Почетна / Фудбал / Супер лига

Суперлига: Лалатовић против "својих", Партизан чека Спартак

Још се нису слегли утисци "вечитих" из Лиге Европе, а предстојећег викенда очекују их утакмице у 18. колу Суперлиге Србије, у дербију рунде састају се Чукарички и Црвена звезда на Бановом брду, док Партизан дочцекује суботички Спартак.
ФОТО: Н. Неговановић

У центру пажње биће тренери Владан Милојевић и Ненад Лалатовић који су некада били у супротним улогама, а сада са успехом воде Црвену звезду, односно Чукарички.

Лидер првенства жели да настави низ победа на Бановом брду у можда незгодном тренутку после тешког гостовања БАТЕ-у (0:0) у Белорусији и то против тима чија форма је у успону.

Чукарички је са три победе ухватио залет ка походу на Европу и прикључио се врху табеле, док Звезда тражи седми узастопни тријумф у шампионату.

Актуелни првак Партизан у еуфоричном расположену, због избореног европског пролећа након победе над Јанг Бојсом (2:1), дочекује вероватно најпријатније изненађење првенства - Спартак.

Суботичани ове сезоне играју сјајно, трећи су на табели и намеравају нови подвиг, сада у Хумској где су знали да остану непоражени последњих година.

Са друге стране, црно-бели имају императив освајања три бода јер заостају четири корака за Црвеном звездом.

Рунда се отвара вечерашњим мечом Борца и Вождовца у Чачку, а вреди напоменути да се у војвођанском дербију састају Бачка и Војводина.

Распоред утакмица, вечерас: Борац - Вождовац (од 17 сати). Сутра: Мачва - Јавор (13), Бачка - Војводина (13), Рад - Младост (15), Радник - Напредак (15), Раднички Ниш - Земун (17). Недеља: Чукарички - Црвена звезда (15), Партизан - Спартак (17).

Табела: Црвена звезда 46 бодова, Партизан 42, Спартак 32, Војводина 31, Вождовац 31, Чукарички 31, Раднички Ниш 24, Напредак 23, Радник 22, Младост Лучани 20, Земун 18, Мачва 16, Бачка 13, Јавор 11, Рад 11, Борац 10.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.