Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда се провукла у Хумској, голом Боаћија изборила реми и остала на врху (ВИДЕО)

Нерешен исход у 158. вечитом дербију, Црвена звезда је незаслужено дошла до великог бода, питање је да ли регуларним голом Ричмонда Боаћија
ФОТО: Н. Неговановић
Партизан – Црвена звезда 1:1 (1:0)
Стрелац: 1:0 – Гомеш у 32, 1:1 – Боаћи у 72. минуту.
Стадион: Партизана. Гледалаца: око 19.000. Судија: Данило Грујић. Помоћници: Дејан Петровић и Немања Петровић.
ПАРТИЗАН: Стојковић, Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Н. Г. Милетић (од 88. Урошевић), Здјелар, Шћекић, Јанковић (од 81. Косовић), Пантић, Закарић, Гомеш (од 80. Николић).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Дегенек, Бабић, Родић (од 86. Гобељић), Чаушић (од 46. Јованчић), Крстичић, Бен, Марин, Кафу (од 61. Симић), Боаћи.

 

Црвена звезда је у невероватном залету, ушла је у Лигу шампиона, освојила бод против Наполија.

Са друге стране Партизан грца, али у последње време побеђује. Додуше, са по 1:0. Али, свесни су црно-бели да би све могли да преокрену у своју корист у случају тријумфа у 158. вечитом дербију.

Пита се наравно и шампион. И у Црвеној звезди знају колико би им победа донела. Мада, до краја првенствене трке има много, деле се бодови, чека нас још готово сигурно два дербија... Будите уз zurnal.rs и пратите уживо дешавања са стадиона у Хумској.

Ток меча:

0` Журнал је погодио саставе оба тима, свих 22 стартера 158. вечитог дербија! У Партизану наравно није било изненађења, али ни у Црвеној звезди, за коју ће од старта играти Срђан Бабић (Савић лакше повређен), али и Џонатан Кафу, момак који против Наполија није био ни међу 18.

1` Каква шанса за Партизан! Центрирао је Пантић са леве стране, Борјан се оклизнуо, Јанковић је закачио лопту, али недовољно, а потом је пожртвовано уклизао Бабић и избио лопту у корнер. После убацивања из угла није било опасности по гол Звезде.

7` Каква грешка Бабића! Није испуцао лопту из прве, анковић је његов други покушај изблокирао и створио себи шансу, побегао је Црногорац штоперу Звезде, ушао у шеснаестерац и шутирао прилично лоше, далеко од гола Борјана, из веома добре позиције.

10` Прва прилика за Звезду, после лошег испуцавања одбране Партизана лопта је на 16 метара дошла до Чаушића, који је шутирао високо преко гола Стојковића.

17` Још једна добра акција црно-белих. Добио је Шћекић дуел на средини терена и отворио напад свог тима, лопта је дошла до Рикарда, овај је проиграо Пантића, а везиста црно-белих је шутирао из окрета, лопта је прохујала за мало поред гола Борјана.

20` Још једна прилика за одлични Партизан, шутирао је Немања Р. Милетић са 16 метара, али је Борјан уз мало потешкоћа интервенисао.

26` Добра прилика за Звезду, после слободног ударца Партизанови играчи нису најбоље избили лопту, она је дошла до Родића, који је лепо шутирао са 20 метара, али је Стојковић био опрезан.

32` ГООООООООООООООООООООООООООООООООЛ

Ојачно игра Звезда, а Партизан је то морао да казни. Боаћи је буквално додао лопту на средини терена Гомешу, а нападач Партизана је вукао лопту до 18 метара, и поред тројице немих посматрача из Звездине одбране шутирао и погодио – 1:0.

40` Судија Грујић није свирао очигледан прекршај за звезду, развила се контра Партизана, лопта је дошла до опасног Гомеша, чији је шут у последњи час изблокирао Дегенек.

43` Четврти фаул Саше Здјелара којим је зауставио напад Звезде, Грујић је једноставно морао да му покаже жути картон.

44` Шут Рикарда из велике удаљености, али лопта је ишла право у Борјана.

45+2` Судија Грујић је означио крај првог полувремена.

46` Милојевић је заменио бледог Чаушића, на терен је послао Душана Јованчића.

52` Каква шанса за Партизан! Дуго је трајала та акција Партизана, све док лопта није дошла до Пантића, којег су фудбалери Звезде пустили да шутира са 25 метара, а он је то учинио врло добро, затресао је пречку Борјановог гола.

58` Прилика за Звезду после дуго времена, шутирао је Бен из добре позиције, са 15-так метара, али право у Стојковића.

60` Грујић није пустио предност, а требало је. Кад је већ прекинуо игру, показао је жути картон Крстичићу, оправдано, због старта на Јанковићу.

61` Друга измена у Звезди, очајног Кафуа, момка који се није видео на терену, заменио је Вељко Симић.

62` Корнер који показује Звездину немоћ! Сви фудбалери гостију кренули су на прву стативу, Бен је скоро пребацио шеснаестерац, после убацивања из угла.

68` Ау, колико среће је имала Звезда! Конфузија у одбрани црвено-белих, покушао је Гомеш, али је Борјан пантерском реакцијом испред Закарића ухватио лопту који сантиметар испред своје гол-линије.

72` ГООООООООООООООООООООOOООЛ

Корнер је извео Бен, главом је шутирао Боаћи, Стојковић је интервенисао, остаје дилема да ли је лопта целим обимом прешла гол-линију. После интервенције четвртог судије Ненада Ђокића, судија Грујић је показао на центар – 1:1.

80` Прва измена у Партизану, ван терена је Рикардо Гомеш, на терену Немања Николић.

81` Одмах потом друга измена код црно-белих, ван терена је повређени Марко Јанковић, у игри Небојша Косовић.

86` Последња измена у Звезди, на терену је универзалац цврено-белих Марко Гобељић, из игре је изашао Милан Родић.

88` Последња измена у Партизану, из игре је изашао Немања Г. Милетић, на терену је Слободан Урошевић.

90` Жути картон за Закарића, који је дуго намештао лопту прликом извођења слободног ударца.

90+1` У доброј позицији је био Данило Пантић, на ивици шеснаестерца, али је уместо центаршута уследио шут, лопта је отишпла далеко од Борјановог гола.

90+3` Судија Данило Грујић означио је крај сусрета.

Крај.

Коментари36
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nikola mirkovci
ja netvrdim ninda je ninda nije gol ali tvrdim da je to bilo na suprotnoj strani gola 10 000 posto ne bi bilo imam 66 godina a poslednjih 50 pratim događanja u našem fudbalu i ne sećam se da su takve ili slične situacije svirane u korist zvezdinih protivnika ako neko zna za takavu situaciju neka me podseti jer ja ipak imam66 godina
ja imam 64...
...ali tvrdim, protiv raspalog kluba, nikada nije bilo...
Ranko
Panticu, pre utakmice poslao sam poruku da sutira u okvir gola bar tri puta a on me je poslusao samo jednom, i da ce dati bar jedan gol.
Stari delija
Partizan mnogo bolji.Svaka čast na požrtvovanju igrača.Da ovako igrate stalno bili bi ste u Evropi, što objektivno zaslužujete. Dobro je za naš fudbal da imamo ovako jake klubove.Što se tiče zvezdinog gola, mislim da to nije problematično! Pogledajte pažljivo.Stojković stoji na gol liniji i baca se unazad(!) da izbaci loptu, a to znači iza gol linije! Partizan je napravio tu jednu jedinu grešku u odbrani i dozvolio Boaćiju da između dva igrača skoči i šutira glavom.Ako na nekoga trebaju da se ljute onda su ta dva igrača koji su samo stajali. Uostalom i igrači Zvezde su odmah reklamirali gol!! Mirković kaže da veruje Stojkoviću, samo ne znam kako je on to video da lopta nije prešla gol crtu, ako se bacio za loptom i kada je mogao da gleda da li lopta prelazi liniju!!?? E pa vidite ja verujem igračima Zvezde! I šta sad?Zbog ovakvih situacija bilo bi dobro uvesti nove tehnologije bar na golovima.
gropn II
"Stojkovic stoji na gol liniji i baca se unazad(!) da izbaci loptu a to znaci iza gol linije..." a to znaci fizicaru da po tebi golman UVEK stoji kao Leonardov "Vitruijev covek" i da mu ruka nikada nije izbacena bar malo napred ???? i znaci fizicaru, da se bacio napred, a izvadio loptu, ne bi bio gol??? ovo sa postavkom Partizana ti ne treba, razmisljaj o postavci zvezde protiv PSGa ! vec sam napisao da je TOLERANCIJA pomocnih sudija na problematicne lopte zvezdinh golova, gol auta, od 0.50mm do 80 cm! PRESAO SAM SE! po vasoj ekspertizi ta tolerancija je presla na 0,45!
Stole
Milojevica sam postovao kao strucnjaka i sportsmena,medjutim sinocnim izjavama uverio sam se da tako nesto medju zvezdasima je skoro nemuguce. Izjavio je da je sporni gol cist kao suza.da je Partizanu pripalo prvo poluvreme a da je zvezda dominirala u drugom.Da je ocekivao pobedu i da nije zadovoljan rezultatoom.Uprvih dvadeset minuta Partizan je imao cetri sanse za gol,jedan je postigao i trebao da jos tada osigura pobedu.Za gol kaze da je lopta bila metar u golu a ja mislim da je bila dva.A za derbi kada je zvezda dala gol iz auta ,lopta nije napustila teren.Dominacija Zvezde zasnivala se na jednom jedininom sansom za celu utakmicu.Partizan ih je imao bar pet i precku a po njemu ,Partizan nije bio bolji i da je rezultat realan.Da je u timu nekoliko igraca sa virusom koji su odbili da izostanu.Koliko znam igrac sa virusom ne moze ni da hoda a ne da igra utakmicu.Svaka od pomenutih izjava je za cilj imala da se ospori bolja igra Partizana i da je po vidjenom zasluzio pobedu.
gropn II
i najgori Partizan je bolji od najbolje zvezde ! sinocne vece DOKAZ !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.