Почетна / Фудбал / Супер лига

Славили Младост и Металац, Јавору и Спартаку бод у гостима

На четири одиграна меча виђено је осам голова и два црвена картона
ФОТО: В. Марковић

Младост – Рад 2:1 (1:0)

Стадион: Младости у Лучанима. Гледалаца: 800. Судија: Дејан Сантрач (Павлиш). Помоћници: Дејан Петровић (Кикинда), Дарко Савовић (Бачка Паланка). Жути картони: Батез, Веселиновић, Ћулум (Рад). Црвени картон: Батез у 36. минуту (Рад). Стрелци: 1:0 Милосављевић у 10, 1:1 Младеновић у 59, 2:1 Зврко у 62. минуту.

МЛАДОСТ: Крзнарић, Пешић, Милошевић, Саничанин, Р. Протић, Тумбасевић, Пејовић (од 62. Гаврић), Милосављевић, Зврко (од 77. Китановски), Јовановић, Одита.

РАД: Филиповић, Обрадовић, Ћулум, И. Јовановић (од 39. Љубинковић), Лутовац, Мараш, Младеновић (од 74. Петковић), П. Јовановић, Батез, Веселиновић (од 87. Крстић), Станојевић.

 

Младост из Лучана успешно је отворила нову сезону. Домаћини су на старту савладали Рад са 2:1, а већ на старту меча су „отворили“ госте из Београда.

Александар Пејовић у 10. минуту извео је прекид. На набачену лопту искоса са леве стране одлично је скочио Радомир Милосављевић и главом сместио у Филиповићеву мрежу – 1:0.

Неколико минута касније Саша Јовановић имао је одличну прилику, а после лепог проигравања Зврка. Био је на десет метара од Филиповића, али му је лопта проклизала преко ноге и шанса за дуплирање вођства је пропала. Рад је прву прилику имао у 33. минуту. Веселиновић је шутирао, међутим на путу лопти ка мрежи нашао се Синиша Саничанин и она је завршила у корнеру.

Стеван Батез после прекршаја у казненом простору Младости добио је други жути картон и Рад је од 36. минута утакмицу наставио са десет играча.

Александар Пејовић у 51. минуту извео је прекид са шеснаест метара, шутирао је у доњи десни угао, Филиповић се добро испружио и спасио мрежу Грађевинара.

Иницијатива гостију из Београда на крају се исплатила. Стојановић је са десне стране одлично утрчао, топовски шут Крзнарић је одбио, лопта је у луку стигла до Богдана Младеновића који је главом послао у мрежу домаћина – 1:1.

Два минута касније у серију промашаја ушли су Јовановић и Пејовић, међутим нису се Лучанци предавали, већ су наставили да атакују ка голу Рада.

Саша Јовановић у 62. минуту проиграо је Николу Зврка. Брзоноги  нападач са седам – осам метара оштрим ударцем лопту је послао у мрежу Београђана 2:1.

На старту шампионата домаћини још нису осетили горчину пораза.

После Напретка, који је Звезди однео бод, на гостовању су се са пола плена почастили Јавор и Спартак.

 

Семафор првог кола Супер лиге Србије:

Црвена звезда - Напредак 2:2 (Плавшић 60, Сикимић 81 - Гобељић 42, Вукановић 47)

Вождовац - Спартак 0:0

Радник - Јавор 2:2 (Tомановић 12. аутогол, Радовић 17 - Бједов 26, 60)

Младост - Рад 2:1 (Милосављевић 10, Зврко 62 - Младеновић 58)

Металац - Борац 1:0 (Оташевић 19)

Недеља у 19: Бачка - Партизан

Недеља у 20: Раднички (Ни) - Чукарички

Одложено: Нови Пазар - Војводина

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

dzo
forza metalac!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.