Почетна / Фудбал / Супер лига

Супер лига креће из Новог Сада: Војводина жели три бода на старту, Лалатовић их види као фаворите

Колико може обновљена Војводина, са новим тренером Ненадом Ванићем, али лишена неколико појединаца који су имали важне улоге у претходној сезони?
ФОТО: Бета
Војводина – Чукарички (петак, 20 часова, ТВ Аренаспорт 1)
Сстадион: „Карађорђе”. Судија: Срђан Јовановић. Помоћници: Урош Стојковић и Милан Михајловић.
ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Веселиновић, Планић, Бурековић, Вукасовић, Јованчић, Живковић, Месаровић, Суботић, Малбашић.
ЧУКАРИЧКИ: Кировски, П. Јовановић, Ђурић, Пушкарић, Богосавац, Дринчић, Обрадовић, Кајевић, Бојић, Милојевић, Ожеговић.

 

На другој страни, појачаног госта из Београда предводи Ненад Лалатовић, донедавно јак адут не клупи Новосађана, који ће на трави „Карађорђа“ понудити одговор на питање да ли његов тим у овом првенству може да стане уз бок „вечитима“.

Свестан да ће у петак увече, у првенственом дебију у новој улози, бити у фокусу домаћих навијача, Ненад Ванић спремно преузима одговорност:

Војводина увек има високе циљеве, а у таквим околностима као домаћин је обавезна да игра на победу, па је онда јасно с каквим планом излазимо на мегдан Чукаричком. Прва утакмица, па још са квалитетним ривалом који је достојан високог поштовања, представља тешко искушење за нашу обновљену екипу. Верујем да ће се новопечени млади првотимци на првом испиту показати као зрели такмичари.

Без обзира на све, нарочито на чињеницу да је екипа подмлађена, навијачи траже да се првенствени старт обележи победом?

Иза нас је неуспешно учешће у квалификацијама за Лигу Европе и то разочарање  увећава победничке мотиве у мечу с Чукаричким. Добро смо радили у претходном периоду и сматрам да спремни дочекујемо почетак новог шампионата.

Без Бубала, Вујановића и Цебаре

Иако нема повређених и кажњених играча, прву утакмицу у новом првенству Војводина ипак не дочекује у комплетном саставу:

Нови чланови Вујановић и Цебара неће бити у конкуренцији за састав јер нису обављене све формалности око њихове регистрације, док Бубало изостаје због повреде – каже Ненад Ванић.

Свесни су на Бановом брду да на премијери имају изузетно тежак задатак против Војводине, међутим тренер Ненад Лалатовић добро је спремио екипу за дуел у Новом Саду.

Нама ће ово бити прва званична утакмица, док је Војводина већ одиграла две у Европи. Ту су у предности у односу на нас, на њихово страни су навијачи и домаћи терен, где су увек успешни. Играју квалитетно, добро и знам да имају велику жељу да победе ову утакмицу. Као и нама и Војводини је циљ да поново изађе у Европу – рекао је Ненад Лалатовић, тренер Чукаричког.  

Нема сумње да ће Чукарички и у овој утакмици играти офанзивно, али шеф струке Брђана, ипак предност даје домаћину.

Фаворити су у овом мечу. Ипак, то не значи да Чукарички не види своје шансе за позитиван резултат. Имамо велики мотив, да се на старту покажемо у што бољем светлу.

Занимљиво је да ће ово бити први излазак на стадион „Карађорђе“ шефа струке Брђана од одласка из Војводине у јануару ове године.

Провео сам у Војводини 13 прелепих месеци, успели смо да стигнемо до четвртог круга и били на пола корака до групне фазе Лиге Европе, а на „Карађорђу“ нисам изгубио у утакмицу. Да сам остао у клубу сигурно бих освојио један трофеј. Жао ми је што је Збиљић отишао, да се то није десило, још бих био тамо. Из Војводине сам желео да наставим каријеру у иностранству. Све се међутим променило, професионалац сам, дошао сам у Чукарички и концентрисан сам на свој тим.

Семафор првог кола Супер лиге
Петак:
20,00: Војводина – Чукарички
Субота:
19,00: Партизан – Мачва
20,00: Јавор Матис – Борац
20,00: Спартак ЖК – ОФК Бачка
20,00: Вождовац – Радник
20,00: Напредак – Рад
20,00: Младост – Земун
Недеља:
19,00: Црвена звезда – Раднички (Ниш)
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Coa
I ove godine plej of i plej aut. Cemu to??? Nije ovo liga od 12 klubova. Cemu toliko tekmi?
sz
jer su macva i backa zavrsili reflektore?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.