Почетна / Фудбал / Супер лига

Проблеми за Војводину: Веселиновић под хитно жели шпица, Матић из Мачве на листи жеља

Пошто је пропао покушај да се недостатак квалитетног нападача реши ангажовањем Африканца Афуме Самјуела, који није задовољио, на списку тренера Александар Веселиновић и даље је упражњено кључно место у офанзиви
ФОТО: М. Гавриловић

На располагању су два кандидата, Никола Гајић и Милош Зличић, али будући да се ради о младим играчима, оправдана је бојазан да још нису спремни за улогу најближе противничкој мрежи:

Гајић и Милош Зличић су млади и недовољно искусни да би могли да преузму одговорност у завршници, па сам људима у клубу указао на тај немали проблем. Добар шпиц потребан нам је као озеблом сунце и ако то хитно не решимо бојим се да ћемо ући у озбиљне проблеме – каже први стручњак Новосађана, који Нигеријца Винсента Езеа пре види на бочним позицијама, него на месту централног нападача.

Бојан Матић на листи жеља

Незванично се прича да би Бојан Матић, 27-годишњи нападач Мачве, могао да буде решење на позицији шпица у Војводини.

Поред отвореног питања његове цене, зна се да су мисли искусног нападача, пре свега, окренуте иностранству. Међутим, уколико му се та жеља не испуни...

Зашто толико инсистирате на класичном шпицу?

Са њим би игра у трећој седмици рада припрема добила смисао и потпуно другу димензију. Да проблем буде већи, додатна латентна невоља је што одсуство адекватног решења у врху напада може да доведе у питање оно што смо, чини се, у овом прелазном року квалитетно решили на другим позицијама. То су, просто, као спојени судови.

Зар на тржишту не може да се пронађе оно што је, по вашем мишљењу, Војводини преко потребно?

Има могућих решења, и у Србији и ван ње. Међутим, невоља је што ти играчи или нису слободни, или су прескупи за нас. Али, нећу одустати. Док не нађемо шпица, упорно ћу код руководства клуба потенцирати тај проблем.

Глабоља због могућег осипања

Напомињући да Војводина још није комплетирала редове како би могло да се каже да је селекција до краја имала избалансирана, Александар Веселиновић указује на следеће:

Не зна се да ли ћу на све играче који имам на Златибору моћи да рачунам у новој сезони. На пример, шта ако останемо без Путинчанина? Он има понуду из иностранства и прижељкује такав расплет. То би био огроман губитак пошто комплетна идеја у обе фазе наше игре почива на њему. Или ситуација са Радовановићем. И за њега је заинтересован инострани клуб, а и он сам жели да каријеру настави преко границе. Ако би још отишли Путинчанин и Радовановић, то би значило да би у овој паузи осали без седморице стандардних првотимаца из претходноног првенства. Много је то, премного, тешко надокнадиво...

Међу „староседеоцима” не видите кандидата с којим би могао да се премости недостак у завршици?

Не ради се ту само о недостатку реализатора . Ако имамо идеју да напред убрзамо игру, ако хоћемо брз проток лопте, са играчима који нападају простор, способни за високи пресинг, онда су нам потребна и одговарајућа играчка решења за то – каже Александар Веселиновић.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

novosadista
Ako vi stvarno verujete da je Saša Drakulić sposoban da doveve ili proda bilo kog fudbalera, vama je neophodna stručna medicinska pomoć.
Srpska Atina
Dolazi Andrija Lukovic.
007
Putičanin ima klauzulu ako dobije dobru ponudu od preko a Aca odlazi u Lens za 750000 evra i ne treba da priča trener kako mu se igra zasniva na Puti jer kakavje to tim gde on kolo vodi al ne brigaj Veselinoviću odlazi Radoja u VIOLU IZ FIRENCE za 10 m evra Vojvodini ide 2 tako da će svanuti svima od rz koja čeka 5 plata pa i struci koja će moći da kupi ne jednog već 2 prava cfora plus zadnjeg veznog po mogućstvu tipa Radoje iz JUŽNE AMERIKE koji nije nostalgičan i koji se privikao na zimu evropsku..i eto Radoja ne može u reprezentaciju,kao ni Mijat,Sulejmani al ih traži po Evrope jer ljude iz prave struke ne možeš prevariti a još kad Sergej ode ondak tih do 5 miliona uložite u još jaču omladinsku školu i pokrijte jednom za vjek vjekova stadion kad gradske strukture prave fakture..za sebe naravno...
Car
Matic je odlican spic!
FkpCascais
Smesno mi je da postoje milioni spiceva u svetu koji bi zadovoljili ali ne, ovde se ocigledno ne radi o tome, nego se radi da Veselinovic ima dil sa Maticem i upravom Macve da se tu operu pare i svi fino utale. A ovaj Samjeul jadan samo sto je sisao iz aviona i sve sa koferima proputovao 70km, pravo na teren, i gle cuda "NE VALJA!"... Dragi moji navijaci Vojvodine, otarasite se tih parazita iz kluba, neka Veselinovic dovodi svog Matica u Loznicu ili neki drugi klub, a vi dovedite trenera kako treba.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.