Почетна / Фудбал / Супер лига

Војводина победила Чукарички на отварању првенства, Бемпах срушио Брђане у 93. минуту (ВИДЕО)

Изгледало је да победника неће бити, али кад су сви очекивали да ће Војводини и Чукаричком припасти по бод Новосађани су у фото финишу меча дошли до тријумфа
ФОТО: Бета

Војводина – Чукарички 1:0 (0:0)

Нови Сад - Стадион: Карађорђе. Гледалаца: 2.500. Судија: Срђан Јовановић. Помоћници: Урош Стојковић и Милан Михајловић. Жути картони: Ђурић (Чукарички). Стрелац: 1:0 Џозеф Овусу Бемпах у 93. минуту.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Бурековић, Алвеш, Планић, Лакићевић, Вукасовић, Јованчић, Суботић (од 70. Михајловић), Мићин (од 79. Живковић), Месаровић (од 89. Бемпах), Малбашић. Тренер: Ненад Ванић.

ЧУКАРИЧКИ: Кировски, Црномарковић, Дринчић, Бојић, Кајевић (од 67. Јовановић), Обрадовић (од 86. Милојевић), Пушкарић, Богосавац, Ђурић, Лагатор, Ожеговић. Тренер: Ненад Лалатовић.

 

Један гол, и то у трећем минуту надокнаде времена, одлучио је победника на „Карађорђу“. Резервисти Бемпаху, који је ушао у игру два три минута раније, посрећило се да одлучи дерби, да савлада Кировског и тако Војводини донесе тријумф у дербију.

Изгледало је да победника неће бити, али ето кад су сви очекивали да ће Војводини и Чукаричком припасти по бод – Новосађани су у фото финишу меча дошли до тријумфа.

По садржају првог полувремена, меч две екипе које спадају у врх нашег суперлигашког фудбала био је типичан за првенствени старт. Кад то кажемо, онда пре свега мислимо на течност у игри, на лако комбиновање и осмишљене акције. Мало тога је било до одласка на одмор.

Истини за вољу, Војводини и Чукаричком се не може порећи да су желели више, домаћину да искористи то што игра на свом „Карађорђу“, а госту да искористи то што су Новосађани у овај шампионат ушли са прилично измењеном екипом у односу на претходну сезону, без неколико најутицајнијих играча.

До одласка на одмор све се одвијало у главном између два казнена простора. Ни на једној, ни на другој страни није било праве завршнице, лопте која би омогућила нападачима да конкретније запрете Емилу Роцкову, односно Александру Кировском.

Гости су запретили само у 21. минуту. Слободан ударац искоса са леве стране, са двадесетак метара од домаће мреже, извео је искусни Никола Дринчић.

Он је остао упамћен у нашем фудбалу као добар извођач прекида. Овога пута циљао је у десну страну новосадског гола, али млади чувар мреже Новосађана Емил Роцков прозрео је његову намеру и лако се одбранио.

Војводина је у првом полувремену имала идеалну прилику, ону која се обично назива стопостотном. У тој ситуацији нашао се Филип Малбашић, иначе спретан кад се нађе очи у очи са голманом.

Овог пута нападач Новосађана хтео је да пошаље лопту у леву страну новосадског гола. И Кировски је, изгледа, то очекивао, али је имао среће да лопту упућену у десни угао свог гола одбрани како то чине рукометни голмани – ногом.

И то је све. Јесу и једни и други играчи показивали жељу, али то није било довољно ни за погодак, ни за гледаоце који су се ужелели фудбала.

Како су одиграли прво полувреме, тако је протекао и наставак: фудбалери Војводине и Чукаричког нису успели у оном најважнијем, нису погодили мрежу.

Играчи оба тима деловали су успешније у борби за лопту него кад би је освојили. Није било правих узбуђења пред голом Роцкова и Кировског.

Кад је тако онда извесно истицање заслужују промашаји. У 53. минуту, на додавање Малбашића, Мићин је из повољне ситуације тукао небу под облаке. Три минута доцније, после паса Ожеговића, није био успешнији ни Обрадовић на супротној страни терена.

И док се може разумети што Ненад Лалатовић није желео много да ризикује сматрајући да му је на старту довољан бод на „Карађорђу“, Ненад Ванић, тренер домаћина, покушавао је да пронађе победничку формулу.

Освежио је напад увођењем Михајловића и Живковића, надао се да ће му нешто донети и улазак Бемпаха али била али та и сувише касна измена ипак се показала као прави потез.

Иако је изгледало да у дербију неће бити победника, у трећем минуту надокнаде времена Александар Кировски је капитулирао.

Пре тога у прилици је био Михајловић, а онда се лопте докопао тамнопути Бемпах и коначно успео да затресе мрежу Чукаричког – 1:0 за Војводину.

Семафор 1. кола Супер лиге:

Петак:

Војводина – Чукарички 1:0 (Овусу 90+3)

Субота:

19.00: Партизан – Мачва

20.00: Јавор Матис – Борац

20.00: Спартак Ждрепчева крв – ОФК Бачка

20.00: Вождовац – Радник

20.00: Напредак – Рад

20.00: Младост – Земун

Недеља:

19.00: Црвена звезда – Раднички (Ниш)

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Profa sa Brda
Čist faul je nad igračem Čukaričkog je prethodio golu. Počelo je prvenstvo odmah sa muljanjem, varanjem, krađom... Sramota!
УРОШ
Иди код очног лекара, оно је пенал за Војводину као врата, на срећу судија дозволио предност. Муљање, видећемо кад вам дође звезда па кад почнете да бежите са терена, или одиграта овог пута 8 плус.
misa tumbas
ajmo Lalate kukaj...
Slave
Pogledajte ovu tabelu sa strane i bice vam jasno koje to utakmice Zvezda ne moze da zatvori, ako gledate odozdo na gore. I ne racunajte Cukaricki koji je izgubio inace bi bio u vrhu.
Kolega
Sve cestitke za Vanica, koji je uspeo da ukomponuje ekipu na brzinu, preboli ispadanje uz Evrope, promesa karte i pobedi jedan od boljih timova u Srbini
007
tebi bi najrealnije bilo da pitaš Raku da nije penal možda bio al neka slađe je ovako ga je zabio novi ljubimac navijača VOJVODINE UMPA PAH BEMPAH

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.