Почетна / Фудбал / Супер лига

Звезда у поход на титулу креће против Радничког, Нишлије без беле заставе (недеља, 19 часова, САСТАВИ)

У јеку борбе на европском фронту, Црвена звезда отвара и домаће фудбалско бојиште, а гост на премијери вицешампиону биће Раднички из Ниша
ФОТО: М. Рашић
Црвена звезда – Раднички Ниш (недеља, 19 часова, ТВ Аренаспорт 1)
Стадион: „Рајко Митић”. Судија: Александар Васић (Нови Жедник). Помоћници: Милован Ристић (Београд) и Дејан Петровић (Кикинда).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Стојковић, Савић, Фримпонг, Анђелковић, Милијаш, Јовичић, Срнић, Канга, Аџић, Боаћи.
РАДНИЧКИ: Живковић, Петровић, Станковић, Аксентијевић, Симуновић, Арсић, Нома, Томић, Голубовић, Јовановић, Мркић.

 

Очекивања пред почетак првенства су највиша, а циљеви максимални. Од ове утакмице почињемо паралелну борбу у два такмичења, али ћемо се трудити да мисли буду усмерене искључиво ка првом наредном ривалу – истакао је Милојевић.

Константни резултати у последње три године Мераклија, разлог су због којег приликом анализе Милојевић пажљиво бира речи.

Упркос променама које су Нишлије претрпеле у играчком кадру током лета неспоран је њихов квалитет.  Последњих година имају високе амбиције, претходне сезоне били су конкуренти за излаз на европску сцену до последњег кола, а без сумње и долазак аустријског стручњака на чело стручног штаба донело је позитиван ефекат.

Списак појачања црвено-белих током овог викенда проширен је за три имена. Родић и Радоњић тек су се прикључили новим саиграчима, док ће се Борјан ставити на располагање Милојевићу од понедељка.

Чињеница да се играчки кадар формира у ходу имала је значајан утицај на уигравање екипе, па стратег Звезде оправдано очекује да форма његових изабраника крене узлазном путањом. 

Има пуно простора за напредак и очекујем да из дана у дан будемо на све вишем нивоу. Пред нама су такмичарске утакмице које не дозвољавају испробавање различитих тактичких варијанти и замисли, све то морамо да радимо кроз тренинг. Трудимо се да направимо снажан колектив.

Слично о утакмици са Црвеном звездом као и тренер Петер Пакулт размишља и капитен Александар Јовановић.

Без обзира на бројне одласке с Чаира сачувано је језгро наше екипе, а поред појачања ангажованих овог лета и нас староседелаца ту је и велики број младих фудбалера пониклих у клубу, који су током припрема веома озбиљно радили. Конкуренција у Радничком је велика и јака и надам се да ћемо већ у вечерашњем мечу са Звездом показати да поново имамо веома квалитетан састав и да ћемо у овој сезони играти значајну улогу у првенству.

Семафор првог кола Супер лиге:
Партизан – Мачва 6:1 (Косовић 8, Тавамба 16, 68, Пантић 20, Ђурђевић 35, Михајловић 85 – Лазаревић 58. једанаестерац)
Јавор – Борац 1:0 (Трипковић 6)
Спартак – ОФК Бачка 2:1 (Николић 34, Савковић 66 – Мићић 89)
Вождовац – Радник 0:0
Напредак – Рад 2:2 (Касалица 39, Аливодић 66 – Лутовац 55, Милошев 79)
Младост – Земун 1:1 (Луковић 7 – Павловић 39)
Недеља:
19,00: Црвена звезда – Раднички (Ниш)
Петак:
Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Meraklija
Sudi Vasic? Dakle penal za domacina.
Voja CZ
Prvo proverite na zvaničnom sajtu ko je sve poveden u karantin, pa onda tek nagađajte sastav. Ruiz nije u protokolu.
The Kme
Kakav pohod na titulu? Prvenstvo je gotovo, derbi ne mozete da dobijete a Radnickom ne mozete da date 6 golova da bi izbili na prvo mesto.
Penal za Zvezdu
Hocemo mi (Srbija)! Penal ce i bude! A moze i koji crvendac!
savet
zakljucajte svlacionicu na poluvremenu!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.