Почетна / Фудбал / Супер лига

АНАЛИЗА – Делевић: Више гол него што није

Посматрач и некадашњи ФИФА судија, о спорној ситуацији на 158. вечитом дербију

Да ли је прешла? – колико је само пута постављено ово питање у ноћи 158. вечитог дербија. Изједначујући гол Црвене звезде у Хумској главна је тема и дан после једног од садржајнијих дуела великана са Топчидерског брда.

Мишљења су различита, али нико са стопостотном сигурношћу не може да одгонетне да ли је Владимир Стојковић на време успео да заустави „бубамару” после скока и ударца главом Ричмонда Боаћија.

Једно је сигурно, Данило Грујић је на сигнализацију Ненада Ђокића показао на центар. Био је гол!

Дејан Делевић, посматрач суђења на листи Супер лиге и својевремено арбитар са ФИФА знаком, објашњава како је видео ситуацију код изједначујућег гола:

Ситуација је деликатна, све се догодило у секунди. Без камере и гол технологије тешко је да се утврди да ли је лопта целим обимом прешла гол линију. Било би добро када би помоћу неке технологије могао да се заустави тренутак контакта руке која је дубоко у голу, и лопте, а онда да се у односу на линију утврди да ли је прешла.

Да ли сте накнадно видели снимак?

Гледао сам и снимке и фотографије. На основу тога бих пре рекао да је гол него да није. Понављам, не може са сигурношћу да се каже.

Човек одлуке био је Ненад Ђокић. Како оцењујете његову улогу у 73. минуту?

–  Одлично се поставио, целу ситуацију је пратио са саме гол линије. Укочио се код контакта голмана и лопте. Колико сам разумео, после и прочитао шта је изјавио Владимир Стојковић, Ђокић је пре него што је Боаћи почео да се радује, сигнализирао да је гол.

Да ли у оваквим ситуацијама судија мора да буде сто одсто сигуран у одлуку?

Наравно. И не само у оваквим него у свим. Брзо је реаговао.

Сумњу може да изазове реакција главног судије Данила Грујића који је „са задршком” показао на центар?

То ме је мало збунило. Чим је помоћник јавио да је гол, требало је да се крене ка центру и не би било никакве дилеме. Овако је остала сумња. То је једина замерка. Остало – сјајно. Судио је чврсто, квалитетно, пустио да се игра.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Branko
Kako te bre, nije sramota, FIFA sudujo? Sram te bilo bre. Na snimku se lepo vidi, da je u trenutku kada Stojkovic dodiruje loptu, DJOKIC BIO BAR JEDAN METAR, DALJE OD GOL AUT LINIJE? Cim je lopta pala na zemlji, onda se, brz-bolje, namestio na desetek-petnaest santimetara od linije. Imate li bre, svi vi koji zdusno dokazujete da je bio gol bar malo casti i ljudskog dostojanstva? Te be FIFA-sudijo, da podsetim samo to, da je tvoj kolega, u analizi na Areni-1, jasno i glasno rekao, citiram:u trenutku kada je Stojkovic odbio loptu, zbog pozicije u kojoj se nalazio Djokic, nije bio u mogucnosti da vidi loptu. Odmah posle toga, rekao je da veruje sudiji Djokicu. Sta da veruje? Da je bideo situaciju cisto i da je doneo pravilnu odluku? Sramote jedne.
Pepe
A dali se Partizanovi Navijaci Sete Gola Stojkovicia (Piksi) sa 45 Metara a Partizanovi Navijaci da Nije Gol ? Pitaite Gjiukanovicia ..
Pepe
Samo izvoli ali uzmi jos barem Milion Nenevijaca mislim na one koji prave probleme a ne interesuie nih Futbal ..
Bili Piton
Dokle više eksperti koji govore o obimu lopte, a on je po pravilima 68-70 cm. Zar toliko lopta treba da pređe. Zbog toga se pada na polaganju za nižerazredne sudije i delegate. Prečnik lopte je 21,65- 22,3 cm. I kad neko kaže da je pola prečnika prešla nije tačno, VIDI SE DA JE VIDNO CELA PREŠLA. A nije bitan ekvator već da li dodiruje ili se odvojila kao u TENISU, od spoljne ivice linije na travi, ili od ravni te linije u vazduhu! A to treba u sekundi videti i doneti odluku. Ili imati tehniku za pomoć.
gropn II
gde bre pronalazite ovolike strucnjake ?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.