Почетна / Фудбал / Супер лига

Партизан у Лучанима једва стигао до бода у надокнади голом резервисте Ивановића

Црно-бели се са Радничким надмећу за друго месту, али су се бар за бод одмакли од Чукаричког
ФОТО: partizan.rs

Младост – Партизан 1:1 (0:0)

Лучани - Стадион: Младости. Гледалаца: 1.300. Судија: Игор Стојилковић (Београд). Помоћници: Оливер Петровић (Ниш) и Павле Пипер (Чачак). Жути картони: Одита, Павловић (Младост), Урошевић x2, Стојковић (Партизан). Црвени картон: Слободан Урошевић (Партизан) у 95. минуту. Стрелци: 1:0 Предраг Павловић у 83, 1:1 Ђорђе Ивановић у 92. минуту.

МЛАДОСТ: Росић, Синђић, Пејовић, Пешић, Одита, Радивојевић (од 90. Јевремовић), Андрић, Тумбасевић, Лековић, П. Јовановић, Л. Јовановић (од 69. Павловић). Тренер: Ненад Миловановић.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Н. Р. Милетић, Валиенте, Марковић, Урошевић, Здјелар, Шћекић (од 86. Косовић), Пантић (од 67. Ивановић), Закарић (од 80. Тошић), Николић, Гомеш. Тренер: Зоран Мирковић.

 

Почетно испитивање снага на не баш добром терену потрајало је десетак минута. Потом су уследила два добра покушаја Лучанаца у истом нападу, прво је Пејовић приземним ударцем гађао доњи леви ћошак Стојковићевог гола, а чувар мреже Партизана опружио се колико је дуг да би одбранио, на одбијену лопту притрчао је Одита, пробао из мртвог угла са два, три метра, али му је Стојковић ушао у шут и ухватио лопту.

Пет минута касније после центаршута Гомеша са десне стране пробао је Николић главом са седам метара, али је лопта отишла високо изнад пречке.

Одмах на другој страни нови добар покушај Одите, али је лопта завршила поред гола.

Партизан има иницијативу, гради игру, стеже обруч, али праве акције и шансе нема, тек спорадични ударци који нису ни близу окира гола.

После два дриблинга на ивици казненог пробао је ударцем и Гомеш, али је лопта постала лак плен за голмана Росића.

На другој страни после дуплог паса на ивици казненог пробао је и Тумбасевић, али је лопта отишла далеко од гола.

Због несмотреног старта над Пантићем почетком наставка жути картон је добио Одита.

Потом је бивши наадач Партизана био у прилици, али је лоше захватио лопту после убацивања Пејовића. Убрзо је "пожутео" и Урошевић због спречавања контре.

Без икаквих прилика у наредних десетак минута, све док играч Младости није изгубио лопту пред својим казненим, узео му је Гомеш, кренуо ка голу, али се збунио, није знао шта ће и лопту је ухватио голман Росић.

Само што је у 67. минуту Пантића заменио Ивановић, Партизан је имао најбољу шансу. Урошевић је центрирао са леве стране, лопту је на десетак метара примио репрезентативни бек Милетић, заломио је ривала, шутирао, али је Росић одбранио ногом.

У наставку акције са десне стране је центрирао Закарић, Николић је пробао главом, али је парадом још једном одбранио Росић.

Павловић је у 69. минуту заменио Јовановића, а у 83. је био човек одлуке. Унео је лопту у казнени ривала, "отресао" три играча Партизана, није успео ни рвачки захват Милетића, оплео је Павловић по лопти и матирао Стојковића - 1:0.

Само што је ушао у 90. минуту Јевремовић је био у прилици, пробао је из окрета са ивице казнеог, али је гађао метар, два поред гола.

Изједначење у 92. минуту, и опет главни протагониста резервиста, само сада Партизана Ђорђе Ивановић. Сви су хтели да изблокирају Тошића, али нико није кренуо на њега у казненом, Тошићев ударац одбранио је Росић, али је на одбијену лопту натрчао Ивановић и погодио небрањену мрежу - 1:1.

Партизанов бек Урошевић је у 95. минуту добио други жути картон и судија Стојилковић га је искључио.

Семафор 18. кола Супер лиге Србије:

Петак:

ОФК Бачка – Напредак 3:3 (Бајић 18. једанаестерац, 72. једанаестерац, Чековић 59 - Вулић 12, Ескић 66, Вукановић 71)

Субота:

Рад Војводина 0:1 (Ђурић 23. једанаестерац)

Земун – Радник 0:0

Мачва – Чукарички 1:0 (Гаврић 19)

Младост – Партизан 1:1 (Павловић 83 - Ивановић 90+2)

18.00: Динамо (Вр) – Раднички (Ниш)

18.00: Пролетер (НС) – Спартак

Недеља:

18.00: Црвена звезда – Вождовац

Коментари48
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

jug
Partizan NEMA UPRAVU(kažu ima presenika koi ima platu od 10 000evra mesečno! a šta je uradeo da bi zaradeo tu platu)IMA IVLIJEVA ZVANOG "BOMBA"(POJAČANJA KOJA JE DOVEO)!Ima PODELJENE-POSVAĐANJE"NAVIJAČE"!Okupe se njih STOTINAK "odpevaju" par puta"uprava napolje i odu!Sumnjam da su PODMETNUTI DA POMOGNU DA SE RK UNIŠTI KAO VATERPOLISTI,HOKEJAŠI,RUKOMETAŠI PA I KOŠARKAŠI!Možda je NEKO MOĆAN odlučio da SD PARTIZAN SE UNIŠTI! MOŽDA MORA BITI SAMO JEDAN KLUB!KO ZNA!
Dzo istina
Samo da odgovorim Los veteranosu a i Milanu i ostalima što zive u zabludi: te sezone 78-79 se igrao fudbal Partizan i pored toga sto je bio 15 po utakmici je stvarao 5-6 prilika. U Lucanima ne mogu da sastave tri pasa. Odbija im se lopta od noge kao da je u beton udarila, a o centarsutu da ne govorim.
to se bar vezba...
Nema ekipe sa losijim centarsutevima u ligi...Realno...
Grohotom se Smejem
samo deljaj i busi buraniju hahaha
los veteranos 47
hej Džo prava ISTINA je da ste se u sezooni 1978-79 ,borili za opstanak u onoj velikoj i moćnoj Yu-ligi!Koliko se sećam ,bili ste 15-ti !
izlapeli
Pa sta!? Zar i to nije deo bitisanja nekog kluba. Mnogih velikana...Samo jednima se to nikada nije dogodilo. Normalno?
Goran
Ovi da na vecini utakmica nisu jedva stigli do onih pobeda od 1-0 i do onih neresenih na jedvite jade,zauzimali bi zasluzeno 10 mesto.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.