Почетна / Фудбал / Супер лига

Бајић: Судија Илић изгубљен на терену... Суботичани никада нису и неће у Чачку доживети да им навијачи Борца скандирају „Цигани, Цигани”

Капитен Борца Владимир Бајић криви главног арбитра за скандал у Суботици
ФОТО: Д. Вуковић

Затишје у табору чачанског суперлигаша, сва је прилика, не може да потраје дуже од 48 сати. Толико времена протекло је од прекида штрајка, уз два радна дана, све до немилих сцена које су обележиле дуел Спартака ЖК и Борца.

У главним ролама, подразумева се судије; на све стране правичне, безгрешне, па још рекло би се, као никада до сада строжије у дељењу неке своје правде, изрицању дисциплинских мера. Сва је срећа што је пиштаљка у рукама Илића била једино, али опет много моћно оружје. С прутом у руци, шта би се све догађало, није тешко закључити.

Не могу се пронаћи речи оправдања и за фудбалере Борца, упркос већ виђеној суровој истини са којом су се суочавали на неколико претходних утакмица.

Moгао сам само да се добацујем са Остојићем

Критикујете судију који вас није упозорио за „џак” лопти које су из шеснаестерца завршиле ван стадиона?

– Шта сам могао да урадим?! С два играча мање, момцима који су остали на терену и схватили да је све бесмислица, нисам имао другог избора. На противничкој половини их није било, могао сам једино да се добацујем са колегом Остојићем. За скраћење мука и свега што нас је снашло, вредно је било „украсти” барем по двадесетак секунди.

Капитен Владимир Бајић могао је уз Дуповца и Јовановића пре времена на туширање. Чувар мреже Чачана, ипак, проналази речи оправдања за клупске другове, али и своје потезе који се могу сврстати у фудбалске раритете.

– Комплетан сценарио режирао је судија Милан Илић. Уверен сам да би био најсрећнији на свету да је у тренутку срамних одлука, досуђеног непостојећег пенала и два црвена картона могао пиштаљку да препусти било коме на трибинама. Боље бисмо прошли да је његову улогу преузео неко од најватренијих навијача Спартака. Човек се једноставно „изгубио” на терену – каже Бајић.

Није се размишљало у свлачионици да ли истрчати  на терен, у другом полувремену.

– Клуб би у том случају сносио санкције. Одлучили смо да друго полувреме почнемо седењем на трави. Није коректно да из Спартака стижу тумачења како је то био наставак дешавања и неки наш нови метод протеста. Нисмо штрајковали, после срамних одлука судије Илића, сами смо изабрали начин да изразимо незадовољство. Могу да разумем навијаче, одобрим звиждуке. Али је срамно, Суботичани то никада нису и неће у Чачку доживети, дакле, да им навијачи Борца скандирају „Цигани, Цигани”. Тако нешто нисмо заслужили, још мање очекивали. Видели су добро кога би требало окривити за још једну у низу утакмица, које због судија треба што пре заборавити – рекао је, по повратку из Суботице, Владимир Бајић.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Objektivno
Bilo bi fer da se napise I da su oba crvena potpuno zasluzena. Sudija je zalutao u posao kojim se bavi. Penala neopravdano dosudjen. Treba da ga skinu sa liste, ali nije sudija napravio skandal od utakmice nego fudbaleri borca. Oba crvena je pokazao sasvim zasluzeno
Sudija ili je slabovid ili se ne postavlja dobro. Pre spornog penala, igrač Spartaka prima loptu rukom, zatim pravi prekršaj nad igračem borca, povlačeći ga rukom i dolazi u posed lopte posle čega je oboren u 16-ercu. Sve tri situacije sporne ali u nizu jedna za drugom, s tim da bih se ja zakleo da je igrač Spartaka igrao rukom i napravio faul. Sudija je imao sreću što sudi prvu ligu, jer da je tako nešto odsvirao u nižim ligama, pojeli bi ga sa sve pištaljkom.
Bunja
Kako te nije sramota!? Bio sam tamo i ove optužbe su laž!
Bunja
za "Cigani, cigani"; zar misliš da bi sta rekao za sudjenje?
032
O cemu ti pricas, pre penala ocigledno igranje rukom i faul u napadu, a ni penal nije bio. I posle svega 2 crvena za prigovore.
Прикажи још одговора
Rale
Da ste bili osteceni jeste, ali protiv Zvezde je to bilo mnogo drasticnije a niste ni pisnuli.Ni protiv nepostojeceg penala ni iskljucenja u samom pocetku utakmice, zato nemate pravo da kmecite.
Kaldrma
Moram da ti napisem Rale (mora da si navijac Partizana ) da protiv Zvezde bilo drasticno po tebi pa nisu kmecili !? A protiv Partizana se igra dok ne daju gol ? Od vas moralista (GROBARA SRSKOG SPORTA =PARTIZAN + ZVEZDA ) najbolje bi bilo da se odmah igra za I mesto izmedju blizanaca !Da li si ti uopste i radio fizicko pa mozes da vredjas igrace Borca ?Bajke puno pozdrava od pravih sportista ,ziveo fudbal !
straja
Nazalost u sportu( u vecini sportova) nema nimalo sportskog duha,tkzv,FER PLEJA......niko ne osudjuju greske na stetu protivnika...a da ne govorimo veoma ucestalim simuliranjima(ukljucujuci i vestacaka padanja u kosarci ,Divac, i samo udaranja,samo pluvanja...) namernom "gadjanju" protivnika u ranjiva mesta,hvatanjem za...(a postane nacionalni heroj)....Naravno jer je u pitanju LOVA i cesto vrlo velika LOVA...i more nezrelih koji se samoproglasavaju za NAJVERNIJE NAVIJACE i respektujuci cinilac....a sportisti ne smeju da im se suprostave nego trpe torturu a cesto i batine.
@straja
A ti imas nocne more od Partizana jos od vremena Divca.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.