Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда би могла да региструје Бена, али Партизан неће моћи Раћу Петровића за Европу

Олимпијакос је завршио учешће на међународној сцени, док се Спортинг преселио у Лигу Европе и из тих разлога Партизан не може да га пријави УЕФА
ФОТО: ФК Спортинг

Црвена звезда и Партизан имају право да региструју по тројицу новајлија за утакмице шеснаестине финала Лиге Европе.

Лиценцирање мора да се заврши до 1. фебруара, односно до рока кад се завршава зимска пијаца у већини европских лига.

Само један од тројице евентуалних појачања црвено и црно-белих моћи ће да игра за наше клубове у елиминационој фази другог по значају европског надметања уколико је јесенас носио дрес учесника Лиге шампиона.

Изузетак не постоји кад је у питању исто такмичење, они који су били на терену за један клуб у истој сезони не могу да носе дрес другог, осим ако су само били уписани у записнике, а на терену нису провели ни минут.

Тачније, наш најтрофејнији клуб имао би право да региструје Мохамеда Бена за шеснаестину финала и преостали ток Лиге Европе, док шампион Србије нема варијанту да међу лиценциране играче уврсти све извеснијег повратника Радосава Петровића.

Разлог је испадање Олимпијакоса са међународне сцене, односно пласман Спортинга у Лигу Европе као трећепласираног тима из групне фазе Лиге шампиона.

Ограничење је образложено теоретском могућношћу да се Парни ваљак и тим из Лисабона састану у осмини финала или каснијој фази.

Ово правило не важи за играче унете у записник утакмица другог европског такмичења ако нису провели ни минут на терену, као и учеснике свих кола квалификација.

Петровић је једине минуте за португалског великана у Лиги шампиона протекле јесени одиграо против Јувентуса у Лисабону (1:1). Бивши репрезентативац Србије добио је шансу у 90+1. минуту!

Уколико Партизан доведе Сашу Здјелара он би био у позицији Звездине потенцијалне аквизије из редова грчког првака.

Везиста Олимпијакоса играо је цео меч у Лиги шампиона против Барселоне (1:3) и 77 минута дуела са Јувентусом (0:2), оба на гостовању.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Madjionicar
Ovo, ako je istina, mjenja dosta stvari. Ne vidim previse logike u tome da se Raca dovodi na pozajmicu da samo igra nasu ligu. Jedino ako ne dolazi za dzaba, tj. sastavni dio tog ugovora je da ostane sa nama i nakon pozajmice. Ako je to slucaj i ako je plan kreiranje tima na duze staze – a sad je idealno vrijeme da se kreira i tim za ljeto – onda je to vec nesto drugo. Ali ko ce znati sta je Ilievu i upravi na pameti? Bar do sad me nisu uvjerili da znaju da rade svoj posao, odnosno da imalo razmisljaju o buducnosti.
posmatrac
Pazi bombasa...zapinje da dovede igraca koji ne moze da igra Evropu..>??? Gde je tu mozak..? Juri po nasoj ligi neke polutane ..ejjj..sa igracima seoske lige hoce da ide u Evropu.
Banjaluka
Osim Ivanovica iz Spartaka ne vidim koji bi to igrac iz nase lige mogao da bude pojacanje. Sve su to poluproizvodi kalibra Radina, Djurickovica, Marjanovica...Sto se tice Race, ma dajte molim vas. Spor, loseg pasa, pa sad jos ne moze ni Evropu da igra....bolje je da Jeftovicu ponudimo novi ugovor, ako nista mladji je dosta. Definitivno mi smeta sto je Partizan postao utociste za igrace koje vise niko nece u inostranstvu. Ilic, Vulicevic, Ostojic pa sad i Raca...Imati iskusnu ekipu je OK ali mi smo se obavezali da njih placamo dok god zele da igraju. Gdje to jos ima? Juve se zahvalio jednom Del Pjeru, Real Kasiljasu, Liverpul Dzerardu kad su shvatili da oni vise ne mogu da daju 100%. Profesionalizam bato, a mi?
Bora
Bravo takoo je zvezda je bolja jel da? Hahah
samo ti trabunjaj
istorija u generalnom plasmanu vas komplet izbacuje iz statistike, nemozete ni blizu svjetskog i evropskog prvaka! vase drustvo i vas rang su Skendija, Skenderbeg Fljamuntari...
Labud
Partizan je postigao protiv Arsenala 2 gola. Ali u LS kada je Arsenal znacio nesto.
Прикажи још одговора
Zole
E moj Ivice, sta ti decko radis... Dovodis Racu na 6 meseci, da igra nasu ligu? Mene samo zanima da li je Iliev nekad skautirao pojacanja iz Juzne Amerike recimo, iz Spanske,Nemacke,Francuske 2.lige, ima tu mnostvo zanimljivih igraca... ali ne, Ivicin skauting je jako ogranicen (JSL boranija, povratnici iz inostranstva koji su vec nosili dres, menadzerske kombinacije tipa Solomon) Ivan Tomic je za tebe profesor!!
Karlo Veliki @ Mmilos
Odranije sam zapazio da su komentari nadimka "Zola" vrlo korektni. Tako mislim i za ovaj njegov komentar. I sam se ponekad pitam kakve je vizije Iliev imao kad je dovodio Sumu i zasto dovodi istrosene igrace ili igrace sa brojnog stanja a ne terena? I Petrovic je jedan od tih. Ima se utisak da Iliev skautira u vreme prelaznog roka.
Zole
Dok je ovaj amater sportski direktor, tesko.
Прикажи још одговора
Диско Нинџа
Супер, један разлог више да га не доводите.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.