Почетна / Фудбал / Супер лига

ЖУРНАЛ НА ЛИЦУ МЕСТA: Како опстаје Радник, клуб из једне од најсиромашнијих општина у Србији

Барем 50 одсто фудбалских посленика промени мишљење кад дође у наш клуб, Сурдлулица има душу и специфичну лепоту...
ФОТО: Н. Неговановић

Завртела се суперлигашка лопта на сурдуличкој „Бомбоњери” лета 2015. Врти се и данас, с подједнаким жаром као и пре три године.

Породица Тончев, сениор Новица и наследник му Станислав, после послова у грађевинској фирми, посветила се и неимарским пословима на фудбалском тлу.

Тата Новица је начинио прве и мегаломанске кораке, на челу клуба, од пре непуне две године, нашао се пре 28 година рођени Станислав.

Посао наизглед дупло тежи од истоветног у Београду... Приде уз то – у једној од најсиромашнијих општина суперлигашког каравана.

Сурдулица је градић на југу Србије и верујте да имамо проблеме са ангажовањем фудбалера. А, барем 50 одсто фудбалских посленика промени мишљење кад дође у наш клуб. Наш градић има душу и специфичну лепоту...

Шта хоћете да кажете?

Постоји код нас неписано правило – што си даље од Београда, теже је довести играча у клуб. Већи су и прохтеви, ко тражи хиљаду евра у главном граду, у Нишу би 1.200, а у Раднику 1.500...

Зар није логично да тај новац има већу вредност у граду са просечном зарадом од 45.000 динара, него тамо где је просек скоро 70.000?

О томе најбоље може да прича спортски директор Дарко Гашић. Најбоље зна с каквим тешкоћама и предрасудама се среће у разговорима са појединим фудбалерима. Велики проблем нам прави датумски оквир летњег прелазног рока. Последњи дан августа, дефинитивно, није у служби домаћих клубова. Сви би преко границе, слушају свакојаке приче менаџера. Шампионат стартује 21. јула и фактички тек после петог кола моћи ћемо да заокружимо тимове. Признаћете, касно је то...

У каквим околностима Радник дочекује почетак трансфер периода?

Убеђен сам да нам следује најтежи прелазни рок од како смо суперлигаши. Имамо један од најмањих буџета у елити и према томе морамо да базирамо наше планове. Базираћемо се на интересантније прволигашке фудбалере, у исто време и појачати понуде нашим првотимцима, чији уговори истичу ових дана.

Тончев сениор истиче да Радник има годишњи буџет од 600.000 евра.

Око 35 одсто имамо загарантованих средстава од Општине Сурдулица. ТВ права нам обезбеђују 50.000 евра, Кока-кола, тачније Власинска роса, спонзорише клуб са око 60.000. Остатак обезбеђују фирма породице Тончев и пријатељи... Имали смо, раније, значајније послове у виду трансфера Овусуа у Турску и Делетића на грчко тло...

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ovoga nema nigde u Evropi
Drzavni novac, malo kriminala, malo bahatosti, malo bolesne ambicije, i samo nebo je grnica u Srbiji.
Deki
Znači, povraća mi se...
Pavle Bg
Kokeze..... Gašići.... Tončevi.... Ovome nema kraja.
Sledeći
Badnjevac, Mladost Bački Jarak, Budućnost Banatski Dvor, Milicionar, Železnik, Obilić...
Toncev
Pa opstaju tako sto nameštaju utakmice kao i svi klubovi u super ligi
Kole
Kaže Toncev da su najsiromašnija opstina a klub dobija 600 hiljada Evra iz Opstine?!! A opstaju nameštanjem utakmica gde prednjači Sin i kladionica!!! Nema ko nije otišao dole a Pokraden od Sudija!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.