Почетна / Фудбал / Супер лига

Партизан преокретом у финишу до победе у Лучанима, Младости искључена двојица играча, Шатара аутоголом частио шампиона! (ВИДЕО)

Партизан је славио у Лучанима, а после овог меча биће много полемике наредних дана, домаћи остали без двојице играча, Шатара постигао аутоголо за тријумф Београђана
ФОТО: ФК Партизан/М. Тодоровић
Младост – Партизан 1:2 (0:0)
Стрелац: 1:0 – Павловић у 70, 1:1 – Јевтовић у 85, 1:2 – Шатара аутогол у 90. минуту.
Стадион: Младости. Гледалаца: -. Судија: Александар Васић (Нови Жедник). Помоћници: Дејан Петровић (Кикинда) и Светозар Живин (Нови Сад). Жути картони: Пантић (Партизан), Тумбасевић, Шатара (Младост). Црвени картон: Тумбасевић у 84. минуту (други жути), Јовановић у 87. минуту (други жути).
МЛАДОСТ: Росић, Јовановић, Б. Милошевић, И. Милошевић, Шатара, Пешић, Пејовић, Павловић, Тумбасевић, Радивојевић, Голубовић (од 76. Бађи).
ПАРТИЗАН: Стојковић, Вулићевић, Н. Р. Милетић, Н. Г. Милетић, Урошевић, Јевтовић, Пантић, Ђерлек (од 67. Јанковић), Сума (од 46. Тошић), Ивановић (од 53. Јовановић), Тавамба.

 

Биће много полемике после дуела у Лучанима, у којем је Партизан после невероватног преокрета у финишу меча славио против Младости.

Домаћи су повели у 70. минуту, али су у финишу остали без двојице играча. Бројчану предност су црно-бели искористили, најпре су изједначили голом Јевтовића, а потом их је до победе аутоголом погурао Шатара.

Ток меча:

0` Није Мирослав Ђукић много мењао у односу на тим који је играо против Плзења, уместо Митровића на терен је послао Милетића, а шансу ће од првог минута добити млади Армин Ђерлек, који је блистао на зимским припремама.

4` Прва прилика на мечу, Тавамба је додао до Суме, овај са 17 метара шутирао, један играч одбрамбени Младости је изблокирао. Партизан је добио само корнер, који је Гвинејац очајно извео.

8` Прва шанса и за Лучанце, после дугог комбиновања лопта је дошла до Предрага Павловића, који је са 12 метара опалио по њој свом снагом, на срећу црно-белих, Пантић је изблокирао. После корнера није било опасности по гол Стојковића.

13` Ђерлек је отео лопту на 30 метара од гола Лучанаца, направио је корак-два и потом шутирао, али је голман Младости био сјајно постављен.

24` Разменили су играчи Партизана неколико пасова, све док лопта на ивици шеснаестерца није дошла до Урошевића, који је шутирао, али је тај покушај Београђана осујећен.

37` По једна прилика виђена је на обе стране, али је приликом шута Суме одбрана Младости олично реаговала. Пред голом Партизана добра прилика за Лучанце, али је Радивојевићу побегла лопта у шеснаестерцу ривала.

41` Нешто дужа комбинација црно-белих после петог корнера, лопта је дошла до Ђерлека, који је шутирао са 25 метара, али је био непрецизан.

45` Први жути картон на мечу, због фаула над Сумом јавно је опоменут Тумбасевић. Недуго потом судија Васић означио је крај мршавог првог полувремена.

46` Мирослав Ђукић је био принуђен да нешто промени, па је на полувремену у свлачионици оставио Суму, а на терен је послао Зорана Тошића.

47` Први покушај у другом полувремену имао је гост, шутирао је Јевтовић са 20-так метара, али је лопта за мало отишла покрај гола Лучанаца.

51` Други жути картон на мечу, поново за Младост, добио га је Шатара после старта на Тошићу.

53` Друга измена код Београђана, уместо бледог Ђорђа Ивановића на терену је млади Ђорђе Јовановић. Партизан ће играти са два шпица до краја меча.

55` Спорна ситуација у шеснаестерцу Партизана, после дуела са Урошевићем пао је Голубовић, пиштаљка Александра Васића није се огласила.

66` Шут Тошића, лопта се одбила до Тавамбе, који је шутирао из прве, изблокиран је, а потом је на лопту натрчао Пантић чији је ударац завршио преко гола Младости.

67` последња измена Ђукића, на терену је и Марко Јанковић, из игре је изашао Ђерлек.

68` Можда и најбоља прилика за црно-беле на овом сусрету,

70` ГОООООООООООООООООЛ

Истрчао је Стојковић и интервенисао на ивици казненог простора, не баш најбоље, лопта је одбила до једног играча Младости, који је одмах проследио до Предрага Павловића, а овај је чињеницу да је гол Партизана празан, и са 18 метара је погодио небрањену мрежу – 1:0.

76` Прва измена Нешка Миловановића, на терен је послао Бандару Бађија, који је заменио Голубовића.

81` Први жути картон за Партизан, добио га је Пантић, који је прекршајем зауставио контру Младости.

84` Партизан ће имати играча више, искључен је Јанко Тумбасевић, због другог жутог картона.

86` ГОООООООООООООООООООЛ

Играча више је Партизан брзо искористио, Милетић је убацио лопту у шеснаестерац Младости, а Јевтовић је остао сам и рутински је савладао Росића – 1:1.

87` Са деветорицом на терену су остали Лучанци, искључен је због два жута картона, оба због приговора, Петар Јовановић!

88` Друга измена код домаћих, на терену је Урош Симић, у свлачионицу је отишао Владимир Радивојевић.

89` ГОООООООООООООООООООООЛ

Преокренуо је Партизан, одмах је казнио Лучанце и због другог црвеног картона. Лопту је убацио Тошић, а главом је своју мрежу затресао  Шатара.

90+2` Последња измена на мечу, Миловановић је у игру послао и некадашњег играча Партизана Обијору Одиту.

90+3` Судија Васић означио је крај сусрета.

Крај.

Семафор 23. кола Супер лиге:
Раднички (Ниш) – ОФК Бачка 4:0 (Сл. Стојановић 24. једанаестерац, 27, Петровић 87)
Младост – Партизан 1:2 (Павловић 70 – Јевтовић 85, Шатара 89. аутогол)
Петак:
Напредак – Спартак 4:3 (Ндиаје 20, Зец 23, Николић 73, Вулић 90+2 – Савковић 4, 90+1, Чечарић 45)
Субота:
Земун – Борац 3:0 (Дуповац 10. аутогол, Ђенић 35, 64)
Црвена звезда – Јавор 3:0 (Аџић 6, Пешић 29. једанаестерац, 72)
Војводина – Вождовац 2:0 (Зличић 51, Езе 71)
Рад – Радник 1:1 (Веселиновић 33 – Ивановић 63)
Чукарички – Мачва 2:0 (Овусу 14, Пушкарић 47)
Коментари80
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

milossan
Tuga smo. Namešteno, vidi se iz aviona. Autogol ajde-de, ali Jevtovićev... Sam ko duh u srcu šesnaesterca - najbolji dokaz štele.
Knego
Očajno...
Red Star Forever
Pa nista, ako sudija bude iskljucio najmanje 4 Ceha, imate sanse i u Plzenju!!
Sale
Mali klub,veliki LOPOVI !!!
cacak
sta reci kad izjavi vucelic da se sve namesta.onaj lazov iz milosevicevog vremena,a i sami smo krivi sto smo prevareni za 5 oktobar i sto su ovaki kao vucelic jos uvek u sportu.partizan ove godine ako osvoji titulu to bi bila najveca nepravda jer ovaj partizan je najgori u poslednjih deset godina.pola utakmica je dobio uz pomoc sudija.kada se zavrsio derbi bio sam ubedjen da je bio penal ali sad kad malo bolje pogledam penala nije ni bilo.ali onaj gore nije dao da pobede kao sto nece dati da ove godine budu prvaci jer ne zasluzuju,kao i mi prosle godine sa amaterom od trenera

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.