Почетна / Фудбал / Супер лига

Нови Пазар више од пет месеци није победио код куће

Пост Новопазараца на домаћем терену траје од 2. Октобра и меча са нишким Радничким
ФОТО: В. Марковић

Пост Новог Пазара на домаћем терену траје од 11. кола и победе против Радничког (1:0) у мечу одиграном 2. октобра 2016. Од тада Пазарци су на свом стадиону одиграли седам утакмица, остварили су два ремија и пет по-раза.

Лоша серија уследила је од 13. рунде и меча са Напретком (0:1), уследили су сусрети против ОФК Бачке (1:1), Јавор Матиса (1:2), Спартак Ждрепче-ве крви (2:4), Борца (0:2), Металца (0:0) и Вождовца (0:1).

До краја прелимарног дела првенства тиму Небојше Вучићевића предстоје дуели у граду крај Јошанице и Рашке са Радником (данас) и Партизаном (13. априла).

У Новом Пазару се надају да би после утакмица предстојећег, 27. кола, коначно мо-гли да напусте последњу позицију на табели. Од императива победе не може да се побег-не.

У том правцу крећу се и мисли везисте Стефана Милојевића:

– У обзир долазе само три бода и ништа друго. Ово ће бити посве другачија утак-мица у односу на две претходне на којима смо у Пазару изгубили бодове које смо очекивали. У Нишу смо показали да умемо да нападнемо и што је најважније да ефикасност ни-је слабост ове екипе. Променили смо формацију и то је дало резултат. Први пут овог про-лећа одиграли смо утакмицу са два нападача. Показало се да је то био добар потез, а кад је нешто добро нема разлога да се мења. Тако ћемо и данас играти и то је једини пут који води до три бода.

Сурдуличани су у великим проблемима, пролетос су уписали само бод.

– Тренутно смо у много бољој форми, тимски и индивидуално Нови Пазар је јачи од Радника. Утакмица је битна из још два разлога. Доживљавам је као прву од две важне утакмице које ћемо с њима играти до краја сезоне, обзиром да је извесно да нам следи и меч у плеј-ауту. Такође, после овог кола долази до паузе у шампионату, а није исто ако на њу одемо са 20 и мање од 20 бодова.

Интересантно је да је Нови Пазар сва три гола у наставку првенства постигао као гост. Гол на домаћем терену чека се 180 минута, ,,нестрпљив” је и семафор да се на њему упише име стрелца првог поготка за Нови Пазар откако је он становник Градског стадиона. Једно презиме ће на тај начин ући у анале новопазарског фудбала, остаје да се види хо-ће ли се то догодити данас:

– За тренутак у којем се налазимо то је потпуно неважно. Желимо пун стадион и подршку публике. Овога пута нећемо омануту, биће голова у њиховој мрежи. Играћемо офанзивно, а то повећава изгледе да се и ми из средњег и  нападачког реда коначно у правом светлу представимо нашој публици – најављује Стефан Милојевић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vreme je
Danas Radnik prima tri komada !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.