Почетна / Фудбал / Супер лига

Пријатељи чувају романтику - Навијачи црвено-белих се први одазвали

ОФК Београду прва помоћ за спас стигла из Новог Сада и Подгорице
ФОТО: Инстаграм

Глас са Старе Карабурме далеко се чуо. Објава навијача ОФК Београда окупљених у Клубу пријатеља са чланством у Скушштини Романтичара о драмтичном стању у четвороструком освајачу Купа Југославије (1953, 1955, 1962, 1966) изазвала је реакцију и у некада противничким таборима.

Први су се огласили навијачи Војводине. Присталице Лала су преко клуских друштвених мрежа и форума упутили позив за помоћ ОФК Београду и од управе Војводине затражили да са плаво-белима одигра пријатељску утакмицу, а приход од продаје улазница поклони београдском клубу.

Подршка је стигла и из Подгорице. Навијачи Будућности су испред стадиона развили транспарент са натписом „За стари сјај и трибине пуне подршка за Романтичаре са Карабурме“.

Тошићу позив у помоћ

Више пута одлагана Скуштона ОФК Београда заказана је за 27. септембар.

Очекује се бурна седница, а главна тачка дневног реда биће смена или останак председника Управног одбора Дејана Вуксановића.

Навијачи ОФК Београда покушавају да приволе некадашњег првотимца Душка Тошића да са групом некадашњих саиграча преузме руковођење клубом.

Тошић је последњих година више пута помогао ОФК Београду, али је до сада одбио све предлоге да постане део руковоства.

На Стару Карабурму стигле су најаве да ће и пријатељи из других клубова широм Србије и некадашње Југославије послати позив за спас ОФК Београда и понудити неку конкретну помоћ.

ОФК Београд је у најтежој ситуацији од оснивања клуба. Променом руководства и доласком Дејана Вукасновића за председника Управног одбора стање се још више погоршало. Од великих обећања су остале празне приче, а беспарица је опхрвала клуб.

Први су у акцију за спас кренули навијачи. Преко друштвених мрежа су разгласили какво је стање у клубу, а затим покренули скупљање добровољних прилога за скупљање новца којим ће платити комуналне рачуне и остале трошкове.

Прва акција је била успешна. Протеклог викенда, током утакмице против Телеоптика сакупљено је 171.740 динара (1455 евра).

На жалост по Романтичаре, „рупа“ у каси је много већа и биће неопходно много више нова за опстанак клуба. Плаво-белима више није циљ повратак у Прву лигу, па ни опстанак у Српској лиги, већ избегавање гашења клуба.

Прикупљање добровољних прилога за спас ОФК Београда биће настављено и на наредним утакмицама а навијачи Романтичара су преко друштвених мрежа најавили да ће ускоро објавити и друге активности којима ће покушати да спрече нестанак некада једног од најпопуларнијих клубова на просторима бивше Југославије.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gropn III
javi se Terzo !
PROFESOR
Moji Novosadjani, ponosimo se s Vama.!!!
ljubo
resenje za ovaj problem odrzati sudjenje terzicu ,i naplatiti od njega ono sto je pokrao i sa tim parama i kamatama ofk ce d aprezivi a,ko drzava to ne sprovede onda ofk nek stavi katanac,od milostinje i pomoci preko interneta nema nista.
Ko
ih je doveo u tešku situaciju? Da mi je samo znati...
Raki
Tvorza,to zna ceo balkan
moma52
To je svima poznato, znam da je jedan čovek ojadio OFK-u, finansijski, igrački i rezultatski. Finansijski jer ih je pokrao, igrački, jer je sve vrhunske talente, bez obeštećenja, odveo u klub gde će doktorirati, a indirektno onemogućio zaradu od njihovih transfera od kojih je OFK živeo i na kraju terao ih u poluvremenu da izgube utakmicu u kojoj su na poluvremenu vodili 2:0. Ne poznajem tog čoveka, jedino se sećam njegovog lika sa Interpolove poternice.
Da OFK Beograd
živi, sija i traje!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.