Почетна / Фудбал / Супер лига

Александар Кировски: Плаши ме прича са Радничким

– Верујем, ипак, да ћемо имати фер борбу до краја првенства – прижељкује чувар мреже Брђана
ФОТО: Н. Неговановић

Нису на Бановом брду ове јесени имали среће са повредама, низале су се једна за другом, почевши од Ђорђа Ђурића, преко Огњена Мудринског, Дарка Зорића, Александра Кировског до – Асмира Кајевића.

Ретко која екипа би издржала без четворице стандардних играча, уз Обрадовића, Ожеговића и Радоњића, који су дигли сидро почетком и током сезоне.

Овај хендикеп није се осетио у игри изабраника Ненада Лалатовића. Чукарички је јесењи део сезоне завршио на петом месту, са само два бода иза трећепласираног Спартака и једним у односу на Раднички из Ниша.

Сви играчи који су „упадали” у тим, уместо повређених, феноменално су се уклапали. Играли смо пола јесењег дела без класичног нападача, а били смо ефикасни. Није се видела разлика на терену, није било проблема, зато само у врху табеле – рекао је Александар Кировски, голман Чукаричког.

МОЖЕМО ПРОТИВ НАПРЕТКА

Чукарички ће у четвртфиналу Купа Србије играти против Напретка.

– Добили смо најтежег противника, мада је и Младост из Лучана озбиљан клуб. Отежавајућа околност је што играмо у Крушевцу, иако смо од шеснаестине финала гостовали Јагодини и Златибору, што је мало чудно. Победили смо Напредак два пута у првенству, верујем да можемо и у купу.

Одлично је бранио Кировски до половине јесењег дела, а онда је и он морао на операцију у Немачку. На срећу по Чукарички, успешно га је на голу заменио Немања Белић.

У неколико утакмица био је нерешива енигма за противничке нападаче. На питање шта мисли како га је Белић заменио, Кировски је одговорио:   

Боље је питање, како се сналази кад не брани? Белић је искусан голман, старији је неколико година од мене и бранио је у континуитету за ОФК Београд, Доњи Срем, Металац. Мислим да се није видела разлика у овим мечевима које је он бранио. Увек је за тим лакше када има двојицу подједнако добрих голмана, него једног.

Евидентно је да у Чукаричком нема сујете и љубоморе, а добру атмосферу из свлачионице, изабраници Ненада Лалатовића пренели су и на терен. Циљ и на пролеће остаје исти, борба за Европу.

Иза нас је успешна јесен, јер смо само два бода иза трећепласираног, а уз то чека нас и подела бодова. У игри за Европу све зависи од нас. Јуримо треће и четврто место и квалитетом играчког кадра заслужујемо да будемо ту. Прва и друга позиција на табели резервисане су за Звезду и Партизан, док ће се за преостале две и Европу борити Спартак, Раднички, Чукарички, Вождовац, Војводина и Напредак. Видећемо…

Остао је недоречен Кировски, али је онда објаснио шта га мучи.

Плаши ме прича са Радничким из Ниша, јер ће се онда као што могу да видим чак три екипе борити за четврто место. И, Чукарички је што је касније утврђено оштећен за пенал. Верујем, ипак, да ћемо имати фер борбу за Европу до краја првенства.    

Кировски се успешно опоравља од повреде, а док су његови саиграчи на одмору, он ће морати да ради.

На паузи сам до 25. децембра, тачније до рођендана, а онда настављам да радим пуним интензитетом са кондиционим тренером Андрејом Милутиновићем. Одрадио сам и два голманска тренинга са Оливером Ковачевићем. На првом сам осетио мали бол у пределу где сам оперисан, али други тренинг је већ боље прошао. Од 9. јануара почињем голманске тренинге, кад се вратимо са паузе желим да будем спреман, а не да тренирам као да сам „ровит” – закључио је Кировски.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nis
a vasa zadnja utakmica od 3 gola 1 regularan plus jos dosta situacija na vasu korist penal nije bio al je zato bio crveni u 40 minutu za vaseg stopera ali sudija je to prevideo kao sto je i sam radojicic rekao
tončev kokeza tončev terza
šta nije jasno?
Darko
Od kada je Radnicki usao u najvisi rang, ne prestaje da pobedjuje Cukaricki! Bolje se bavite sramotnim sudjenjem u korist Cukarickog na utakmici protiv Rada, nego sto krivca za poraz na Čairu trazite u sudijama, licemeri.
Smeta Nis
Zbog cega se ti g. Kirovski plasis Radnickog ? Pa tvoj sef i njegov pomocnik su bili u otimacini u Nisu protiv Vose ,pa prepostavljam da su ti ispricali kako se to i na koji nacin radi, pa se ti zbog toga plasis .Za tvoju informaciju zadnje dve godine Radnicki je bio 5 -i i uvek mu ne dostajao po bod !? I ako nekog optuzujes ,dacu ti ogovor da u zadnjih 10 utakmica protiv radnickog Cuka pobedila 1 (jednom ) !!!!!
uzicanin
Šteta što Čukarički sa ovakvim vlasnikom trpi Matijaševića i Lalatovića jer ruše ugled klubu.A Nišlije sa Tončevim i Badzom(iz Čačka)koji je inače savetnik Kokeze su napravile "spregu" i izlaze u Evropu 100%

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.