Почетна / Фудбал / Супер лига

Војводина жели велика имена - Збиљић: Лане и Красић моја велика жеља, потребни су нам Тањга и Синиша Михајловић

Драгољуб Збиљић, председник Војводине, волео би да врати некадашње асове у клуб
ФОТО: ЕПА/Р. Гемент

Иако првотимци Војводине јуче преподне нису имали обавезе, јер тренинг су одрадили тек у вечерањим сатима на стадиону „Карађорђе”, председника новосадског клуба Драгољуба Збиљића затекли смо у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“. У друштву пријатеља и сарадника и кроз разговоре с њима, био је веома активан на пољу даљег унапређења рада Старе даме и стварања још бољег амбијента за свакодневни живот и рад црвено-белих.

У среду поподне, Новосађани су закључили још један велики посао и њихов млади играч Милан Мајсторовић, члан „класе 2005”, постао је нови играч Динама из Москве. На тај начин, овај младић придружио се вршњаку Михаилу Ивановићу, који је недавно прешао у Сампдорију, а клуб је, уз одлазак Младена Деветака у Палермо, остварио значајни приход.

- Као и већина клубова, Војводина живи од трансфера фудбалера – истакао је Збиљић. – Наравно, не одустајемо од политике да велики број дечака сачувамо у нашој средини и пробамо да их афирмишемо. Једино што замерам претходној управи је то што је покушала да промовише седам-осам тих момака одједном, што није било реално. Сада имамо четири или пет младића у саставу који су поникли у нашој школи. То су Топић, Зукић, Нешковић, Бјековић и Јеличић, који већ дуго играју у Супер лиги и практично нико не схвата да су они још бонус играчи. Уз Уроша Кабића, који је пројекат Војводине, они тренутно нису за продају.

Образлажући одлуку да Мајсторовића, без икакве сумње, изузетно талентованог момка пред којим је сјајна будућност, продају руском великану, Збиљић је нагласио:

- Динамо из Москве је веома озбиљан клуб, који Мајсторовића може да афирмише и понуди му играње у веома јакој лиги како би брзо напредовао. Финансијска средства која су нам била понуђена и која су већ стигла у наш клуб, нисмо могли да игноришемо, а ту су и велики проценти кад буде уследио његов наредни трансфер. Не бих у јавност излазио с тачном вредношћу посла, рећи ћу само толико да је реч о понуди која се не одбија.

Спортски директор црвено-белих из Новог Сада Марко Јовановић ради велики и значајан посао, што константно потврђује потезима у овом прелазном року.

- Јовановићевим доласком у наш клуб, потпуно смо се отворили у комуникацији ка истоку и изашли из простора Србије, што није био случај у претходном периоду. Недостају нам сада одређена кадровска појачања у управи, људи који би могли да нам отворе лакшу проходност наших играча ка италијанској, немачкој и енглеској лиги. Желимо да се вратимо на неко време из периода 2010. године, када су сви трансфери ишли управо ка Холандији, Немачкој и Енглеској и намера нам је да будући преалсци изгледају баш као што су  Мајсторовићев и Ивановићев.

Некако се само по себи наметнуло питање да ли то Драгољуб Збиљић најављује улазак у управу клуба из Српске Атине легенди попут Милана Ланета Јовановића или Милоша Красића.

- То јесте наша и моја велика жеља. Поред Ланета и Красића, волео бих да у клубу видим и Мирослава Тањгу и Синишу Михајловића и то не кријем. Неког од њих бих желео да видим и у органима Фудбалског савеза Србије, јер је реч о именима која заслужују место у српском фудбалу. Укратко: да, погодили сте шта нам је намера.

Остварујући значајан приход од трансфера Ивановића и Мајсторовића, занимало нас је да ли то значи да ће спортски директор Јовановић и управа клуба бити и даље активни у прелазном року.

- Да, управо су у току преговори око доласка искуснијег штопера који игра тренутно у иностранству и има 26 година, као и још једног нападача или играча средине терена. Њих ћемо, највероватније, довести до краја прелазног рока. Истовремено, имамо понуде за четворицу фудбалера из садашњег састава и могуће је да продамо једног од њих. Заиста је активан прелазни рок и још једном честитам нашем спортском директору на великом раду, али и читавој управи. Она је веома агилна, често се међусобно консултујемо и испољавамо изузетно јединство. То се, уосталом, примећује и по резултатима тима и посети на трибинама нашег стадиона, односно по чињеници да се вратила живост око Војводине - нагласио је Драгољуб Збиљић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

darezare70
Jovanovic,Krasic,Tanjga odmah u prvi tim.
Prijatelj
Satara, Fernandez, Cumic... Ponuda za Traorea od 1m, Ponude Nikolic Kipar, Simic Rusija. Majst i Milose nece da produze ugovore, zato je prvi otisao.
007
Da Silva, Prestiž, Regan, Chabula, mali Savić, Rapid Beč
Samo napred Vojvodina
Lepe vesti. Ti pazi Vosa gazi!
Bi Kej NS
Pozdravljam ovako ambiciozne planove Vose i osecam da ce klub napraviti dobre stvari u narednom periodu. Sto se tice ovih spomenutih nekada velikih igraca Vose, Laneta poznajem licno i po onome sto znam o njemu on ne bi imao nista protiv da radi u klubu. Krasic se vozi dzipom po Novom Sadu, mogao bi na pametniji nacin da trosi vreme, neka ga angazuju u nekom smislu, sat, dva dnevno da odvoji za Vosu bilo bi od velike koristi. Sinisa i Tanjga su trenutno u Italiji i oni su dalje od kluba nego ona dvojica rane pomenutih ali nije iskljuceno da ce se i oni vratiti. Vosa je imala mnogo odlicnih igraca koji su ili dobri treneri ili menadzeri a zele dobro nasem klubu. Treba to iskoristiti.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.