Почетна / Фудбал / Супер лига

КОРНЕР: (Не)обавезне конференције

Протеклог викенда су на обавезу заборавили или су је намерно избегли Владан Милојевић, тренер Црвене звезде и Илија Столица, главнокомандујући на клупи Вождовца.
ФОТО: И. Веселинов

Пише: Златибор Репић

Иако у члану 94. Пропозиција такмичења Супер лиге за сезону 2017/18 изричито стоји да су главни тренери и најмање један од играча најкасније 20 минута по завршетку утакмице дужни да се појаве на конференцији за новинаре, шефови струке наших елитних клубова све више се оглушују о прописе.

Протеклог викенда су на обавезу заборавили или су је намерно избегли Владан Милојевић, тренер Црвене звезде и Илија Столица, главнокомандујући на клупи Вождовца.

Обојица стручњака ове сезоне су у жижи. Први је препородио црвено-беле, а други је са Змајевима никад ближи врху табеле.

Новинаре после мечева најчешће избегава Ненад Миловановић, дугогодишњи шеф стручног штаба Младости из Лучана. Илија Столица му је ове сезоне скоро па уз раме. Обојица шаљу пред представнике медија своје помоћнике, а они нису саставили тим и тешко могу адекватно да одговоре на питања везана за тактику јер је нису ни одређивали.

Делегат утакмице или директор лиге нису у скорије време, као што је раније понекад био случај, пријављивали тренере Дисциплинској комисији ФСС због таквих прекршаја. Пошто виде да санкција нема први стручњаци наших суперлигаша понашају се сходно тренутном расположењу, или у зависности од тога да ли је резултат позитиван или негативан по њихов тим.

Кад се однос руководиоца такмичења према овом питању промени, онда ће вероватно и тренери озбиљније да схвате ову врсту обавезе.

Милојевић одлично зна да му такав луксуз не би био дозвољен у Лиги Европе.

Миловановић је летос први пут водио Лучанце у квалификацијама за друго по значају УЕФА такмичење, а још пре девет година командовао је екипом Борца из Чачка на међународним утакмицама.

Ако на интернационалну сцену жели и Илија Столица, а са Вождовцем је на добром путу, онда би морао да зна да му је обраћање и одговарање на питања медија скоро подједнако у опису посла као кад се обраћа својим играчима пре почетка или на полувремену утакмица.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
Sta se čudite. Milojevic je postao naš Murinjo. Ustvari on je to umislio. Zvezda igra dobro ove sezone i njemu pripadaju velike zasluge. Ali izgleda da je prepotentan i smatra da je veliki trener. Ima potencijala to stoji, ali smatram da je proriv Napredka, pa i Arsenala on najveći krivac. Kaže da nezna koliko bodova ima. Da li neko veruje u tu priču. Rekao sam i bojim se da sam u pravu, ispadamo iz Evrope i Partizan će nam užeti titulu, baš zbog Miloja. Kao šro smo izgubili kod Grofa. Prioritet treba da nam je prvenstvo i tu mora početi uvek sa najboljim timom, pa ako imamo rezultat vršiti izmene. Bog ga je pogledao protiv Mladosti, Uhvatila ga panika pa brzo uvodi Donalfa i Radonjića. Da je bio Boaći i njega bi, ali vrlo lako je moglo biti kasno. Miloje mani se sujete. To mislim da ima I Marko Nikolić, ali naša sreća da nije u Partizanu, jer bi tek onda verovao stoposto da bi oni bili šampioni. Marko je odličan trener motivator.
MazalO
Čovek je mozda morao na duze u toalet, jel je trebao zbog Vas da se uneredi u sobi za konferencije ??? da i ste normlani....
neki
sta sad, dali sledi neka sankcija, ja mislim da treba da mu se svi izvine i da se nagradi

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.