Почетна / Фудбал / Супер лига

Бен: Даваћу голове Партизану, али и свим осталим ривалима

Тренер је био битан у одлуци да дођем, такође и чињеница да се игра Лига Европе – каже досадашњи шпиц Олимпијакоса
ФОТО: И. Милутиновић

Мохамед Ел Фарду Бен је одузео Партизану наду да ће ове сезоне да заигра у Лиги шампиона, а Звездини навијачи се надају да ће црно-беле да ускрати и освајања титуле.

Стрелац два гола за Олимпијакос у Хумској, у квалификационом јулском мечу, јуче је промовисан на стадиону „Рајко Митић” у прво зимско појачање.

Спремно је досадашњи нападач Олимпијакоса дочекао питање, да ли може у дресу Црвене звезде да понови издање против Партизана и постане љубимац Делија?

Наравно. Циљ ми је да дајем голове највећем Звездином ривалу. Хоћу да затресем мрежу сваком противнику у Србији, па и Партизану – истакао је Мохамед Бен после потписа двоипогодишњег уговора.

Црвена звезда је искористила чињеницу да се Бену погоршао статус у Олимпијакосу око 20 дана после утакмица са Партизаном.

Грчки шампион се појачавао у нападу, за репрезентативца Коморских Острва било је све мање простора.

Погоци у Београду, занимљиво, били су му и једини у првом делу сезоне. Због тога није ни желео да продужи уговор у Атини и прихватио је понуду са Маракане.

Драго ми је да сам овде. Звезда је највећи српски клуб. Част ми је што сам постао члан породице. Одрадио сам посао у Грчкој, сада окрећем нову страницу у Србији.

Бен је играо одлично под командом Владана Милојевића у Паниониосу, головима се изборио за повратак у Олимпијакос и садашњи тренер Црвене звезде није могао ни да замисли у јулу да ће већ у јануару да га има поново на располагању.

Тренер је био битан у одлуци да дођем, такође и чињеница да се игра Лига Европе. Мој први избор је била Звезда, јер ми је битно да имам простора да играм, а у Грчкој није тако било последњих месеци.

У Олимпијакосу је Бен имао за саиграче тројицу Срба: Јагоша Вуковића, Уроша Ђурђевића и Сашу Здјелара.

Од њих и Дарка Ковачевића, логично, тражио је савете пред одлуку да потпише за Црвену звезду.

Причали су ми о Звезди, рекли су ми да је велики клуб и да је добра одскочна даска. Њихови савети су утицали да се определим за овакву одлуку. О српском фудбалу не знам много, али су ми Срби из Олимпијакоса причали да је велика борба у првенству, да се игра тврдо и да ништа није одлучено упркос оваквом стању на табели. Остаје још много посла до титуле, надам се да ћемо да је освојимо.

Коментари21
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Endaz
Nekoga bas boli sto im je ovaj covek ugasio lazne nade o Ligi Sampiona koje su gajili letos. Pricalo se o nebeskom Partizanu, sa strasnim Djurdjevicem i Leonardom i umetnikom Sumom, koji ce harati Evropom. Onda je dosao ovaj, kako kazete, propali igrac, manje placen od sve te trojice strasnih igraca Partizana (imao platu 220.000 evra tada) i isprdao se za sve pare. Varate se ako mislite da je propao igrac. U sezoni kada je Panionios bio 5. u Grckom prvenstvu pod komandom, postigao je 9 golova i imao 6 asistencija. Malo li je za grcko prvenstvo?! Cekajte, verovatno nikad slabije? Ko je gledao njegove snimke iz Panioniosa mogao je da vidi da je zver od igraca. U Olimpijakosu se nije naigrao ali sigurno jeste kvalitet za nasu ligu. Pa i Katai je bio najbolji igrac lige a nije odigrao ni jednu utakmicu za Olimpijakos. Boli vas jednostavno. Bolje se bavite vasim Sumom. Dizali ga u nebesa, covek igrao slovacku ligu, lozili ste sekao zmajevi da vam ne znam ko dolazi.
Covic legenda
Mozes samo u namestenim utakmicama da dajes golove.Da nesto vredis ostao bi u Olimpiakosu
Marko
Namestice vas on kao i letos, strpljenja malo. Trenutno vam prvoplasirani tim bezi 9 bodova, okosnica tima Zvezde je ostala u klubu tako da sa pojacanjima moze biti samo jaca, slabija ne. Mi namestamo samo u Ligi Evrope posto igramo sa jakim timovima pa drugacije ne mozemo da prodjemo. A, u Srbiji nam nema ravnog nema ravnog.
Idi begaj
I tako prijeti fudbaler kojin je u karijeri u 29. godini života, dao ukupno 11 golova. Baš je produktivan, pa može da se razmeće izjavama. Davaćeš, ali ako te Boaći pusti da umjesto njega u namještenim utakmicama izvodiš penale.
@ej bre
Zamisli kakav vi kvalitet imate kada dovodite takvo drvo, a Partizan niste pobijedili na posljednjih sedam utakmica, u posljednjih 23 derbija imate samo pet pobjeda. Razmisli malo o tome prije nego se upustiš u pisanje svojih škrabotima bez osnova.
ej bre
po ovim skrabotinam bi se dalo zakljuciti da navijas za mali prdizan, zamisli od 11 u karieri vama zabio cak 2! Koliko ste vi klasa i kvalitet!
hehe
Tu si se malo presao jel zvezda ti nije Olimpijakos, veoma moguce da ces postati cisto razocarenje delija i kluba u koji si dosao, kad te ovi partizanovci ustopuju ma presesce ti derbi brzo a moguce te i ostali rivali procitaju, sam neznas gde si dosao, zato ne pricaj unapred, pozdravcic, razmisljaj o brzom odlasku nakon razocarenja u sebe i u klub hehe.
C.Z
Jak si mi ti igrac kada pored onog iz grobljanske nisi mogao da izboris mesto, vec te Grci otpisali da ne kazem sutnuli. Ako tebi Olimpijakos nije mogao biti odskocna daska, tesko da ce to biti nasa liga. Ne znam kojom su se logikogm vodili nasi da dovedu ovog..?? Cini se novi Rikardinjo u najavi.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.