Почетна / Фудбал / Супер лига

Има ли краја лудилу: Новине широм света брује о расизму после меча Рад – Партизан (ФОТО)

Српски фудбал је на европским и светским маргинама. Колико год се наши фудбалски посленици трудили да нас убеде у супротно, конкретни догађаји их брзо демантују
ФОТО: Принтскрин

Још један шамар наш фудбал, али и комплетно друштво, добило је на Бањици, за време и после дуела између Рада и Партизана.

На страну прилично низак ниво фудбала, о којем би такође требало писати, али оно што се догодило на стадиону „Краљ Петар Први” превазилази спортске оквире.

Као да смо већ заборавили дешавања у Крушевцу, кад је Србија због расистичких повика тадашњем младом репрезентативцу Енглеске Денију Роузу већ испаштала...

Или, много раније, кад је Сартид 2002. године играо против Ипсвича, а навијачи Смедереваца погрдно се обраћали тамнопутом Маркусу Бенту.

Тада су из Сартида оптужили Бента да је лагао, слично је у српским медијима „прошао” и већ поменути Дени Роуз после гостовања у Крушевцу.

Али, у свет је свакако отишла лоша реклама за српски фудбал. Баш као и сада после меча на Бањици, овога пута у дуелу два домаћа суперлигаша!

Да не дужимо, погледајте сами о чему пишу новине широм Европе и света, шта је за њих једна од ударних вести из Србије.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Пеђа
Претходни коментатори су све рекли. Ипак, једна упадљива чињеница није поменута. УФ су на огради трибине имали окачене 4 неонацистичке заставе ("прилагођене" изгледу грба Рада, али изгледом и бојом у недвосмисленој нацистичкој симболици). На очиглед камера, делегата, комесара за безбедност, свих присутних, оне су остале истакнуте до краја меча. То је скандал, подједнак као и вређање Евертона. Град БГ и Србија су у припремама за обнову меморијалног комплекса логора Старог сајмишта, а на пар стотина метара од Радовог стадиона су убијани родољуби у Бањичком логору, стратиште Јајинци ваљда знамо колико је такође близу... Ово је срамота за БГ и целу СРБ и само још један доказ какву државу и власт имамо.
Delija
Nije mi jasno zasto policija nije pohapsila sve navijace na toj tribini i utvrdila ko je doneo onaj transparent i ko je poceo sa vredjanjem? Radi se o 200 ljudi, to je sala za pravu policiju
Knego
Gospodine Evertone, glavu gore, zbog tvoje borbene igre tebe ceni skoro cela Srbija, pravi navijači, saigrači I protivnici. To što se našlo par manijaka ne zavređuje pažnju. Malo su me iznenadili igrači Rada koji su trebali ipak da Te zaštite za vreme a naročito posle utakmice.
SRBA
Ako FSS najdrakonskije ne kazni Rad ja cu licno da posaljem zahtev od UEFA da se izbaci FSS iz svih takmicenja pod UEFA. Ovo je sramota za celu drzavu i nas narod. Kao uvek nesto se guramo da smo bolji od zapadnih komsija, e sada je vreme da se pokaze. Rad suspendovati do kraja prvenstva, i bez navijaca jedno godinu dana pa im nece pasti na pamet ovako nesto ponovo.
Ccc...
Pa, naravno. Jel' ima jedna normalna osoba da je iznenadjena sto o ovome pise cijela Evropa, pa i sire?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.