Почетна / Фудбал / Супер лига

Боранијашевић: Због Митровићевог ремек дела од гола, заслужили смо сва три бода

Не стишава се еуфорија у Крушевцу после тријумфа над Црвеном звездом, Никола Боранијашевић сија од среће
ФОТО: В. Марковић

Да ће Чарапани бити мотивисани, сумњали су само они који су прогласили Напредак за Звездину филијалу. Њих, не да су демантовали, већ им „прегризли језик”, па дан после утакмице – нико да се огласи.

Осим мотивације, красила је Крушевљане фанатична борбеност, од првог до последњег минута, дисциплина и надасве тимски дух. Чинило се да су сви спремни да „погину” за сваку лопту, припомогну саиграчу...

– Да се није играло тих додатних седам минута, можда би се и могло рећи да је нерешен исход најправеднији, али због Митровићевог ремек дела од гола, заслужили смо сва три бода. И сама акција је била муњевита, течна, не сећам се да је Звезда успела да направи сличну – истиче Никола Боранијашевић, агилни десни бек Крушевљана. 

Крушевљани, свака част

Импресиониран је Боранијашевић сликом и подршком са трибина против лидера:

– Када сам играо у Борцу, а Звезда гостовала у Чачку, имао сам утисак да цео стадион навија за госте. Под Багдалом, међутим, потпуно другачија слика. Пуне трибине, а бар половина навијача на нашој страни. Свака част Чарапани!

У првом полувремену, да ли због превеликог поштовања, или уводног притиска гостију, тек Чарапани су били више дефанзивно оријентисани, а осим већег поседа лопте, лидер је био – без идеје. А, шта је својим играчима, после првих 45 минута саветовао тренер Милорад Косановић.

– Тражио је да се држимо плана и даље, да не дозволимо отворене позиције за шут, упозоравао да не смемо дозволити пад концентрације. Углавном смо све испоштовали, јесу Звездини нападачи имали неколико шанси, али спашавао нас је, као против Партизана, голман Петровић. Кад је најтеже, најбољи је.

А, када је после утакмице ушао у свлачионицу, какав је био Косановићев закључак?

– Рекао је да треба што пре да заборавимо ову утакмицу, јер је много важније да побеђујемо директне конкуренте. Не побеђује се, међутим, најтрофејнији српски клуб сваки дан и памтиће се ова слатка победа. Еуфорија ће, међутим, проћи. До наредне утакмице главе ће се охладити и надам се да ћемо се добро припремити за наставак шампионата, јер заслужујемо на табели много бољу позицију – закључује поуздани дефанзивац Никола Боранијашевић.

Школа за сва времена

Исхитреном и непромишљеном реакцијом на утакмици са шампионом у Хумској, „зарадио” је Боранијашевић искључење и оставио саиграче на цедилу, а до тог тренутка, био је један од најбољих на терену...

– Само ја знам како ми је било до краја утакмице. Мало је рећи да сам осећао грижу савест. Покрили су ме саиграчи и имам велику обавезу да на свакој наредној утакмици будем на висини задатка. У сваком случају, то ми је школа за сва времена.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SRBA
Jeste li i sada uzvikivali zvezda sampion? Pa kako ste smeli da pobedite kada nije takav dogovor bio, eto sada ste i Terzu naljutili pa mora da pise.
micko
Zna li neko ko je arhitekta kruševačkog najlepšeg stadiona u Srbiji? Pre četrdeset godina ili kad već napraviti pravi fudbalski stadion i igrati na njemu sve ove godine je prava privilegija za Kruševljane. Taj stadion mora biti uzor svim novima koji se grade a ne da se prave one nefudbalske rugobe sa atletskim stazama kao u Jagodini, Nišu...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.