Почетна / Фудбал / Супер лига

Помоћни тренер Борца: Звезду напасти? Много преамбициозно…

Милош Ђоловић објашњава ротације у нападу и пориче дефанзивно опредељење Чачана на мечу са црвено-белима
ФОТО: М. Јелисавчић Пико

Помоћни тренер Борца: Звезду напасти? Много преамбициозно…

 

 

 

Пораз без последица, игра без критика, ни налик издањима с почетка првенства, право на реалан оптимизам пред мечеве који предстоје, веровање да ће  дуели са себи равнима имати потпуно другачији епилог, вредан само једног циља, опстанка у супер лиги…

И, још много тога могло би се рећи у анализи утакмице у којој Борац, иако заслужено поражен, није оставио утисак немоћног, заплашеног и отписаног ривала са главним обележјем, унапред истакнутом белом заставом.

Промешао је карте и стручни штаб Чачана, следио већ најављене промене и изостанке стартера из састава Београђана и не може се рећи повукао погрешне потезе, упркос изненађењима и гласним коментарима присталица Борца о потезима који су наговештавали тоталну дефанзиву.

Истина и нису ученици Владана Милојевића дозволили домаћину да их у било ком тренутку изненади, озбиљније угрози гол Дамира Кахримана, али за Игора Спасића и његове сараднике велики плус пред утакмице истине може представљати чињеница да ће наредна искушења сачекати са много мање играчких дилема.

- Можда неко и помисли да би без основа требало похвалити наше дефанзивце, „губитнике” из две уигране акције противника. Звезда уосталом кажњава и много мање грешке, нама предстоји да извучемо поуке, иако свесни чињенице да је мало ривала чији одбрамбени зид може остати нетакнут против моћних индивидуалаца које Милојевић има на располагању – истиче Милош Ђоловић, асистент Игора Спасића.

Навијачи Борца, као и увек у мањини кад на стадиону крај Мораве гостује Црвена звезда, ипак су били изненађени ротацијама и улози Кнежевића на месту најистуренијег нападача.

Верују да је један од најбржих суперлигашких играча могао бити опаснији по одбрану противника у улози бочног офанзивца. Међу стартерима није било ни Марка Зоћевића, Матеуса...

- Преамбициозно је причати о тактици која подразумева офанзивну варијанту против Звезде. Нема Борац потенцијал за бункер, али напад на тим који своју вредност и играчки капацитет успешно демонстрира и на европској сцени, морамо бити искрени у овом тренутку личи на немогућу мисију, још више покушај који би баш скупо био плаћен. Борац се никада унапред неће предати, али реално шансе за победу морамо тражити тамо где их буде било. А, биће их сигурно.

Зоћевића, каже, желели су да поштеде за тешку серију која почиње са Чукаричким, наставља се са Радником, Мачвом, ОФК Бачком.

- Кнежевић би сигурно био на свом месту да се током седмице на умор није пожалио Бразилац Матеус који нам се прикључио тек у финишу прелазног рока. Навијачима могу да поручим да ће у наставку првенства гледати много убедљивији и ефикаснији Борац. Данас већ имамо много више разлога за оптимизам него јуче – поручује Ђоловић

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.