Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда има странца мање: Црвено-бели се дефинитивно растали са Рикардињом!

Црвена звезда од среде и дефинитивно има странца мање на списку, договорен је споразумни раскид уговора са Рикардињом. Био је то логичан корак после неуспелог покушаја Бразилца да се уклопи у нову средину
ФОТО: В. Марковић

Долазак је био звучан, Рикардињо одлази тихо да покуша да се у неком другом клубу врати на некадашњи ниво. На растанку се понео коректно, није тражио новац преко до сада зарађеног и пристао је на раскид уговора.

Рикардињо је био једно од првих Звездиних појачања ове сезоне. Стартовао је скромно, имао оправдање у чињеници да му је породица имала проблеме и била далеко до њега.

Голом у Ивањици најавио је излазак из тунела, добио шансу у последњој четвртини утакмице са БАТЕ Борисовим, али га је Мирко Иванић прошао и асистирао за гол.

Вратио се опет назад. Затим је дошла повреда на куп сусрету са Динамом из Врања, од почетка октобра није га било на терену.

Рикардињо је одиграо десет званичних утакмица за Црвену звезду, остаће упамћен као један од страних промашаја. Његово ангажовање испоставило се као и једини подбачај руководства у склапању тима.

Долазак Бразилца се испоставио као финансијски и играчки неисплатива инвестиција, али цех није отишао у тотално непожељном смеру.

Рикардињо би могао сада да се врати у Азију, а због досадашње биографије не би требало да му представља проблем ни да нађе клуб у Европи.

Најбољу статистику Рикардињо је имао у Шерифу, одакле је и стигао у Црвену звезду. Није разочарао ни у Пољској раније, носећи дресове Горњика, Висле Плок и Лехији Гдањск.

Чинило се да ће у Црвеној звезди да се осећа најбоље, јер га је дочекао саиграч из Шерифа Вујадин Савић. Није му ишло, имао је довољно шанси пре него што је пао у други план кад се није нашао на списку путника за гостовање Спарти из Прага.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

srbijanac
mislim da uprava nije imala strpljenja za ovog igraca i kanga je losije igrao pravio ispade pa se pokazao brazilac ce pokazati da su pogresili...
papiga47
slager pevac
rsb
Stize vunderkind iz Vose, Ranko Veselinovic!
dosadno
Batalite te priče, tipa vunderkind... Dajte da ubacimo i mi nekog klinca iz svoje škole i da ga pustimo na 7-8 utakmica do kraja sezone, pa da vidimo... Mi već imamo 10-ak štopera na plantnom spisku. Veselinović je svakako dobar igrač, prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, ali mi štopera skoro tri godine nismo izbacili. Činjenica je da nemamo mnogo visokih igrača na toj poziciji, ali to je već problem selekcije. Pored iskusnijih, među klincima imamo samo Stojića u Grafičaru koji je viši. Ostali su uglavnom do 1.85. Ze Markos ima dobre predispozicije, ali je stranac, što je ograničavajući faktor, a reklo bi se i da mu fali mase.
zvezdas
jbg, nadao sam se da ce biti kao leonardo maestro prosle sezone za komsije... samo prevara... kad bi ilijev bio sportski direktor moje zvezde mislim da bi mnogo bolje igrace dovodio
Zoran CZZG
Šteta...mislim da je baš dobar igrač...ostaće pitanje zašto to nije pokazao?
Shone
300.000 na ruke za potpis i 180.000 plate- previše za 1 gol. Promašaj od pola miliona evra.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.