Почетна / Фудбал / Супер лига

Мачва се са играчем више бранила пола утакмице и одбранила по снежној вејавици у Хумској

Партизан годину завршио ремијем, на трећем месту, следи пауза до фебруара
ФОТО: partizan.rs

Партизан – Мачва 0:0

Београд - Стадион: Партизана. Гледалаца: 1.300. Судија: Александар Живковић (Ниш). Помоћници: Срђан Милутиновић (Ниш) и Дејан Димитријевић (Врање). Жути картониУрошевић x2, Пантић, Валиенте, Здјелар (Партизан), Ивић, Косанић, Пулетић, Тошић (Мачва). Црвени картон: Слободан Урошевић (Партизан) у 44. минуту.

ПАРТИЗАН: Кљајић, Н. Р. Милетић, Валиенте, Марковић, Урошевић, Здјелар, Косовић (од 68 Ивановић), Пантић, Закарић, Николић, Гомеш (од 46. Шеховић). Тренер: Зоран Мирковић.

МАЧВА: Пулетић, Пејовић, Тошић, Ивић, Јефтић, Марић, Бабић (од 79. Косанић), Марковић (од 73. Стевановић), Шушњар, Гемовић (од 94. Марвеђо), Милосављевић. Тренер: Дарко Тешовић.

 

 

Снег је покрио травнати тепих у Хумској, стручне службе су га очистиле колико су могле, а играчи, судије и делегат су решили да меч почне.

Одавно на српским суперлигашким теренима није виђена нараџџаста лопта за снег. Само што је почео меч кренула су и проклизавања.

Први се одважио Закарић да проба ударцем из даљине, у 7. минуту шутирао је полувисоко, али је Пулетић без проблема ухватио лопту.

Шушњар и Кљајић су кренули на лопту на ивици казненог црно-белих у 8. минуту, дошло је до судара, али судија ништа ниеј свирао, у наставку акције је остао празан гол Партизана, али је играч Мачве одустао јер је мислио да је фаулирао голмана тима из Хумске.

После десетак минута игре очишћене линије на терену се нису виделе.

Добра шанса за Шапчане у 15. минуту, продор по десној страни, лопта по земљи враћена до Ивића на ивици казненог Партизана, он је на леву страну заломио чувара, отворио му се празан простор за шут ка голу црно-белих, али је ударац био нејак.

Судија Живковић је у 19. минуту прекинуо меч да би се линије на терену очистиле.

Велика прилика за Партизан у 21. минуту, лопта Закарића у казнени, иза леђа одбране Мачве утрчао је бек Урошевић, примио лопту на груди, падала је на петерац, био је сам пред голманом Пулетићем, али је онда извео претварање из америчког фудбала.

Пробао је и Пантић у 26. минуту, али је и његов шут ишао право у Пулетића.

Преузео је Партизан иницијативу, али правих шанси "ни за лека".

Урошевић се поново убацио у 37. минуту, иза њега је био Гемовић, као покошен је пао бек црно-белих тражећи пенал, судији "креч" није био ни на крај памети.

Пантић је у покушају да центрира из казненог у 38. минуту погодио пречку, уз то је лопту дирао голман Пулетић.

Урошевић је 42. минуту са леђа "покосио" Гемовића, судија Живковић је показао први жути картон на мечу.

Минут касније најбоља шанса за Партизан, Пантић је убацио лопту у казнени, играч Мачве је главом пребацио до друге стативе где је на два метра утрчавао репрезентативни бек Партизана Милетић, али му је лопту с ноге скинуо "чувар" Марковић и спречио мат.

У само три минута леви бек домаћина Урошевић је поцрвенео. Поново контра Шапчана по десној страни, Гемовић је надмудрио двојицу ривала, кренуо да бежи, испред њега се испречио Урошевић, улетео му у правац кретања и оборио га. Није било дилеме за арбитра, показао му је жути картон, други, и црно-бели су остали са играчем мање.

Тренер Партизана Мирковић на почетку другог полувремена увео је младог бека Шеховића уместо нападача Рикарда.

Пробао је у 54. минуту искоса са леве стране са 13, 14 метара Пантић да изненади Пулетића, лопта је прошла између два играча Мачве, али голмана није изненадила.

У 61. минуту најбоља прилика за Партизан, избачена лопта на ивицу казненог Мачве, враћена је по земљи, остао је код петерца штопер Марковић, избио је сам пред голмана, шутирао је са неколико метара, уклизао је Тошић, епилог, лопта је изнад пречке завршила ван терена.

Црно-бели су сматрали да је ударац изблокиран и да треба да добију корнер, најгрлатији био је Пантић, судија му је за то дао жути картон.

У 68. минуту слободан ударац за Партизан са 18 метара, шутирао је Пантић, Пулетић је тек из другог покушаја укротио лопту на метар од гол линије.

Уследила је нова пауза за чишћење линија, у исто време Ивановић је заменио Косовића.

Упркос играчу више на терену Шапчани су се одлучили за одбрану.

Косанић само што је ушао у 79. минуту добио је жути картон у покушају да спречи контру.

У 82. минуту радна акција играча Партизана, очистили су метар квадратни како би Пантић што лакше извео слободан ударац са 18 метара. На крају солидан шут и погођена шипка иза гола, уз изборен корнер.

Комбинација Закарић - Николић и шут потоњег главом после слободног ударца није донела промену резултата, Пулетић је лако укротио ударац са шест метара.

Пет минута пре краја навијачи Партизана са источне трибине грудвама су погодили помоћног судију, па је меч на кратко прекинут.

Два минута пре краја пробао је Пантић приземним ударцем по земљи, али је лопта прошла десетак центиметара поред леве стативе гола Мачве.

Голман гостију је у надокнади добио жути картон због одуговлачења.

У последњем минуту надокнаде велика гужва, на крају по жути картон за Тошића и Здјелара.

Семафор 21 кола Супер лиге Србије:

Петак:

Партизан Мачва 0:0

Субота:

13.00: Младост Рад

13.00: Радник Бачка

13.00: Спартак Вождовац

13.00: Земун – Динамо (Вр)

15.00: Чукарички Црвена звезда

15.00: Војводина – Пролетер (НС)

Недеља:

19.00: Напредак – Раднички (Ниш)

Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

moma52
Mislim da je posle ove utakmice ocena za sezonu čista petica(peto mesto).Zadovoljan sam da se niko od igrača nije povredio,jer bi im već uplaćeno letovanje na egzotičnim destinacijama propalo i žao bi mi bilo našeg novca.Momci su već bili u kupaćim gaćama,a ovde ih neko tera da rade svoj posao po snegu.To nije lepo i sramota je to od njih zahtevati.Ipak su oni igrači bivšeg velikog kluba i zaslužuju da se lepo odmore i okupaju posle briljantne sezone.Veliki su to majstori,ej,Nikolić,Kosović,Rikardo,Zdjelar,a tek Urošević,čudno da on nije izabran za kapitena SLS,jer ono što on ne zna,to teško može neki profesionalac tako uspešno da radi.Bati želim da se pokupi i sačuva živce,jer sa ovim igračima za tri dana bi i Gvardiola poludeo.
mile
Svaka tebi cast Mirkovicu kao igracu. Ali za trenera ti si sa Partizan.
Zoran CZZG
A EVROPSKI ŠAMPION upali grejanje i sneg se otopi....
AV
Pa, dobro, sami ste ga napravili (mislim, grejanje). Navijaci kupovali grejac, po grejac...
Knego
Jad i beda. Ne mogaše da pobede ni drugi tim Mačve. Treba da usledi metla, počev od vrha pa do igrača.
sta se vi ganguri palite...odlozice oni vasu utakmicu za sunce i suvo vreme....ne daj boze da kiksnete...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.