Почетна / Фудбал / Супер лига

Косановић Црвеној звезди „даривао” 100 милиона немачких марака

Милорад Косановић ликује после победе његовог Напретка над нишким Радничким
ФОТО: М. Рашић

Радио је Милорад Косановић у два наврата у Црвеној звезди, Војводини, Кини… Питање се намеће: где проналази мотиве да и даље успешно тренерски траје.

– Увек сам се трудио и мислим да сам и успео да оставим траг, где год сам радио. Нисам освојио титулу са Звездом у сезони 1997/98, али не би то тада успели ни Реал и Барселона - заједно. Оставио сам, међутим, тим на којем је Звезда потом зарадила 100 милиона немачких марака. Од свега што знам, сматрам да овај посао најбоље радим и волим. Кад се прихватим посла, сасвим ми је свеједно име клуба. Осим тога, било би досадно да не радим ништа – уз осмех је закључио Косановић.

Тренутно води Напредак. На последњих пет првенствених утакмица, плус две у купу, откако је на клупи искусни стратег Милорад Косановић, Крушевљани су уписали шест победа. Пласирали се у четвртфинале купа, победили Црвену звезду под Багдалом, минулог викенда у дербију „јужне пруге” декласирали Раднички на Чаиру!

Навијачи су одушевљени Косановићевим ауторским делом, дан после дербија у Нишу стари фудбалски лисац коментарише:

– Стоји на овој успешној серији, која ће се, надам се, наставити и мој печат. Због тога сам и овде, али то је двосмерна реакција у којој учествују и чланови стручног штаба, играчи, људи из клуба, руководства, администрације. Они из сенке, али и те како важни, курир, радници на одржавању терена и стадиона до оних који кувају и послужују у ресторану. Није демагогија, на стадиону под Багдалом ради посвећена група људи са идентичним жељама и Напредак је данас најздравије ткиво српског фудбала. Крушевљани би на то требало да буду поносни.

За тријумф у Нишу шеф Напреткове струке заслуге приписује играчима:

– Ако се зна колико је тешко играти против Радничког и код куће и на Чаиру, ако се имају у виду и временски услови, киша и јак ветар, презадовољан сам убедљивом победом. А, могли смо да дамо још три гола. Био је то дуел две екипе приближних вредности, које су бодовно врло близу и са сличним амбицијама. На крају смо заслужено славили, посебно ми је драго што знам колико навијачима значи овај тријумф. И, поносан на играче, не само због резултата и приказане игре већ и изузетне дисциплине. Играли су све време малтене без контакта и фаула, први жути картон је добио Вукановић тек у финишу.

Повратак у горњи дом табеле поново је иницирао еврожеље. Може ли Напредак у овој сезони на међународну сцену, тренер Косановић не жели још увек да процењује.

– Првенствени циљ је да у предстојећој паузи порадимо на исправљању евидентираних грешака и до краја овогодишњег дела шампионата, ако је могуће, још поправимо пласман. Потом, током зимског одмора, требало би додатно селектирати тим и онда објективно сагледати ситуацију. Посвећен сам раду, уверен да резултати, иако често нису адекватан одговор на тренутно приказано, на крају ипак морају да стигну као својеврсна награда за уложени рад.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
kizo pa valda imaš mozga da ne pišem sad pripovetku o kosanu da bi shvatio kolko je pomogao cz. a kolko je odmogao VOŠI od koje je samo uzeo a ni stoti deo dao kao svojoj cz. miljenici zato i ne može u VOŠI da bude pa se posle Kine ,gde je najveće uspehe i pare zaradio, vrti od Radnika do Napretka jer mu se hoće kako je i sam rekao i što je u redu, pošto su najzadovoljniji ljudi koji rade ono što vole
007
a 91. kad si joj darivao Mihajlovića koji je prodat u romu za 25 niliona maraka 92 a VOŠA dobila od cz. samo po miliona od milion koliko je dogovoreno al je ostalo pojela inflacija jer su musavi plaćali u ratama i to u dinarima a odbili ste ti i sps, koji je tad vodio na žalost, VOJVODINU, VUJKETOV SAMP za 2 miliona maraka i to oma bez rata a tako je cz. osvojila KEŠ umesto SAMPA kojima je takođe falo M radi uspeha i osvajanja KEŠ posle KPK koji su osvojili 90te
Kiza
E, 'ajde sada procitaj ove tvoje gluposti pa reci da li si ih razumeo
mmm
Tada je Arkan u sprezi sa Mirkom Marjanovicem napravio lakrdiju u nasem fudbalu. Vreme je da to Kosan sam kaze.
Bik Koji Sedi @ oldgravedigger
Ko smo to "mi"? Moras biti precizniji. Arkan je bio vodja "delija" a u tom momentu vlasnik Obilica. Kakva je uloga Partizana u tome? Valjda je logicno da prvo razgovara sa Zvezdom. Kakav vojvoda Seselj u ovoj prici? Kome je Mira dodelila Arkana kao glavesinu i zasto? Molio bih te da budes precizniji i potkrepis svoje tvrdnje nekim dokazom,jer nije najjasnije sta si hteo da kazes.
oldgravedigger
a vi ste se biku kao dogovorili sa arkanom...ma kako dane...pa nikakva tajna nije da su se oko vodjenja delija borili arkan i crveni vojvoda seselj pa je sloba tj. mira odlucio vam arkan bude glavesina...
Прикажи још одговора
Veteran
Ovaj Kosanović ima fudbal u malom prstu, podržava igru, zna da stvara timski odnos u ekipi, a to malo koji trener u Srbiji danas ume. samo da mu je 2-3 igrača Napredak bi na proleće mogao lako u Evropu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.