Почетна / Фудбал / Супер лига

Може ли Милојевић да обори Муслинов рекорд непобедивости?

Црвена звезда уписала 41. узастопну утакмицу без пораза у Супер лиги
ФОТО: Н. Неговановић

Звездина генерација предвођена тренером Владаном Милојевићем уписала се европским подвизима као најбоља после 1992. године, а сада је на добром путу и да оствари низ са највише узастопних утакмица без пораза у првенству од постојања клуба. Државни рекорд у режији Славољуба Муслина и фудбалера са Маракане крајем прошлог и почетком овог века још се чини далеко, али је време да се озбиљније говори о могућности обарања.

Црвена звезда је са Муслином на клупи, у период од новембра 1999. до марта 2001. године, остварила 51 меч без пораза. Садашњи низ траје од октобра прошле године, кад је Милојевић забележио и једини суперлигашки пораз као шеф стручног штаба на Маракани.

После мајсторије Николе Митровића за Напредак ређале су се победе Владанових ученика, уз тек по неки реми. Рутински је обављен посао у Сурдулици против фењераша Динама, па је серија је стигла до 41. утакмице без негативног исхода.

До изједанчавања Муслиновог рекорда, Милојевић ће морати да избегне поразе и у мечевима са нишким Радничким на Чаиру, Вождовцем, суботичким Спартаком на гостовању, Напретком, Чукаричким на Бановом брду, Војводином на отварању пролећног дела првенства, Радником у Сурдулици, вечитом дербију на свом стадиону, у Лучанима против Младости и Земуна у Љутице Богдана. Овера новог највећег достигнућа могла би да се догоди 17. марта у комшилуку – Бањици.

Уколико слави после репрезентативне паузе у дербију против Радничког, овај тим Црвене звезде изједначиће се по броју узастопних мечева без пораза са екипама које су креирале 42 меча без пораза од априла 2007. до августа 2009. Испред су Партизан са 45 и Обилић са 47, реч је о серијама из прошлог века.

Актуелна генерација Црвене звезде пропустила је да се приближи државном рекорду по броју узастопних победа у првенству. После 17 тријумфа остварен је реми у септембарском вечитом дербију. Садашњи низ чини осам везаних „тројки“ у шампионату.

По овом параметру дуго је рекорд држала Муслинова Црвена звезда са 23 победе у првенству у низу, надмашио је тим предвођен тренером Миодрагом Божовићем у периоду од августа 2015. до пролећа наредне године. После 24 тријумфа, Грофа је зауставио Лалатовић у Новом Саду са Војводином.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Grobar 13
Može malo sutra, slučajnost čista jednom u 50 god. Videćemo kad protutnji PSŽ kroz Beograd, biće 7:1. Pa ga posle hvalite
Shone
Neka bude i 10:1, samo da ostane jos koju godinu na klupi. Da bismo imali prilike da gubimo od PSGa, ne od Radnika.
Moreira
Tako je brate...
Прикажи још одговора
Željko
Ne može.
zvezdas
Svesni su grobari da je titula izgubljena i ako se bodovi dele i da cemo boze zdravlja opet sledece sezone gledati Zvezdu u LS
Matori
Jedan je vladan milojevic.
dexim
Gledajte sada komplekse grobara, oni misle da je prolece u evropi i liga sampiona plod slucajnosti i "velikog" budzeta. a Ligu sampiona izborili srpski igraci i jedan stranac.
ma pusti ih
Vidim ovo i setim se 2008, mi zavrsimo bez poraza, otresemo Partizan 4-1 a oni pobedama u zadnjim minutima sa penala i sumnjivim golovima dodju do titule, a onda se setim i 2010 sa Pizonom na celu, drzimo prvo mesto sa 5 bodova vise od Partizana i onda kao zbog ''ruzne igre'' Pizon biva smenjen i zavrsavamo drugi. Rusila se Zvezda, rusila da bi se sad ipak kao Feniks digla iz pepela. Svako je mogao kao Grobari tada da ispadne iz kvalifikacija za Ligu Sampiona i da sluzi za popravljanje gol razlike u Ligi Evrope, to rade i ekipe iz Luksemburga danas, a oni se time hvale.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.