Почетна / Фудбал / Супер лига

Одлука на Чаиру пала у другом минуту, Вождовац и Радник славили у гостима, Младост убедљива код куће (ВИДЕО)

Екипа са Душановца славила у Крушевцу головима Андрије Луковића пристиглог из Црвене звезде, тим из Сурдулице изненадио Чукарички на Бановом брду
ФОТО: В. Марковић

Раднички (Ниш) – Борац 1:0 (1:0)

Ниш - Стадион: Чаиру. Гледалаца: 650. Судија: Срђан Обрадовић (Јагодина). Помоћници: Горан Станојевић (Београд) и Ивица Стојановић (Алексинац). Жути картони: Аксентијевић (Раднички) Бајић, Костић, Василић, Филиповић (Борац). Стрелац: 1:0 Иван Миладиновић у 2.минуту

РАДНИЧКИ (НИШ): Живковић, Аксентијевић, Петровић, Распоповић, Миладиновић, Ковачевић (од 65. Риота Нома), Арсић (од 86.Мркић), Станковић, Голубовић (од 57.Саша Стојановић), Јовановић, Павков.

БОРАЦ: Бајић, Чађеновић, Костић, Василић, Дубовац, Игњатијевић (од 46. Павле Пропадало), Зоћевић, Лима, Стаменић (од 85.Сајчић), Филиповић (од 62. Романић), Оташевић.

 

Раднички је на утакмици која ће сигурно већ данас бити заборављена због веома лоше игре оба противника, славио нову победу и освојио сва три бода против „фењераша“ из Чачка. Сусрет је решен у првом нападу и за 90 минута игре није виђено ништа од фудбала.

Само што су пошли са центра домаћи фудбалери организовало су силовито напад, сабили одбрану Борца у његов казнени простор и после само једног минута и четири секунде постигли гол.

Најпре је Павков шутирао и лопту је одбрана гостију одбила у корнер, а после ударца са угла затресла се мрежа црвено-белих - Арсић је пребацио све пред голом Чачана, лопта је дошла до Петровића који је вратио пред гол где ју је захватио волејом новајлија у редовима Радничког Миладиновић и закуцао је иза леђа немоћног Бајића. 2.минут – 1:0 за Раднички.

Очекивало се да ће екипа са Чаира наставити са нападима, али... Као да су се домаћи фудбалери задовољили овим вођством и уместо да дотуку грогираног противника почели су бескорисним и бесциљним комбиновањем на средини терена да муче лопту.

Једину праву акцију организовали су тек у 45.минуту када је Станковић проиграо Арсића по левој страни, а овај у јаком шпринту претрчао чуваре, убљацио лопту пред гол где је Павков успео да је захвати врхом ципеле и упути ударац ка голу, али право у истрчалог Бајића.

Умеђувремену гости, који су такође у првом делу сусрета играли доста неубедљиво, покушали су у два наврата да опасније нападну гол Нишлија, али без резултата – Лима је, после додавања Филиповића искоса са десне стране лепо шутирао, али поред гола (23.минут), а Оташевић је после изведеног корнера (Филиповић) био највиши у скоку пред голом Живковића, али је главом лопту послао изнад пречке.

После десетак минута слабе игре у наставку Раднички је заиграо нешто мало боље и али не и баш толико опасно. У 56.минуту, после продора Арсића по десној страни када је ушао дубоко у казнени простор гостију и скоро до корнер линије и заврнуо лопту пред гол Борца, Станковић је био у доброј прилици. Али, када је хтео да шутира посрнуо је, успут је уз лопту захватио и мало траве, и шанса је отишла у неповрат. И то је, нажалост, било све на синоћњем мечу.

Покушала су оба тренера у првој половини другог полувремена да раздрмају своје екипе, али није било велике вајде.

Пред сам крај, у 85. минуту гости су после лепе акције постигли гол - Сајчић је затресао мрежу, али су главни судија Обрадовић поништио погодак на интервенцију помоћника Ивице Стојановића због офсајда чачанских фудбалера.

Све у свему на нишком Чаиру је одиграна једна од најслабијих и најлошијих утакмица у последњих неколико деценија...!?!

Семафор 9. кола Супер лиге:

Среда:

Напредак – Вождовац 1:2 (Јесе 58 - Луковић 27, 82)

Раднички (Ниш) – Борац 1:0 (Миладиновић 2)

Чукарички – Радник 1:2 (Пушкарић 77 - Копитовић 12. аутогол, Мићић 42)

Рад – ОФК Бачка 0:0

Војводина – Мачва 1:0 (Суботић 63)

Младост – Јавор Матис 3:0 (Пејовић 45, Б. Милошевић 55, Трифуновић 69)

25. октобар:

Земун – Партизан

Црвена звезда – Спартак Ждрепчева крв

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Joji
Katastrofa...ono fudbal, ono Superliga, ono ekipa iz vrha tabele!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.