Почетна / Фудбал / Супер лига

Tренер Брђана Симо Крунић изненадио Ђорђевића

Некадашњи омладинац Чукаричког дебитовао за први тим и са успехом заменио искусног Николу Дринчића
ФОТО: Н. Неговановић

Одласком сад већ бившег капитена Николе Дринчића из Чукаричког, ослободило се једно место на средини терена.

Тренер Симо Крунић, иако је имао више решења пре свега са старијим играчима, одлучио је да шансу пружи Александру Ђорђевићу, младом играчу стасалом на Баново брду.

- Тако се наместило, Дринчић је отишао, а тренер Крунић је веровао у мене. Ово је велики подстрек да радим још боље и јаче, да се доказујем и дам све од себе – рекао је млади Александар Ђорђевић.

Добрим радом млади везиста наметнуо се шефу струке још на припремама у Словенији, али је на деби морао да сачека до утакмице са Радом на Бањици. Имао је истина малу трему на том мечу Ђорђевић, један кикс и повреду аркаде, ипак када се све сабере добро је одрадио посао. Још боље одиграо је против Мачве на Бановом брду, а уз новог капитена Марка Доцића сигурно ће бити све сигурнији како време буде одмицало.

- Дуго ћу памтити деби и меч против Рада, а најважније је да смо победили. Није било лако јер сам дебитовати на Бањици у свом крају, међутим лепо се завршило. Са седам година сам отишао у Рад, а потом дошао на Баново брдо, преко Александра Поповића и Душана Љубичића. Нисам, искрено веровао да ћу тако брзо дебитовати, очекивао сам да ћу шансу добити тек током сезоне.

Признаје млади Ђорђевић да му је требало времена да се привикне на сениорски фудбал, али да је велику помоћ имао од старијих играча јер су га сјајно прихватили.

- Велика је разлика између омладинског и сениорског фудбала, физички мора да се издржи, тактички да се много више размишља. Помогли су ми старији играчи, највише сам их добијао бившег капитена Дринчића. Велики је професионалац, значили су ми разговори са њим. Ту су ми сада Дарко Пушкарић, Петар Бојић.

У дуелу против Мачве, Ђорђевић је био међу најбољима на терену, а Симо Крунић није пропустио прилику да га похвали.

- Очекивао сам тврду утакмицу. Могао сам да постигнем и гол у финишу утакмице, али је најбитнија победа. У првом полувремену сам прекршајем свесно зауставио противничког играча у контри и добио жути картон, тако да сам касније морао да се пазим. Што се похвала тиче, искрено нисам их чуо, али свакако да пријају сваком младом играчу.

После три кола проведених у Београду, Чукарички ће први пут ове сезоне напустити Баново брдо. Наредни противник изабраницима Симе Крунића биће ОФК Бачка. 

- Надам се да ћу поново добити шансу и да ћемо и у Бачкој Паланци наставити са низом победа. Пре свега атмосфера је одлична у екипи, морамо да идемо напред и да побеђујемо, односно да искористимо све то – закључио је Ђорђевић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.