Почетна / Фудбал / Супер лига

Шесторица новајлија у Горњој вароши

Земунци са 25 играча почели припреме, за 28. јануар заказан одлазак на припреме
ФОТО: И. Веселинов

Насмејаних лица и ведрог расположења, истрчали су фудбалери Земуна на први тренинг у 2018. Упркос турбулентној јесени, после многих тешкоћа, освојен је 21 бод, па новајлија из Горње вароши не одустаје од мисије „опстанак”.

Трио на чекању

Угриновачку улицу, током паузе, напустила су три играча. Иван Божовић преселио се у малтешки Балзани, Немања Младеновић у грчку Ларису, Владимир Бубања отишао je у непознатом правцу.

Очекује се да до 28. јануара и одласка на припреме, још неко од првотимаца раздужи опрему. Ситуација је још неизвесна око три играча: голмана Шаранова, Вучића и Трајковића.

Тренер Милан Милановић окупио је кандидате, као што је и најавио, у 13 часова, 25 имена нашло се на Градском стадиону, а затим их извео на први тренинг. Претходно се на интерном састанку, у одсуству председника Драгана Вукоичића, првотимцима обратио спортски директор Милан Богдановић.

– Улазимо у други део сезоне, који ће бити много тежи него први. Имамо тежак распоред и што више освојимо бодова, биће нам лакше да стигнемо до циља. Остаје да се што боље припремите и достојно представљате дрес клуба који браните, како на терену, тако и ван њега – рекао је Мишко Богдановић окупљенима на прозивци.

Од староседелаца, првом скупу у 2018. присуствовали су – голмани: Бојан Шаранов, Марко Милошевић, Срђан Остојић, Милош Крунић; играчи: Немања Вучић, Слободан Вуковић, Ненад Цветковић, Мирослав Лечић, Елмир Асани, Стеван Луковић, Марко Ђаловић, Дејан Ђенић, Бранислав Трајковић, Томислав Пајовић, Никола Бељић, Ненад Кисо, Јустас Ласицкас, Михаило Милутиновић, Алекса Марковић, Никша Стојановић, Андреја Стојановић.

До сада су параф на верност Земунцима, ставила шесторица фудбалера. Из сурудличког Радника стигли су везиста Милош Мијић и крило Милош Подунавац.

Најбољи стрелац ужичке Слободе Никола Нешовић појачаће конкуренцију у предњој везној линији, баш као и „Швајцарац” Вељко Симић (Кјасо).

Из чачанског суперлигаша стигао је још један везиста Немања Станковић, перспективни Урош Галијаш папире је донео из ЧСК Пиваре, док је Дејан Пандуревић стигао из Менли јунајтеда (Аустралија).

Лакшим интензитетом, због повреде пете, радио је Стеван Луковић, док су остали играчи пуним гасом стартовали оптрчавајући кругове.

– Уколико будемо отишли на припреме, тамо ћемо заказати четири провере. Имамо много играча на располагању, како време буде одмицало, сужаваћемо круг кандидата – открио је Милановић.

Одласком капитена Божовића на Малту, трака је остала без власника. Шеф струке Земуна отклонио је и ту дилему:

– Једногласно смо одлучили да њен нови власник буде Стеван Луковић, као један од играча са најдужим стажом у клубу.

Прва провера са Грађевинарима

Први део припрема, Земун ће обавити у Макишу. Терен Полицајца биће домаћин зелено-плавима, на коме ће одиграти и премијерну утакмицу у години. Ривал је Рад, а тај меч на програму је 26. јануара.

– После тог дуела, требало би да одемо у топлије крајеве – истакао је Милан Милановић.

Дестинација није позната.

– У опцији су Словенија, или Турска – надовезао се Милан Богдановић, спортски директор Земуна.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.