Почетна / Фудбал / Супер лига

Вождовац окренуо нови лист, игра на крилима своје деце, жели да буде српски Атлетик Билбао

Годинама уназад, познато је да је Вождовац у Србији посебан, како због велелепног стадиона на крову тржног центра, тако и због приватног облика власништва, односно ефикасне организације у режији мањег броја људи
ФОТО: В. Марковић

Да Вождовац издваја и идеја са којом приступа будућим изазовима, пажњу је скренуо Горан Гркинић, спортски и генерални директор клуба.

Oдлука Одбора за хитна питања ФС Србије о смањењу броја странаца, са шесторице на четворицу, одличан је сигнал Змајевима да су на добром путу.

Слажемо се са одлуком ФСС, на челу са председником Славишом Кокезом. И ми, као клуб, имамо опредељење да првенствено „форсирамо” таленте поникле у нашем клубу. Желимо да играју наша деца, пре него странци који често и не успевају да направе разлику на терену – истакао је Гркинић.

У актуелном тиму, Вождовчани немају – странца.

С обзиром на то да сам играо у Португалији, на Кипру и у Мађарској, знам да се од странца увек очекује да буде много бољи од домаћег играча. У нашем тиму, међутим, сви имају српски пасош, укључујући и Немању Николића, репрезентативца Црне Горе, као и младог Рачића. Увек ћемо и тежити да предност дајемо „својима”. На неки начин, желимо да будемо српски Атлетик Билбао, односно препознатљиви по фудбалерима који су поникли у нашем окружењу, пре свега Србији.

Функционер, уједно, наглашава да су Филиповић, Ивковић, Петровић, Срећковић, Асани и тек пристигли Дуроњић само неки од младих момака који имају важно место у првом тиму.

За њима ће да дође и плејада момака из школе. Кадетски репрезентативац Ступаревић, омладински репрезентативац Благојевић, те Пуртић, Видаковић, Рачић, Биговић, Михајловић и Чарапић представљају тек неке од момака на које ћемо и те како моћи да се ослонимо у, верујем, све светлијој будућности – закључио је Горан Гркинић.

Поносни на Ступаревића
Са посебним задовољством, Гркинић се осврнуо на чињеницу да је кадетска репрезентација Србије голом Филипа Ступаревића, нападача Вождовца, отворила врата одговарајућег Европског првенства:
Поносни на младог Ступаревића, не само зато што је одвео своју селекцију на велико такмичење. Остаје записано да је најмлађи дебитант у историји Супер лиге, а тек ће показати зашто се сматра једним од највећих талената на целом континенту.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Навијач Вождовца
Свака част на раду клуба и форсирању младих играча. Али и млади играчи треба да буду квалитетни да би се гурали. Мислим да Кића Петровић није толико квалитетан играч колико му се даје шанса. Такође, могли бисте да интегрише те једног млађег штопера да игра са Михајловим или Синђом, али да то не буде Гајић, за ког такође сматрам да није квалитетан довољно него да се да шанса на пример Врањанину.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.