Почетна / Фудбал / Супер лига

Милинковић преузео Рад: На муци се познају јунаци

Зоран Милинковић званично шеф стручног штаба Грађевинара, суперлигашки опстанак први и једини циљ
ФОТО: А. Пековић

Проверени суперлигашки стручњак, Зоран Милинковић, јуче је стигао на Бањицу, са можда и најтежим задатком у каријери – да последњепласирани Рад остави у елитном рангу!

За такав подухват, како је рекао на представљању у друштву спортског директора Зорана Чампаре, већ је спреман. Чини се да небеско-плави никад нису били у тежој ситуацији, сваки од предстојећих шест мечева у регуларном делу шампионата, касније и седам у плеј-ауту биће борба за голи живот.

– Хвала доскорашњем тренеру Слађану Николићу, из многих незгодних тренутака извлачио је Рад. После разговора дошли смо до закључка да је најбоље за тим да дође до промене, са чиме се он сложио. За Николића ће увек да буду отворена врата клуба, убеђен сам да ће поново бити наш део. Зоран Милинковић је свима познат у Србији, илузорно је трошити речи о клубовима које је водио и резултатима. Задовољан сам што је пристао да буде део Радове фамилије. Надамо се да ћемо са њим изаћи из тешке ситуације – казао је Зоран Чампара, спортски директор Рада,.

Задовољство није крио ни Зоран Милинковић:

– Гајим велико поштовање према овом клубу. Рад има запажено место на фудбалској мапи Србије, уз специфичну навијачку приврженост и велики број репрезентативаца, који данас играју широм Европе. Моја мисија није лака, по оној народној: „Лако је добар у добру бити, на муци се познају јунаци”.

Нисте се раније сусретали са тимом који се бори за елитни статус?

– Све је у опису тренерског посла, па и борба за опстанак. Некад се добије и овакав задатак. Верујем да још није касно, али није за потцењивање садашњи учинак, само шест мечева остало је до краја регуларног дела, па следи плеј-аут. Тим има квалитет, покушаћемо да ситуацију поправљамо из дана у дан, да бисмо у мају остварили циљ. Постоје жеља и воља да изгарамо на том плану.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sve naopako
kakav sportski direktor takvi i rezultati, cirkus
Svašta
Vidi ovog konduktera samo kako se obukao? Sportski direktor u majici, džemperiću i famrerkama? Kao da je na pijaci. Kravata i odelo ništa? Pa ovo ima samo kod nas i pokazuje svu neozbiljnost kluba i uprave FK Rad kada ima ovakav može obavljati jednu takvu funkciju.
Cacak
Jedino ako ovaj specijalac ne izvadi Rad iz krize.
Zar je ovaj još tu?
Ovaj Čampara je teška vezara i neznalica i treba ga najuriti momentalno.
Beograd
Pa ti daj boljega ako imas.
ja znam
nikakav
Прикажи још одговора
Vule
Ta vezara na mestu sportskog direktora FK Rad je najveći krivac za svu bruku i sramotu ove sezone.I tačno je, nikad ništa od njega korisno ni tokom prethodnog "rada" u klubu.Pijavica koja se nakačila i samo guli klub a nije ni za mesto portira a ne nešto drugo...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.