Почетна / Фудбал / Супер лига

Напокон аплаузи на Топчидерском брду, Партизан бољи од Војводине у дербију

Дерби меч 15. кола, последњи дуел ове рунде, биће игран на стадиону Партизана у Хумској
ФОТОГРАФИЈЕ: И. Веселинов
Партизан – Војводина 2:0 (1:0)
Стрелац: 1:0 – Рикардо у 28, 2:0 – Енаке у 89. минуту.
Стадион: Партизана. Гледалаца: -. Судија: Данило Грујић. Помоћници: Милован Ристић и Далибор Ђурђевић. Жути картони: Милојевић, Ђуричин (Војводина).
ПАРТИЗАН: Стојковић, Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Урошевић (од 82. Н. Г. Милетић), Здјелар, Ђерлек (од 77. Косовић), Николић, Закарић, Јанковић, Рикардо (од 88. Енаке).
ВОЈВОДИНА: Роцков, Стојковић, Граовац, Саничанин, Антић, Ђурић, Зломислић, Милојевић (од 46. Арсић), Езе, Ђуричин (од 84. Гојков), Фофана (од 62. Гајић).

 

Партизан под императивом победе, Војводина би такође нешто да ућари у Хумској у последњем мечу 15. кола Супер лиге Србије.

Овом утакмицом биће затворен први круг шампионата, за оба тима, без обзира на резултат дербија, неуспешан. Партизан има велики заостатак у односу на Црвену звезду, којој чак и није најближи пратилац, са друге стране Војводина је такође играла испод очекивања.

Будите уз zurnal.rs и уживо пратите дешавања са стадиона у Хумској.

Ток меча:

0` У односу на очекивани састав, код Партизана нема Пантића и Енакеа, на њиховим местима су Ђерлек и Николић. Код Новосађана једно изненађење, у стартних 11 је син тренера Црвене звезде Немања Милојевић.

3` Први покушај на мечу имао је Партизан, преко Ђерлека, али је млади фудбалер црно-белих био непрецизан са седам-осам метара.

13` Опробао је ударац и Јанковић, али је његов шут са 18 метара изблокирао Саничанин у последњи час.

16` Фантастична акција Јанковића, који је лако претрчао ривала из Војводине, потом покушао да упосли усамљеног Рикарда, али је изблокиран. На крају, Партизан није добио ни корнер.

21` Добар покушај Рикарда, шутирао је са 16 метара, али је Роцков одлично интервенисао.

28` ГОООООООООООООООООООООООООЛ

Милојевић је у шеснаестерцу оборио Јанковића, судија Грујић је одмах показао на белу тачку, уједно и опростио играчу Војводине други жути картон. Лопту је узео Рикардо, Роцков га је прочитао, одбио високо лопту, али је нападач Партизана то сјајно испратио и спровео лопту у мрежу – 1:0.

40` Пао је Милојевић у шеснаестерцу ривала, ипак било би престрого да је судија Грујић показао на белу тачку.

41` Поново је акција Војводине ишла преко Милојевића, који је центрирао са десне стране, Езе је натрчао на ту лопту, али је шутирао поред гола Стојковића.

43` Покушај Ђурића из слободног ударца са скоро 30 метара, лопта је отишла високо преко гола Партизана.

45+1` Судија Грујић послао је играче оба тима у свлачионицу.

51` Врло добра прилика за Партизан, Јанковић је прошао по левој страни и одлично центрирао, али је Закарића, веровали или не, лопта изненадила, погодила га је у раме, те је Роцков лако отклонио опасност.

52` Први жути картон за домаће, добио га је Н. Р. Милетић, који је прекинуо потенцијално опасан напад Војводине.

54` Очајна интервенција Аранђела Стојковића, избио је лопту само до Николића, који је направио два корака и шутирао са 17 метара, али је Роцков уз мало потешкоћа успео да одбрани.

62` Друга измена код гостију, Фофана је испраћен аплаузима Гробара, уместо њега на терену је Гајић.

67` Фантастично је Лазар Арсић извео слободан ударац са 30 метара удаљености, Стојковић се испружио колико је дугачак, био је немоћан, али на његову срећу лопта је погодила пречку.

69` Одлична прилика за Саничанина, који је остао усамљен на другој стативи, али је из добре позиције шутирао високо преко гола Партизана.

77` Прва измена у Партизану, уместо Ђерлека на терену је Небојша Косовић.

82` Још једна промена код црно-белих, због лакше повреде терен је напустио Урошевић, заменио га је Н. Г. Милетић.

84` Последња измена у редовима Новосађана, уместо Ђуричина на терену је Гојков.

88` Последња измена на овом сусрету, уместо Рикарда на терену је Габријел Енаке.

89` Само што је крочио на терен Румун Енаке је постигао гол. Здјелар је додао лопту Закарићу, који је са леве стране ушао у шеснаестерац, одлично угледао и упослио Енакеа, а овај је уклизао и савладао Роцкова – 2:0.

90` Најбоља прилика за Војводину, Ђурић је у контри побегао одбрани Партизана и шутирао, одбрана црно-белих је закачила лопту, а она је прохујала који сантиметар поред Стојковићевог гола.

90+3` Крај.

Семафор 15. кола Супер лиге Србије:
Земун – Напредак 0:2 (Вулић 75, Боранијашевић 85)
Мачва – Вождовац 2:0 (Лазаревић 45+3. једанаестерац, Гаврић 90+7)
Рад – Спартак 1:1 (Младеновић 83 – Денковић 70. једанаестерац)
Партизан – Војводина 2:0 (Рикардо 28, Енаке 89)
Субота:
Пролетер (НС) – Црвена звезда 0:2 (Андрејевић 9. аутогол, Бен 56)
ОФК Бачка – Раднички (Ниш) 0:2 (Хаскић 36, Станисављевић 38)
Радник – Динамо (Вр) 2:0 (Златановић 6, 45. једанаестерац)
Младост – Чукарички 3:4 (Јовановић 40, Тумбасевић 54, Одита 62 – Мудрински 9, 75, Овусу 21, Стојановић 81)
 
Коментари36
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
bolji za crnog gruju koji nas je u zadnjih 10 utakmica najmanje 10 puta oštetio,a gde su piperčići ostali..nego skupštinari i upravo il se žalite uefi,pošto su fss czip. udruženi ili kupite prnje i izgubite se u vidu lastinog repa iz Vojvodine pa makar igrali u podsavezu što reče pre 50 g veliki MIROSLAV ANTIĆ navijaću za nju onu kakva je oduvek od 1914. bila,svoja i slobodna
Tvrtko
Grobari, pokažite sad na obraz i pitajte sudiju "Šta vam je ovo"?! Sramota ste ovog sporta, i vi i crvena bliznakinja!
Nenad
Eh kad zvezdasi komentarisu penale,to je zaista cirkus.Rekorderi u spornim penalima.Prvi penal za partizan i kukanje.Pa dobro su se setili da jednom sviraju penal za Partizan.
Vitas
Kakvih gluposti se naslusah. Zvezda ce i sutra primiti dva komada, barem. Zamisli koliko bi partizan primio. Dosta je vise suludog prepucavanja, nema paralele. Partizan igra sta mora zbog licne gluposti, zvezda igra zbog svoje ambicije nerealnu ligu sampiona. Ako nismo iza svoih timova na pravi nacin, bice sve gore i vama i nama....
Postoje i drugi klubovi
Penal nije bio! Rockov kapiten!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.