Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда на крову жели да се освети Вождовцу (17,00 – САСТАВИ)

Црвена звезда на стадиону где је у мају изгубила титулу жели да се учврсти на лидерској позицији
ФОТО: И. Милутиновић

 

Памтиће дуго звездаши ђурђевданско клизање на крову тржног центра на Душановцу, Вождовац ће се сезонама сматрати за великог дужника и мораће црвено-бели да забележе много победа како би извидали ране.

Данас је прилика да се Змајевима делимично узврати, Црвена звезда долази на место где је пролетос изгубила титулу, решена да се учврсти на лидерској позицији.

Променили су црвено-бели тим у великој мери у односу на претходно првенство, али ту је и даље неколико момака који су 6. маја попили горку пилулу и поразом од 2:3 остали без трофеја. На терену су били Боаћи, Доналд, Фримпонг, Анђелковић, Ле Талек и Милијаш, на клупи се налазили Срнић, Кахриман и Аџић.

- Тако се наместило прошле године, Звезда је поразом од Вождовца умањила шансе за титулу и на крају се испоставило да је због тога и остала без ње. То је била преломна утакмица. Све је то део прошле сезоне, имамо планове за ову и не бих да се претерано осврћем и причам на ту тему – каже Владан Милојевић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

У добром расположењу најтрофејнији српски клуб дочекује градски дуел, без пораза у Супер лиги. Ситуација би била идилична да је било више среће у четвртак против БАТЕ Борисова.

- Враћамо се наставку шампионата који нам много значи. Идемо у госте екипи која игра добро, у врху је табеле, карактеристика је да игра и код куће и на страни квалитетно. На нама је да сумирамо утиске, видимо каква је ситуација са свим играчима после европског меча и припремимо се адекватно за дуел са Вождовцем.

Промениће Милојевић неколико стартера у односу на меч са БАТЕ Борисовим, очекује се да од првог минута на терен пошаље оба центарфора – Боаћија и Пешића.

- Поносан сам на момке, и они који нису у протоколу спремни су да буду у 11. Моја је одлука ко ће да игра. Убитачан је ритам до половине децембра, битно је здравствено стање. Волим комуникацију са играчима, они најбоље познају своје тело и како се осећају, па ми и помогну при отклањању дилема.

А како се осећа тренер у таквом ритму?

- Увек лепо, једва чекам тренинг са мојим играчима. Има умора и непроспавних ноћи, али можда је због свега тога и овај посао леп.

После две (не)преспаване ноћи, сазрело је и за детаљнију анализу утакмице са Белорусима.

- Била је то права европска утакмица, јак ритам током свих 90 минута. Још једном смо показали да смо велики и достојанствен клуб, организација је била одлична и похвалио бих све људе из клуба. Представљали смо и клуб и земљу. Навијачи су били предивни, нема им нема премца у Европи и поносан сам што Звезда игра овако велике мечеве са јаким противницима. Све остало је у другом плану, меч иде у архиву, а остаће запамћено да смо вратили Звезду тамо где стварно припада и очекујем да ће ту да остане још много година.

Стручном штабу Црвене звезде сатисфакција за изостанак победе може да буде податак да су њихови ученици шутирали највише у првом колу Лиге Европе, са 24 ударца стали су испред Аталанте, Сосиједада...

- Статистика ме увек изненади. То је нешто чему тежимо и велика је сатисфакција што смо управо ми екипа која је највише пута у Европи запретила противнику. То су релевантни подаци помоћу којих видимо колико смо успели у оном што смо желели да урадимо. Рекао сам много пута до сада да је важно да имате јасан циљ пре утакмице и да после ње можете да проверите у коликој мери сте га остварили. Јако ме радује што смо имали овако велики број удараца и требало би само тако и да наставимо.

Игра из другог полувремена меча са БАТЕ Борисовим, кад су Белоруси од 45. до 60. минута били потпуно потиснути, намеће се као модел. Милојевић је јуче добио и питање – шта је рекао фудбалерима у полувремену?

- Е, то не могу да вам кажем. Шалим се...Исправили смо одређене ствари. Не постоји чаробни штапић, морамо да се држимо одређених договора. Нису у првом полувремену били на очекиваном нивоу, али један потез може да промени све.

АНДРИЈА, НАСТАВИ ТАКО

Да ли је Андрија Луковић позајмицом Вождовцу добио право да игра против Црвене звезде или сте убацили клаузулу да не може на терен кад је ривал клуб који га је послао међу Змајеве?

- Не знам то...Као тренеру ми је драго због Андрије, квалитетан је играч и прави професионалац. Враћа му се на најбољи начин, срећан сам због тога. Желим му да тако и настави – рекао је Милојевић.

 

Прецизно, снажно, резантно... Андрија Луковић (22), први пут у улози стартера, чврст Напредак је у два замаха положио на плећа (2:1) потврдивши епитет једног од највећих оволетњих појачања Вождовца.

Презадовољан сам због два гола, али за то пре свега морам да се захвалим саиграчима. Колектив у први план избацује појединца. Сад сам то био ја, сутра ће неко други. Најважније је да смо пружили добру партију и остварили вредну победу у Крушевцу, где Напредак по традицији игра одлично и ретко губи – истакао је Луковић.

Оба гола постигао је након одбитка. Први левом ногом са 18 метара, други десном са 11.

Пре две године, у дресу младе репрезентације, Андори сам дао гол главом, други ногом. Варијанта из Крушевца, имам утисак, десила се први пут. Лева нога ми је јача, али кад се укаже прилика могу добро и десном.

То се, након уложеног труда у среду, исплатило на најбољи начин.

Напредак је при резултату 1:1 имао и стативу, али смо претили још више и имали одличне прилике за гол.  Ступаревић је био веома близу, а после ударца Георгијевића лопта је вађена са линије. Заслужили смо бодове...

Утолико су значајнији што данас стиже најтежи тест – Црвена звезда!

Остаје жал што за викенд нисмо победили Војводину (1:1), односно што црвено-беле не дочекујемо са шест везаних бодова. Потврдили смо, ипак, да нисмо случајно у врху табеле. Потрудићемо се да ту и останемо, скупо ћемо продавати кожу.

За Луковића окршај са црвено-белима биће посебно специфичан, јер је на Душановац овог лета стигао управо као позајмљен играч из Љутице Богдана 1а.

Челни људи и саиграчи у Вождовцу су ме прихватили феноменално, а Звезда је мој клуб у којем сам остао недоречен. Дилему немам, професионалац сам и ако будем на терену учинићу све за позитиван резултат.

Потребе за калкулацијама, каже, неће бити. Змајеви су недавно показали да им вечити нису превелики залогај.

Дефинитивно нећемо мењати стил игре, мало је рећи да мотива неће недостајати. Важи, међутим, и обрнуто. Добро то знам, јер сам био у Звезди кад нам је Вождовац узео титулу. Неће бити ни мало лако, ипак, верујемо у себе. Не претимо, али се и не бојимо – подвлачи Луковић, златни Орлић, чијим голом је омладинска репрезентација Србије, пре две године, у финалу Европског првенства славила против Француза.  

Семафор 10. кола Супер лиге Србије:

Субота:

Војводина - Напредак 3:1 (Михаиловић 62, Суботић 69, Јованчић пенал 78 – Аливодић 87)

Недеља:

Бачка - Чукарички (16.00)

Мачва - Радник (16.00)

Вождовац - Црвена звезда (17.00)

Спартак - Младост (17.00)

Борац - Рад (19.00)

Јавор - Земун (19.00)

Партизан - Раднички (19.00)

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dragan Bgd
Rec osveta u sportu gospodo nema mesta.to se kulturno zove revans a ovde nema mesta ni za revansizam,jer je naredjeno da tu utakmicu Zvezda pusti i ovi mandovi budu prvaci.Ko to jos nije shvatio,jao si ga njemu.
Vozdovac
Neka pobedi bolji, neka pobedi Vozdovac. neka bude tako, sve najbolje i uspeh Stolici nad Zvezdom danas, pozdrav.
Mixi
Idemo do pobede! Svaka cast za igru u ovoj sezoni. Konacno da igrate srcem. Kad tako igrate, nije bitno ni kada kiksnete... vazno je da ginete za loptu!
exe
Srecno zvezdo .
Ibrahima Gueye
Mora Milojević više verovati Babiću i Račiću pa im pružiti više prostora za igru. Takođe i Gobeljiću, Taleka eventualno vratiti u vezu. Milić je mogao umesto Srnića. Mnogo je gust raspored ovaj mesec i treba igrače odmoriti jer kad bi se povredio još neko iz startne postave bilo bi velikih problema. Verovatno će biti koji kiks, a po meni je najbitnije da se vratimo neporaženi iz Kelna...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.