Почетна / Фудбал / Супер лига

Торбица после елиминације Спартака: Испуњени поносом

Спартак се другим поразом од Брондбија опростио од учешћа на европској сцени
ФОТО: И. Веселинов

Спартак Ждрепчева крв се опростио од квалификација за Лигу Европе у трећем колу. Суботичани нису успели да надокнаде заостатак од два гола из првог меча одиграног у Београду. Плави голубови су били бољи од Брондбија у Копенхагену, али су на крају ипак, поклекли други пут у дуелу са данским вицешампионом. Срећа и искуства недостајали су тиму Владимира Гаћиновића да направи веће проблеме реномираном противнику.

- Утакмица није могла боље да почне за нас јер смо имали играча више од десет минута. Сви смо помислили да можемо да направимо још један подвиг, избришемо минус са првог меча и изборимо продужетке. Имали смо иницијативу, покушавали на све могуће начине да дођемо што пре до гола. То је проузроковало малу дозу нервозе, али нисмо одустајали. Брондби је и са десеторицом показао да је веома квалитетан тим. У наставку смо мало више ризиковали. Кренули смо отвореније да играмо и то нам се осветило. Примили смо гол. Нисмо одустајали и изједначили. Имали смо још две добре шансе, нисмо их искористили и кажњени смо другим голом противника – каже Владимир Торбица, капитен и најискуснији играч Суботичана.

Учесник и претходног, премијерног учешћа Спартака у квалификацијама за Лигу Европе (сезона 2010/11), жали што тим са севера Бачке није направио корак више на међународној сцени. Поред Торбице искуство играња на међународној сцени имали су још голман Никола Перић и Дејан Ђенић

- Имамо младу и неискусну екипу. Почели смо килаво ремијем против Колерајна у Новом Саду. Играли смо на резултат у реваншу и стигли до победе и пролаза. Утакмица против Спарте на „Карађорђу” била је наша најбоља, могли смо да победимо убедљивије од 2:0. Одбранили смо предност у Прагу иако смо је домаћин стигао нашу предност. Мало је недостајало да направимо још једну сензацију, али је и ово успех. Без обзира ко је колико играо сви треба да будемо задовољни. Поносан сам много на своје саиграче. Ово је још једно прелепо искуство пред крај моје каријере . За млађе фудбалере европски учинак биће само додатан мотив и плус за будућност, морају да размишљају о новим успесима.

Суботичани немају времена за анализе свог учинка, јер их чекају борбе за бодове у домаћем шампионату.

- Забрањено нам је да још причамо о Брондбију и Европи, јер је пред нама тешка утакмица против Радничког. Освојили смо само три бода у прва четири кола и сви знамо какав нам је задатак у дуелу са Нишлијама. Победа је неминовна, без обзира што имамо доста проблема око тима због повреда - поручио је Торбица.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.