Почетна / Фудбал / Супер лига

Звездина будућност: Радуловић, Ђурић, Станковић, браћа Митуљикић, Мустафа и Лучић

Андрија Радуловић је почео доказивање као леви бек и имао запажену ролу против Марибора

Одличан утисак оставили су најмлађи првотимци Црвене звезде на две утакмице у Турској. Одиграли су тридесетак минута против Марибора, а дан касније како би употпунили минутажу провели на терену сат времена у дресу Графичара и декласирали „Б” тим московске Локомотиве (5:1). Заслужили су и добили јавне похвале тренера Дејана Станковића.

Андрија Радуловић је почео доказивање као леви бек и имао запажену ролу против Марибора. Није, ипак, и даље сигурно да ће бити форсиран само на тој позицији. Школован је за крило, али нова идеја одговорних на Маракани је да се профилише у бека модерног кова.

Штопер Андреј Ђурић је имао неколико добрих стартова на мечу са Марибором и покупио плусеве на дебију за први тим. Добро се уклопио и употпунио дефанзивни квартет после одласка Милоша Дегенека у Колумбус, екипа га је прихватила као да је дуго ту о чему су сведочиле и речи колеге из одбране Радована Панкова.

Никола Станковић је као дефанзивни везиста показао бескомпромисност у дуелима, уклизавао је пожртвовано и наставио да се намеће презимењаку на клупи Звезде

У мечу са Локомотивом је постигао и гол и нема сумње да је на далеко вишем нивоу него на претходним зимским припремама, кад је био још сувише млад за озбиљнију шансу.

Близанци Митуљикић били су заједно на терену против Локомотиве. Јован није добио шансу на мечу са Марибором, али је зато блистао у сусрету са Русима. Обојица су јако интересантни фудбалери и Звезда од њих има велика очекивања.

Ибрахим Мустафа, најстарији у групи прикључених првом тиму, потенцијално је решење за резервног крилног нападача. Јесенас је био ефикасан у Првој лиги као члан Радничког из Сремске Митровице.

Брзоноги Владимир Лучић недавно се прикључио припремама јер је морао да остане у Београду неколико дана због позитивног налаза на коронавирус. Јесенас крилни нападач ИМТ-а нада се дебију на данашњем мечу.

Неће, наравно, свих седам талентованих фудбалера бити при првом тиму Црвене звезде и на пролеће, али сигурно је да ће неко од њих остати. Дејан Станковић ће наредних дана донети одлуку ко ће се вратити у филијалу Графичар и ту играти до лета.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbija zemlja Zvezdaša
Oni nisu samo buducnost Zvezde, nego i srpskog fudbala. Naravno, svi osim Mustafe.
ЦзвРС
Нису они никаква будућност, они ће или пропасти или бити продати како би се могли купити интернационалци из Буркине Фасо или Малавија.
hahaha i opet hahaha
Daj, bre, ne zezajte! Nijedan se nece naigrati. Jer ako forsiras mlade, onda moras rezultat da stavis u drugi plan. A oni bi pre crkli, nego sto bi izgubili neku titulu.
Nenad
Oni nisu Zvezdina buducnost. Na zalost, oni mogu da budu samo sredstvo za obezbedjivanje Zvezdine buducnosti. U poslednjih xy godina prodat je svaki igrac za kog sam se nadao da ce se u potpunosti razviti u Zvezdi.
Tima
Daj Bože da svi zajedno skupe 10-12 tekmi...Prodaja je prioritet.Jedino ako Zvezda izgubi u derbiju..i otpadne u trci za titulom..pa se malo okrenu svojoj deci. Afrikanci su saadašnjost,nažalost

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.