Почетна / Фудбал / Супер лига

Милијаш из корнера намештао голове, Звезда са резервним тимом рутински до пете победе (ВИДЕО)

Тренер Владан Милојевић је комбиновао пред меч са Бачком, одморио је готово све стартере, а и у таквом односу снага Црвена звезда је била прејака
ФОТО: И. Милутиновић
Црвена звезда – Бачка 3:1 (1:0)
Стрелци: 1:0 – Пешић у 38, 2:0 – Фримпонг у 54, 2:1 – Чековић у 82, 3:1 – Рачић у 86. минуту.
Стадион: „Рајко Митић”. Гледалаца: око 12.400. Судија: Петар Пипер (Чачак). Помоћници: Срђан Милутиновић (Ниш) и Милош Мишкељин (Београд). Жути картони: Милијаш (Црвена звезда), Луковић (Бачка).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Анђелковић, Бабић, Фримпонг, Гобељић, У. Рачић (од 87. Канга), Милијаш, Аџић (од 72. Радоњић), Милић (од 76. Л. Илић), Рикардињо, Пешић.
БАЧКА: Јеврић, Н. Илић, Клисура, Луковић, Макарић, Николић, С. Рачић (од 58. Чековић), Спремо, Тривуновић, Варга, Живковић.

 

Промешао је карте Владан Милојевић, одморио је неколико носилаца игре, међу њима Савића, Стојковића, Ле Талека, Родића, Доналда, Кангу, Срнића, Боаћија...

После дуго времена шансу је добио Фримпонг, такође и Рикардињо, којег у саставу није било од меча против Спарте у Београду. Од старта на терену су били и Рачић, Аџић, Гобељић, капитен Милијаш...

Звезда је имала лопту у ногама од старта меча, иницијативу, али не и претерано добре шансе. Покушао је Пешић у четвртом минуту, исти играч је и пет минута касније имао шансу, али се није најбоље снашао после додавања Рачића.

Минут касније одличан ударац Милијаша из даљине, али је Јеврић крајњим напором успео да одбрани и избије лопту у корнер. Уследио је опасан контранапад Бачке, али је Гобељић интервенисао у последњи час.

Фантастичну прилику Звезда је имала у 26. минуту, Рикардињо је у бразилском стилу проиграо Пешића, који је дао јачи фор, те му је лопта побегла, голман Бачке је стигао да интервенише.

Два минута касније прелепа акција домаћих, Милијаш је проиграо Милића, овај је одлично шутирао са 13 метара из прве, али је Јеврић још једном био на висини задатка.

Слободан ударац у 36. минуту извео је Пешић, после прекршаја Тривуновића на Милијашу. Нападач Звезде је добро шутирао, али је Јеврић „извадио” лопту из доњег левог угла.

После корнера још једна прилика за црвено-беле, после прве грешке Јеврића на мечу, Пешић је одмах проиграо Рикардиња, који је био за мало непрецизан са десет метара.

Иницијатива је уродила плодом у 38. минуту. Маестрално је корнер са леве стране извео Милијаш, Пешић је кренуо на лопту главом, није успео да је захвати на тај начин, али јесте ногом, одбрана Бачке је била немоћна – 1:0.

На старту меча прилика за госте, Спремо је прошао по левој страни, ушао у шеснаестерац и покушао да убаци лопту у петерац, али је Бабић избио лопту у корнер, после којег није било опасности.

Кренули су гости офанзивније и то им се брзо осветило. И поново гол после корнера. Милијаш је поново центрирао ка Пешићу, испред њега је интервенисао један играч Бачке, лопта је отишла до Фримпонга, који је у стилу нападача прецизно гађао, лопта се од стативе одбила у гол – 2:0.

У 57. минуту још једна шанса за црвено-беле, креирао је акцију Аџић, центрирао је са леве стране, Милић је главом шутирао за мало преко гола. Засметао му је и Пешић, који је такође кренуо на ту лопту.

Могли су гости до гола у 60. минуту, али је одлично испред Чековића интервенисао Фримпонг.  

Покушао је потом из слободног ударца са 20 метара Тривуновић, после прекршаја Милијаша, али је шутирао за мало изнад гола Борјана.

Престала је Звезда у том тренутку да игра, а гости су то знали да искористе и да унесу неизвесност у финишу. У 82. минуту су постигли леп погодак, резервиста Чековић је филигрански прециозно шутирао са десетак метара, лопта се од статив одбила у гол – 2:1.

Два минута касније могао је све да реши Пешић, који је примио изванредан пас, а потом гурнуо лопту испред истрчалог Јеврића, али је то урадио прилично лоше, његов тим је добио само корнер.

Минут касније шансу је имао и млади Лука Илић, али је његов шут са 12 метара изблокиран. Али, после новог корнера меч је био решен.

Поново је сјајно центрирао из угла Милијаш, главом је шутирао Бабић, лопта се од пречке одбила до Бабића, који ју је ногом спровео у мрежу. Био је то његов првенац у дресу Звезде.

Семафор петог кола Супер лиге:

Црвена звезда – Бачка 3:1 (Пешић 38, Фримпонг 54, Рачић 86 – Чековић 82)

Земун – Чукарички 2:0 (Ђенић 15, Младеновић 53)

Војводина – Партизан 0:1 (Остојић 89)

Напредак – Борац 3:1 (Урошевић 43, Шљивић 58. једанаестерац, Вукановић 69 – Сајчић 80. једанаестерац)

Раднички (Ниш) – Рад 2:0 (Арсић 40, Стојановић 77)

Понедељак:

20,00: Вождовац – Јавор

20,00: Младост – Радник

20,00: Спартак – Мачва

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

алекса
Незналице, пљују малог Рачића, дете од 18 година. Уместо да га подрже нека и греши. На грешкама туђим и својим се учи. Незналице, не лечите своје комплексе на једном детету.
Nikola
Koliko će godina Uroš Račić imati 18 godina. Mlad jeste, ali zapamti da je 98. godište (mart) i da ima 19 godina i još 5 meseci preko... Ovakve takmice jesu prilika da mu se pruži prilika, ali... Sa 19 godina, čini mi se da pokazuje premalo želje i da ulaže premalo energije na terenu. Bar tako deluje, bezviljno i nezainteresovano... U fazonu "sad me pištaš protiv tamo neke Bačke"... Svestan da u bitnijoj utakmici neće biti ni blizu da zaigra... Greške su sastavni deo fudbala, ali on ih čini i previše na našoj polovini, imaju u vidu da je i previše defanzivan igrač sa 90% alibi dodavanja u nazad i u širinu... Dodavanje u napred? Nije bio u školi...
@aleksa
Tacno je da se na greskama uci, pametan na tudjim a budala na svojim.
Прикажи још одговора
FkpCascais
Imate dobar tim, nema sta, u stvari, vi imate dobar tim vec trecu sezonu zaredom nego je sad jasno da trener Bozovic nije umeo da izvuce ni 5O% od tima. Jedina dobra stvar kod Bozovica je bila ta sto je on bio trener koji nije imao petlje na jeziku da zahteva dovođenje stranaca i na racun toga ste doveli i dobili nekoliko sjajnih stranaca kojih inace region je mogao samo da sanja. E sad, bilo je i promasaja, ali shvatite da je to normalno. Neki su otisli kao promasaj mozda i zbog Bozovicevog neumeca, kod Milojevica bi mozda i blistali. Bilo bi izvanredno za nas fudbal kad bi ove sezone i vi i mi usli u LE.
Idi begaj
Zvezda na cijeloj utakmici nije napravila poštenu akciju. Dala tri gola, poslije tri kiksa iz kornera, što se dešava jednom u 200 utakmica. Ako je to igra Zvezde, u derbiju, gdje su joj već nekoliko godina nabijeni kompleksi nema šta da traži. Partizan slab protiv Vojvodine, a Suma i Rikardinjo isti nivo, obojica blagi očaj.
Goran
Evo ja sam Zvezdaš i više volim Zvezdu nego sebe... Ali realno, igra nam ni našta ne liči. Sporo, da sporije ne može... Bezidejno... dve šanse "iz igre" nismo napravili. Ali bukvalno. Milijaš je namestio golove iz prekida, ali realno... ono za malo ozbiljniju odbranu ne bi bio nikakav problem. Njihov golman je bar 5 puta slabo ispuacao loptu... Mi ništa nismo iskoristili. Milijaša je meni žalosno da gledam na terenu "sa dušom u nosu" u petnaestom minutu. Jednostavno ne može... A to iz mesta... pa ne možeš trpeti igrača... U svakom duelu je bio inferioran, bilo bi smešno da nije žalosno kada je ispred 16 hteo da ispuca, a onaj Makarić mu "izmakao loptu", on ga napucao za slobodnjak ispred našeg gola... To je u normalnom rezonovanju "pola gola" za protivnika i katastrofalna greška... Ali u "moru" Milića, Rikardinja, Anđelkovića, Račića, Gobeljića... kapiten ispade sjajan. Jedino je važna pobeda i da se niko nije povredio. A igra? Valjda će doći, jer gore od ovoga, NE MOŽE!!!
@antiglodar
Pogledaj odnos derbija ub posljednjih 10 sezona. Samo stze te godine bili uspješniji i to zahvaljujući krađi bGlođovića.
Прикажи још одговора
Jovan
Milijas maximalan..trud..trci..odbranu igrao kao nikad..sva tri gola..posle njegovih dodavanja..Gobeljica,Rikatdinja posebno da bude sramota koliko se ne trude..spori..ne trce...Milic s njima pod ruku..Ostali..nisu bili losi..no moraju jos mnogo da poprave..a vidi se da mogu..ima uslova da radom..i ugledanjem na najstarije..
tc
Sa rezervnim sastavom? Odmarao igrače? Pa ko je ovde lud samo da znam?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.