Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: Подршка неизвесности

Шеф стручног штаба Чукаричког каже да му се оваква форма шампионата допада и да нам следи паклени плеј-оф
ФОТО: Н. Неговановић

ПИШЕ: Златибор Репић

Актуелни шампионат Србије трећи је са додатних седам кола, односно плеј-офом и плеј-аутом. Много је противника оваквог система такмичења, искључиво због поделе бодова после 30. кола. На тај начин се, како тврде скептици, предност даје екипама са мање освојених бодова у прелиминарној фази првенства.

Другачије мишљење после утакмице против Спартака изнео је Ненад Лалатовић. Шеф стручног штаба Чукаричког каже да му се оваква форма шампионата допада и да нам следи паклени плеј-оф.

Од тренера Брђана навикли смо на храбре, често и необичне изјаве, а последња је практично јединствена међу стручњацима суперлигашких клубова. Могли би Лалатовићеви изабраници да постану и жртве система такмичења, јер ће им се предност у односу на конкуренте за европску визу смањити, али његов и задатак осталих тренера је да форму темпирају и за додатних седам кола.

Без обзира што се подела бодова може назвати неправедном она је ипак, једина логична пред доигравање. У супротном, питање је колико би у плеј-офу и плеј-ауту било мотива код клубова који не могу до титуле, Европе или су већ сачували елитни статус.

Такав приступ носио би са собом сумње у исходе утакмица, регуларност првенства ионако је у последњих 25 година безброј пута оспоравана. Ако већ нисмо успели да, изузев пар сезона, добијемо трећег кандидата за првака или већу уједначеност лиге, а елитни ранг је са 12 још пре девет година повећан на 16 клубова, онда морамо да пружимо подршку доигравању.

Конкуренти уосталом, у трећем  међусобном дуелу имају прилику да покажу ко је бољи.

Клубови су се већ навикли да опуштања нема, док је математика у игри око пласмана. Додатне тензије каквих ће сигурно поново бити од следеће недеље, такође нису ништа ново за наш фудбал.

Током две и по деценије превише смо лутали са системом такмичења да бисмо за три године још један покушај прогласили неуспешним.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

darko nis
prvi put da se slozim sa ovim covekom. prosla sezona (kad je zvezda izgubila dobijeno prvenstvo) je bila jedna od najuzbudljivijih od kad pratim nas fudbal. treba tako i da bude, jos kad bi se samo bar jedan klub umesao u trku za titulu bilo bi jos bolje.
Joco
Jeste dobro za one koji zaostaju ali nepošteno prema onima koji te bodove osvajaju cele sezone a oda ih gube i gube prednost i recimo Partizan je zahvaljujući tome prošle godine nezasluženo bio prvak. Tridest kola dominiraš a onda u jednoj utakmici gubiš titulu. Nije pošteno,svidelo se to nekome ili ne.
Joco
Znači nekome trideset a nekome sedam u doigravanju. Dok se vama sklanjaju nema frke. Hehehe baš ste smešni s tim sk. Pogledajte malo svoje.anjanjem
Pigeon
Hoces da kazes, 30 kola igras sklanjalice, pa cim dodje malo "tvrdo", jer sada i oni do osmog mesta zele Evropu, ti odjednom nisi "masinerija"...U ovakvoj ligi, gde jedan klub nema ozbiljnu utakmicu osim derbija (koji uzgred budi receno obavezno gubi ili pokrade do remija), ovo je dobar sistem, mada u principu kada bi sve bilo normalno, ja bih bio protiv.
Football
Biti protiv ovog sistema znaci biti protiv fer takmicenja. Nebitno ko je partizanovac ili zvezdaš ili neko treći. Izvolite uvedite i Var tehnologiju i završite vise sa svim pričama. Sudije kaznjavati a klubove i igrače koji prodaju utakmice izbaciti iz srpskog fudbala. Sve se moze proveriti i otkriti
krk
Lalatovic da je prvi sa 10 bodova prenosti, nikad ne bi dao ovakvu izjavu. Sistem takmicenja je skandalozan sa ovim deljenjem bodova, jer moze da se desi da ekipa koja se pojaca u drugom delu sezone i tempira formu za finis moze da ostane u ligi iako je pre toga izgubila skoro sve utakmice. Primer je Rad od pre dve sezone. Utakmice se namestaju kao sto su se namestale i dosad, jer u play off delu imas timove, koje Evro takmicenja ne interesuju. A ova recenica, da se svih 8 timova bori za titulu, je glupost u koju ne veruju ne osnivci. I u play out delu obicno imas 4 ekipe koje spole prva dva kola imaju zagarantovan opstanak, pa mogu da odigraju prijateljski do kraja.
Ovaj sistem neka ostane zauvek
Sta mislite da su Partizan i Zvezda slučajno bas sada počeli da ostvaruju bolje rez u Evropi? Partizan 2015/16 i ove a Zvezda sada. Ne zavaravajte se da je to slučajno jer je malo sta u životu slučajno. Ovim sistemom se klubovima pruza prilika da se vise posvete evropskim mecevima, gde se za sami kraj ostavlja da se resi prventsvo (kako i treba), osim ako ne doživite totalni fijasko tokom regularnog dela. Ne želim vise da dodajem jos prednosti kojih ima mnogo, a najvažnija je ta sto su donekle obesmisljene namestaljke.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.