Почетна / Фудбал / Супер лига

Срђан Бабић остаје у Звезди, али само ако...

Дугорочни планови Црвене звезде са Срђаном Бабићем имаће потврду и будућност само у случају да Реал Сосиједад и(ли) играч направе крупан компромис
ФОТО: ФК Црвена звезда

Шпански клуб је летос прописао излазну клаузулу од два милиона евра за Срђана Бабића.

Али, мораће Шпанци да смање прохтеве барем за 75 одсто, јер тешко да би управа лидера Супер лиге могла за откуп штопера да издвоји више од 500.000.

Такође би и играч морао да се одрекне одређеног загарантованог новца у Шпанији, али то се већ и намеће као логичан корак да би могао да дође до играчког успона.

Партијама у Црвеној звезди ове јесени, некадашњи златни српски омладинац није уверио људе из Сосиједада да је неопходно да га задрже у наредним сезонама, па се очекује да водећи људи клуба из Сан Себастијана пристану на варијанту да продају Бабића екипи којој су га летос позајмили.

Није, међутим, Бабић узалуд потрошио време у Црвеној звезди, иако се очекивало да игра више у важнијим утакмицама.

Био је стартер на 14 првенствених мечева, али не у дербијима са Партизаном, док је у Европи био на терену само кад су повреде или картони стопирали Вујадина Савића и Дамијана Ле Талека.

Имао је Бабић отежавајућу околност да стигне кад је Црвена звезда већ била у такмичарском циклусу, а он недовољно физички спреман, зато ће посебно њему зимски рад на Кипру и у Турској да значи.

Прилика је да се избори за још бољи статус код тренера Милојевића, а додатни мотив могао би да му представља претходно склопљени вишегодишњи уговор са најтрофејнијим српским клубом.

Могао би да повуче Бабић потез као Александар Катаи у лето 2015. Само на први поглед чинило се да је донео одлуку на своју штету напуштањем Олимпијакоса и останком у Звезди.

Не само да је вратио у старту испуштен новац, него је стигао до славе и веће зараде у Шпанији. Зашто у Алавесу не игра више друга је тема...

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gudi
Da li vi komentatori gledate utakmice na tv-u ili ste barem jednom otisli na stadion??? Ukratko, decko je izgubljen. Na Mari jos nekako prodje ali kad mu je data "dirigentska palica" protiv Cuke izgledao je kao amater. On realno, trenutno, moze da igra kup i manje vazne tekme u prvenstvu ali vise od toga ne. Ako ga ovi daju za dzabe sto da ne, ali za 500-600 milki moze se naci mnogo bolje resenje.
DOCA
IZGUBLJEN
Inspektor Draguljce
Ako je realno, treba ga otkupiti. U pocetku se videlo da nema utakmice, ali sto je vreme odmicalo postajao je sve sigurniji, a pred kraj mi je delovao bolje i jace od LeTaleka. Mislim da uz jake pripreme moze biti jos cvrsci i pouzdaniji. Ima potencijal za vrhunskog levog stopera i uz Savica desno bi bio idealno resenje u odbrani ako ga Milojevic jos malo dotera. Frimpong isto deluje sve sigurnije, a to je ono sto tom ekstra brzom stoperu nedostaje, da izbaci te kiks momente. To su 3 stopera jer nadam se da ce na LeTaleku klub nesto i zraditi. Znaci treba jos jedan stoper u rotaciji, a ako onaj Brazilac sto se razigrava sta vredi to je to, ili dovesti jeftinog ili slobodnog igraca i sacuvati pare za otkup Babica koji ce biti bolji od Milunovica i drugih preskupih fudbalera.
prc
Taj film nećeš gledati jer ovi su upravo izabrali KRstajića da bi njihove mlade igrače uturili u tu reprezentaciju. Svima je jasno da je cilj svetskog prvenstva prodaja igrača a tu Ramadani i PArtizan ne dozvoljavaju iznenadjenja već godinama. To što ti igrači posle ne vide loptu i nije bitno.
Marko Petrović @ Inspektor Draguljce
Slažem se sa inspektorom Draguljčetom! Babić je bio jedan od najboljih mladih štopera sveta, ali na žalost, dve godine nije igrao, pa je izgubio kontinuitet. Posle kompletnih zimskih priprema, očekujem da će Babić dostići dobru formu i biti jedan od uzdanica Srbije na SP, u Rusiji, na leto.
gičin ja
'''SRĐAN BABIĆ OSTAJE U ZVEZDI ALI SAMO AKO . . . . ''' - NE TRAŽI PARE (prevedeno na naški DžABE)
soler
Ma šta ima da im plaćate i tih 500.000 hiljada nek vam ga daju za džabe objasnite im da vi tako poslujete sigurno će imati razumevanja
prc
Fora je što vi nikako ne poslujete jer vam i ne treba dok imate FSS i sudijsku organizaciju iza sebe. Postalvjate amatere za selektore kako bi gurali vaše igrače u reprezentaciju. Cirkus.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.