Почетна / Фудбал / Супер лига

Милојевић: Имамо прилику да на интернационалној позорници стекнемо увид у светске трендове

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да његова екипа "не може да побегне" од чињенице да већ у среду гостује Ливерпулу у Лиги шампиона, али је истакао да су црвено-бели фокусирани само на меч против Рада свесни да "свако друго размишљање није добро"
ФОТО: Н. Неговановић

"Не можемо да побегнемо од чињенице да нас већ у среду очекује гостовање Ливерпулу, али се фокусирамо искључиво на првог следећег ривала свесни да свако друго размишљање није добро. Заиста нам је првенство приоритет, рекао сам то и раније и стојим иза речи. Имамо велику жељу да одбранимо титулу", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Фудбалери Звезде сутра од 19.00 дочекују Рад у утакмици 12. кола Супер лиге Србије. Звезда је прва на табели домаћег шампионата са 31 бодом, док је Рад десети са 13.

"После утакмице у Купу Србије против Динама окрећемо се првенству и сусрету са Радом, клубом чије игре нису испратили резултати. У односу на прошлу годину у којој су имали доста проблема, уз долазак Зорана Милинковића на чело стручног штаба, ривал је постао конкурентна екипа и кандидат за пласман у плеј-оф", рекао је Милојевић.

Милојевић је казао да је Вујадин Савић "појачао ритам тренинга", али да је извесно да неће играти.

"Имали смо још неколико проблема, неки од играча су се опоравили, међутим потребно је проценити степен ризика и да ли су спремни да играју против Рада. Незахвално је причати на ту тему, опекли смо се са Вујадином против ПСЖ-а, ставили га у ватру због чега је обновио повреду и покушаћемо да не дођемо поново у такву ситуацију", рекао је Милојевић.

"Згуснут распоред има свој ефекат, до краја године одиграћемо више утакмица него за целу сезону претходних година. За такав темпо није довољна само физичка, већ и психичка припрема", додао је он.

Милојевић се осврнуо и на искуство које доносе утакмице против Наполија, Пари Сен Жермена и Ливерпула.

"Имамо прилику да на интернационалној позорници стекнемо увид у светске трендове. Сви стреме директном фудбалу, игри уз агресију, пресингу, и такав менталитет гаје и сва три наша ривала у Лиги шампиони. Не бих издвајао једног тренера, али лично ми много значи надметање са тимовима које воде стратези попут Анчелотија, Тухела и Клопа, као и сваки тренер желим да напредујем, а сматрам да од њих могу много да научим", рекао је Милојевић.

"Поштујем сваког колегу, не само на европском и светском нивоу, већ и са домаће сцене, али свима нама представља задовољство да стекне увид у нове тенденције у фудбалу и трудим се да сва искуства пренесем у српски фудбал", додао је тренер црвено-белих.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kvazimodo
5-4-1!
nista novo
Gledajte sada komentare JSD botova...
pusti ih
Pa razumi ih, kad njihov klub bez stadiona u sopstvenom vlasnistvu ne moze da igra ni takmicenje koje mogu Dudelanz, Jablonec, Spartak Trnava itd. moraju nekoga da prate, pa sto ne bi pratili nekoga ko igra najelitnije takmicenje. Oni su fakticki za neko trecerazredno takmicenje ocigledno.
Marko Petrović
Najbolje komentare će ti dati rezultat Zvezde u Liverpulu i taktika Milojevića, sa parkiranim autobusom ispred svog šesnaesterca, uz telefonske centaršuteve štopera na Boaćija, inapadača koji nije brz i nema dribling! Ne trebaju ti komentari navijača onog građanskog nogometnog kluba iz komšiluka!
Pavle
Svetski trend nije totalni bunker.Do kraja kvalifikacija sa takvim načinom igre primićevo 15-20 golova, daćrmo 1-2 gola. Živi bili pa videli.
Barba
Naučite da tamo nema sklanjalica.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.