и Партизану, а потом у Чукаричком још од 2009. године. Са омладинцима бело-црних освојио је шампионску титулу, наступао је и у УЕФА Лиги младих.

За први тим дебитовао је 27. марта 2016. године, непосредно по потписивању првог професионалног уговора. Једну сезону провео је на позајмици у београдском Синђелићу, где је наступао у Првој лиги Србије. За Брђане је одиграо укупно 13 мечева, од тога ове сезоне 11.

Наравно да сам презадовољан потписом новог уговора, с обзиром да сам у клубу већ десет година. Изборио сам се за шансу, одиграо десетак утакмица, а ово је за мене била најбоља могућа награда – казао је Шапић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.