Почетна / Фудбал / Супер лига

Познатији сам као кум Луке Јовића, него као играч

Немања Тошић, леви бек Чукаричког, срећан због гола и подршке коју је имао из свечане ложе у дуелу са Спартаком
ФОТО: М. Рашић

Иако игра Чукаричког против Спартака није била на нивоу до сада најбољег играчког кадра у последњих пет година, захваљујући пре свега индивидуалном квалитету, а мање неким тактичким замислима, бело-црни су стигли до четврте победе у првенству.

Посебно инспирисан био је леви бек Немања Тошић. Не само да је био асистент за први гол Мухамеда Бадамосија, већ је успео и да „пројектилом” из слободњака одушеви саиграча из млађих играчких дана у Црвеној звезди, Луку Јовића.

Такорећи, „нацртало” се дефанзивцу Чукаричког да изведе „слободњак“, обзиром да су пре тога са терена изашли за прекиде задужени Марко Доцић и Лука Аџић, док је Ивановић остао на клупи. Кад се све то сложи, јасно је због чега је леви бек Брђана поне епитет најбољег у дуелу са Спартаком.

- Мој дан, нема шта, баш због ситница које су се поклапале једна за другом. Искористио сам то и после не знам колико година, проглашен сам за играча утакмице – уз осмех истиче Немања Тошић, првотимац Чукаричког.

Нисте задужени за „слободњаке“, углавном је то улога капитена. Код лопте сте били Рогановић и Ви, како сте одлучили ко ће да шутира?

- Тачно, није било планирано да шутирам, али видео сам да капитен Доцић није у игри. Осетио сам да могу да добро да шутнем. Рогановић ми је препустио лопту и испало је најбоље за екипу и мене.

Асистенција је такође била врхунска, били сте инспирисани у недељу увече?

- Лепо је рећи да сам асистирао, али Бадамоси је урадио већи део посла. Мајсторски је све извео код гола, на време смо отворили Спартак и после је било лакше.

Да ли је инспирација била посебна због посете кума Луке Јовића и шта вам је рекао после утакмице?

- Видели смо се у пролазу после утакмице, само да ми честита на голу, јер је већ било касно. Јуче сам се видео са Луком, лепо смо прославили.

ПОЗНАТИЈИ САМ КАО ЛУКИН КУМ, НЕГО КАО ИГРАЧ

Позитиван и насмејан као и увек, Немања Тошић нашалио се и на свој рачун. После утакмице са Спартаком освануо је на свим порталима, а на питање како подноси славу каже:

- Постао сам преко ноћи познатији као кум Луке Јовића, него као играч Чукаричког. Надам се да ћу сада изаћи из те сенке.

 

Уколико прођете Твенте састаћете се са Фиорентином, можда вас је кум сада скаутирао?

- Могао је само да види шта га чека! Шалу на страну, Лука Јовић ми је велика подршка и значи ми кад год дође. Занимљиво, оба пута кад је дошао на стадион, био сам у стартних 11. Заиста имам мотив више кад ме бодри.

Ако се заиста деси тај дуел са Фиорентином, бићете близу кума на терену, мада не би то баш био директан дуел, како против једног од најбољих нападача на свету?

- Близу смо на терену, али када би дошло до тога да играмо једни против других, пре бих саветовао наше штопере  како да чувају Луку.    

У дуелу са Спартаком, нисте савршено функционисали у првом полувремену, да ли је умор учинио своје?

- Не. Имали смо иницијативу, али нисмо били конкретни у завршници. Не може увек лако ни да се постигне гол. Свиђа ми се што смо били стрпљиви и на крају искористили шансе.

Чукарички је после непотпуног петог кола и са утакмицом више, други на табели, очекивали сте овакав старт?

- Леп је поглед на табелу. Верујем да ћу моћи то исто да кажем и у мају следеће године. Волео бих да будемо на истом месту.

У четвртак вас очекује реванш против Твентеа, шта можете да урадите, два гола минуса нису недостижна, али игра се у гостима?

- Твенте је фаворит, показали су да је баш квалитетна екипа. С друге стране, и ми знамо наш циљ. Пробаћемо да искористимо сваку шансу која нам  се укаже.

Проблем је што вас сада у Еншендеу чека утакмица пред пуним трибинама, а прошле године је то био главни проблем у Шведској?

- Био је проблем, али сада смо сви старији за годину дана. У Београду смо их преценили, али када смо изашли у наставку утакмице оставили смо бољи утисак и показали да можемо против њих – оптимиста је Тошић.

СУТРА ПУТ У ХОЛАНДИЈУ

Фудбалери Чукаричког сутра у 10 часова чартер летом путују за Холандију где их чека реванш утакмица трећег кола Лиге конференције против Твентеа.

Брђани одлазе са два гола заостатка, али и мотивом да дођу до позитивног резултата.

Меч у Еншендеу игра се у четвртак од 19,00.   

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.