Почетна / Фудбал / Супер лига

Петрићев деби у Новом Саду: Младост ГАТ – Партизан (19.30 – САСТАВИ)

Гордан Петрић промовисан на место шефа стручног штаба Партизана уочи вечерашњег гостовања Младости ГАТ у Новом Саду
ФОТО: ФК Партизан

Партизан има катастрофалан старт сезоне. Шест утакмица без победе резултирао је споразумним раскидом уговора са Илијом Столицом.

Човек у коме су челни људи клуба из Хумске виде спас је Гордан Петрић. Некадашњи штопер Партизана имаће веома тежак задатак да раштимовани Парни ваљак врати на успешан колосек, а већ данас ће имати први тест против Младости ГАТ у Новом Саду.

- Не знам колико је фудбалска јавност у Србији упозната са мојим битисањем као тренером. Имао сам два пута опцију да дођем на место шефа струке Партизана, то се није десило из неких других разлога. Овог пута, кад ми је био упућен позив да преузмем тим, одмах сам пристао. Оно што могу да уочим јесте то да је тешка ситуација, али једноставно и тренери кад се позивају у клуб долазе због неких ситуација. Дошао сам да помогнем Партизану и надам се да то могу да урадим. Време ће показати…

Како бисте оценили тренутно стање у тиму и колико ће вам времена бити потребно да имплеменирате вашу идеју?

- Свако од нас види другачије фудбал, али оно што је врло битно, упознат сам са играчима, доста њих знам из периода кад сам био у стручном штабу са Батом Мирковићем и они познају мој начин рада. Али,  не могу да измишљам „топлу воду”, мало је времена, морам да дигнем атмосферу у екипи. Како време буде пролазило, верујем да ћемо се све боље уклопити.

Који је ваш примарни циљ као шеф стручног штаба Парног ваљка?

- Поставио сам у својој глави то да идемо од утакмице до утакмице. Враћам се на то да урадимо оно што можемо у овом тренутку и тај циљ јесте да момци уживају у игри и да, ако кажем да мало даље идем, да се полако враћају људи на наш стадион. Не само навијачи, него и бивши играчи, да покушају да помогну клубу, пре свега фудбалерима, а можда и мени.

Омиљени сте у клубовима, кога бисте позвали у помоћ?

- Не мислим само на стручни штаб, доста њих зна да смо ми и 2007. неки играчи, дошли у клуб, али не бих да неко дође и буде у управи. Само бих желео да се окупи доста бивших играча и људи који су били у клубу. То је моја жеља и тога има на клиповима где сам увек причао да је Партизан клуб свих нас. И  бивших играча и људи који су радили у клубу и новинара, тако да је то моја нека жеља да се активира ако је могуће.

Шта ћете прво рећи играчима и како ћете порадити на томе да изађете из кризе?

- Оно што ћу прво рећи јесте да се зна где је моја „црвена” линија вођења тима и где је њихова „црвена” линија. Неке ствари нећу толерисати, не кажем да сам видео нешто, али Партизан мора да буде препознатљив по игри и понашању.

Да ли сте имали времена да се припремите за данашњу утакмицу против новајлије из Новог Сада?

- Упознат сам са противником. Што се тиче Партизана, наравно пратио сам све утакмице и доста тога знам о екипи. Морамо да се спремимо за ривала, али не бих се у толикој мери бавио противником, већ морам да се позабавим својом екипом.

Младост ГАТ вечерас против Партизана игра историјску утакмицу. Млађи новосадски суперлигаш први пут ће се у борби за бодове састати са црно-белима. Гатовци, наравно, не желе, нити имају право да прете Парном ваљку, али је сигурно да могу да обећају велику битку за сваку лопту и покушај да изненаде великог ривала.

- Увек је огроман изазов када играте с јаким противником, какав је сигурно Партизан – нагласио је Александар Линта, шеф стручног штаба дебитанта у елити. – Пред нама је сусрет у којем немамо шта да изгубимо, а можемо само доста тога да добијемо. Београђани су у неугодној ситуацији и вероватно ће желети да направе неку реакцију, али ме то не оптерећује. Фокус ми је на мом тиму. Важно је да покажемо жељу да се надмећемо и на терен изнесемо енергију коју имамо на тренинзима. Не претимо никоме, али покушаћемо да стигнемо до одговарајућег резултата. Уосталом, то и јесте у духу спорта и на то имамо право.

Искусни штопер Владимир Ковачевић надовезао се на тренерова размишљања:

- Поштујемо Партизан, али, уколико успемо да на терен пренесемо оно што радимо на тренинзима и уколико сваки од нас пружи и више од 100 одсто могућности, можемо да останемо непоражени. Ако нам се укаже прилика да учинимо и нешто више, свакако ћемо се потрудити да је искористимо. Црно-белима се на прети, њима припада улога фаворита, али имамо довољно квалитета да им направимо проблем.

Крилни фудбалер Младости ГАТ Никола Поповић могао би да буде једна од узданица домаће екипе.

- Спортски и људски је надати се, тим пре што у сваку утакмицу улазимо са жељом да победимо – надовезао се Поповић. – Ривал се налази у лошем тренутку, али је и даље, уз Црвену звезду, најквалитетнији тим у земљи. Неће нам бити лако, али имамо квалитет и покушаћемо да га искористимо.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

miodrag
Kao najbolje plasiran Jugoslovenski tim treba da idu u kvalifikacije za ligu sampiona ,bas kao Marsej Francuska
Karlo Veliki
Ova sezona je izgubljena, a ako za par meseci ne dodje do kvalitetnih promena na svim nivoima, izgubljene su i naredne dve sezone.. Nakon toga mozda odem da gledam Partizan protiv Bezanije...Petric ponavlja greske Stolice.. Markovic je rupa i maneken, toliko... U veznom redu ne mogu zajedno Natho i Andrade,prednost dajem Andradeu, jer ubrzava igru i dugim pasovima hrani napadace.. Umesto jednog od njih mozda Belic, jer mnogo trci i kvari igru protivnika. Nije mi jasno kako Petric sa ovim igracima zeli da igra lep fudbal, kad sem nekolicine, ostali nisu prosli osnovnu fudbalsku obuku, KONTROLU LOPTE. Ako zeli rezultat Petric mora da igra sistem cvrste odbrane i jakih kontri i polukontri.
Peki
Da ....to mi je poznato kao od sledece sez. itd.To je standardna prica a nista se ne menjai nece se promeniti dok ovako stoje stvari tj. dok oni imaju NAVIJACe.Inace uspeh u EU ne garantuje vise para za klub.Kako inace objasniti da dok je presednik bio D.DJ. u najvece uspehe FKP klub je dospeo u debelu finansijsku dubiozu cije posledice klub i danas ispasta.
@Peki
Ja i kažem, uskoro Partizan preuzimaju Partizanovci! Do tad ništa dobro biti neće. Samo da preživimo do tad!
Peki
Gde nadje bas danas da pada kisa.Eto im izgovor.Nadam se da nece i on ono ,,protivnik je vise zeleo pobedu.. te ovo te ono itd.
Zeko
Podrska Petricu i igracima,nadam se da ce u hodu ispravljti greske i uspeti se kvalifikovati u konferencisku ligu,za dalje cemo videti,*pomozi Boze*
@Peki
Nije bitan današnji rezultat, jer ništa promeniti neće u domaćem prvenstvu. Bitna je utakmica u četvrtak kao i plasman u tu LK kako bi se obezbedio koji dinar za puko preživljavanje i koja pobeda za klupski koeficijent. Da se obezbedi drugo mesto u prvenstvu kako bi u kvalifikacijama sledećw godine bili nosioci barem u jednom kolu kvalifikacija. A onda ti je obezbeđena barem LE i malo više novca. Uskoro Partizan preuzimaju Partizanovci i počeće da se radi u interesu kluba! Bitno je preživeti ovu godinu. Od sledeće se mnoge stvari menjaju. Samo malo strpljenja, a komšije nek razmišljaju o tome...
Uprava napolje
Podrška igračima!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.