Почетна / Фудбал / Супер лига

Спартак: Ништа нас у Борцу не занима, гледамо само у своје двориште, савест нам је чиста

На старту другог полувремена играчи Борца су у знак протеста поседали на земљу леђима окренути голу
ФОТО: Д. Вуковић

Фудбалски клуб Спартак из Суботице, дан након скандалозних сцена на утакмици против Борца из Чачка, саопштио да су затечени понашањем играча противника, који су на тај начин потцењивали ривала, омаловажавали фудбал као спорт, а публику која је дошла да гледа меч по изузетно хладном времену, довели у заблуду и у стање да се потпуно окрене против њих самих.

Фудбалери Спартака савладали су Борац из Чачка 3:1 у утакмици 17. кола Супер лиге Србије, која ће остати упамћена по својеврсном „бојкоту” Чачана, након што је у 43. минуту судија Милан Илић досудио једанаестерац за домаћине и искључио двојицу играча Борца – Лазара Јовановића и Амера Дуповца.

На старту другог полувремена играчи Борца су у знак протеста поседали на земљу леђима окренути голу.

После десетак минута када су устали и меч био настављен, углавном су вршили опструкцију игре и испуцавали лопту у аут, кад год су били у могућности, највише голман Бајић, који је неколико пута испуцао лопту преко трибина.

Не желимо да се бавимо проблемима противничке екипе. Не занима нас да ли играчи имају проблема са управом, да ли играчи имају проблема са платама, да ли управа има проблема са стручним штабом или стручни штаб са играчима. Ништа од тог нас не занима и гледамо само у своје двориште – истиче се у саопштењу Суботицана.

Како се наводи, оно чиме желе да се баве јесте наш клуб и наша игра.

Желимо да кажемо да нашем клубу није потребна ничија помоћ како би се победила екипа које је последња на табели, па тако ни помоћ судије. Истине ради констатујемо да је пре досуђеног казненеог ударца постојао још један казнени ударац који није досуђен за нашу екипу, а све то при резултату 0:0, а ми нисмо осећали потребу да каснимо на друго полувреме и да седимо на трави.

Из ФК Спартак истиче да су ове сезоне, као и протеклих неколико година, како на нашем, тако и на гостујућим теренима били сведоци великих неправди ка нашем клубу, досуђивани су непостојећи пенали против нас, искључивани су играчи, доношене су погрешне одлуке, али нисмо неспортски реаговали.

Остајали смо на ногама, борили се и због тога смо сада ту где јесмо, а ми смо трећи на табели, са јако младим тимом и са одличном игром и што је најбитније са осмехом на лицу, мирна срца и чисте савести. Не желимо да дође до замене теза и да испадне да је неко ко то није, жртва. У овом случају је жртва српски фудбал у целини и нанешен му је озбиљан ударац. Ми ћемо наставити марљиво да радимо и да се припремамо за нове мечеве како би наставили низ добрих резултата и задржали ову позицију на табели – поручују из Суботице.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

БмСу1989
престаните да пљујете по Спартаку! Љубомора може да буде и болест тако да тишинчина тамо! Када су нама небулозно крали бодове ником ништа, а? Само Спартак Суботица!!!
Lord Ajvar
Druze, ja razumem klupsku pripadnost, ali ovo je stvarno bilo sramota gledati. Zarad svih klubova treba da se dize frka sad, da isteraju na videlo ko je sta sve radio zadnjih 10 godina, ako bude srece...
Knego
Prekršaj za penal nije postojao...pa pričajte šta hoćete. Ne sme sudija tek tako da radi kompenzacije jer time pravi dve greške.
flasa iz gajbe
dobro je poznato kako sudije odrađuju ostanak na listi,zahvaljujuci upravo predsedniku dotičnog kluba.
Sumadinac
Nadam se da ce UEFA reagovati ima materijala a i proculo je se po Evropi sto je najbitnije, jer ovo mora da se zaustavi.Pravda za Borac,Spartak u zonsku ligu!
Lord AJvar
lako je biti moralno uzvisen kad drugoga kradu...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.