Почетна / Фудбал / Супер лига

Срђан Обрадовић ослобођен оптужби, сад има право да тражи одштету!

Више нема правних препрека ни да Јагодинац ради у фудбалу, иако је суспендован на десет година
ФОТО: В. Марковић

Врховни касациони суд ослободио бившег судију Срђана Обрадовића од оптужби да је злоупотребом службеног положаја, одлука донетим противно правилима игре, помогао фудбалерима Спартака да победе и нанео штету нишком Радничком.

Петочлано веће усвојило је захтеве за заштиту законитости бранилаца и утврдило да арбитар не може имати својство службеног лица.

Обрадовића је претходно Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег суда и касније Апелациони суд у Новом Саду, осудило прво на 15, затим на 10 месеци затвора.

Било је утврђено да је на спорној утакмици одиграној у Суботици 13. маја 2018. досуђеним једанаестерцем за домаћина и искључењем нападача Нишлија, Милана Павкова директно утицао на резултат и омогућио Спартаку победу.

Суд је образложио да је судија из Јагодине био свестан дела и његове забрањености.

Касациони суд је међутим, закључио да овлашћење фудбалског делиоца правде обухвата регулисање само одређених ситуација у оквиру тачно одређене игре и то само према играчима на терену.

Због ограниченог дејства то није вршење јавног овлашћења. Образложено је и да одлучивање на утакмици нема значаја за јавни интерес.

Срђан Обрадовић има право да затражи накнаду штете за време проведено у притвору од 14. маја до 11. јуна 2018.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gol sa atletske staze
Samo zato bi trebalo u zatvor, jer je namera bila ocigledna...A da li je dobio i neke pare...pa, tuzilastvo je trebalo da radi svoj posao i za ostale "bisere"...
Ha, ha, ha...
E zemljo Stradijo!
Svetozarevo
Voleo bih da posle ove odluke pravosuđa neko objasni kako ostati normalan u zemlji Srbiji? Svako ko je makar jedan dan proveo u fudbalu u Srbiji zna šta znači ime ovog gospodina sa slike. Dovoljno mu je pogledati facu koja govori više od hiljadu reči. Velika sramota za Srbiju ne samo za sport nego i naše društvo uopšte.
No1
Koliko si nam samo oteo puta sram te bilo. Dokaza ima mnogo. Bruka i sramota za one sto su ga oslobodili. Sta da ocekujemo od sad kako da sude sudije kad su ovako kvarnog coveka oslobodili. Nije slucajno policajac zna posao…..samo da taj novac sto si uzeo na kvarno ne das u apoteku sram te bilo prevaro…..
Wesst
Umesto da se sakrije u mišju rupu, on razmišlja da se vrati na teren. Pa ti prijatelju nisi odsudio ni jednu utakmicu kako treba, nad svakom tvojoj utakmici bio je oblak sumnje, to što si oslobođen ne znači da nisi najveća bi*anga u istoriji svetskog fudbala.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.