Почетна / Фудбал / Супер лига

Марко Миловановић, Партизанов капиталац!

– Ја сам војник Парног ваљка и где год шеф Станојевић процени да је потребно да играм трудићу се да пружим максимум – каже високи Смедеревац, стрелац за омладинце и први тим у размаку од четири дана
ФОТО: ФК Партизан

Марко Миловановић – Партизанов капиталац! Црно-бели вундеркинд памтиће 1. децембар 2021. и дуел осмине финала Купа Србије са ГФК Дубочицом у Нишу за „вјеки вјеков”: постигао је први гол у сениорској каријери и Парном ваљку даривао минималну победу. Велико „браво”!

- Још сам под еуфоријом, држаће ме и наредна 24 сата. Пресрећан сам, гол ми даје велики мотив за рад и даљи напредак – не крије осмех Партизанов бисер из „класе 2003”.

Интересантно, у недељу, дану кад је суперлигашки лидер гостовао Вождовцу, суперталентовани центарфор играо је за омладинце и ауторизовао „лепотицу” у дербију кола с Бродарцем.

- Ја сам војник Партизана и где год шеф Станојевић процени да је потребно да играм трудићу се да пружим максимум. Свестан сам да је конкуренција велика и да је важно имати „утакмице у ногама”, стога, никад се не поставља питање – зашто? Све за Партизан!

Размишљање за „свака част” и као увертира у закључак:

- Станојевић је врстан педагог и стручњак и шта год од мене захтева, испуњавам без дилеме!

Првенац у црно-белом дресу има и посвету:

- За навијаче!

Уз објашњење:

- Подршка са трибина се, једноставно, осети и даје ми ветар у леђа! Преда мном је дуг пут, због тога желим да вредно радим и оставим траг у Партизану.

Миловановић, мало – мало, па помене... клуб у којем је одрастао:

- У Партизану сам од своје седме године, више од деценију. Навикао сам на дисциплину и победнички менталитет и, као што сам рекао, све што долази спремно чекам.

Високи Смедеревац у текућој сезони уписао је пет првенствених, једну куп и четири утакмице у Лиги конференције. У среду, у Нишу, друштво у аутобусу с крајњом одредницом „југ Србије” правили су му и, такође, надарени Михајло Петковић, Вања Влаховић и Михајло Илић, напоменимо – да није повређен, ту би био и Самед Баждар.

- Заједно смо, практично, 24 часа и шта год да је потребно, увек смо ту једни за друге. Међусобно се саветујемо и дајемо подршку. Сви из омладинаца су ми добри пријатељи – високо, у систему вредности, поред Партизана котира другарство млади нападач.

Марко Миловановић – фудбалер чије ће презиме, нема сумње, тек да се, у рубрици „стрелци”, појављује на семафорима!

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Nisu fudbaleri somovi pa da se nazivaju kapitalcima ni ratnici da budu vojnici već su igrači koji zabavljaju sebe publiku i tako ko svaki zaposleni zarađuju. Pogledajte naslove Vaših starijih sportskih novinara koji su osnovali Žurnal pa probajte malo da ih sledite. Jer onda nije čudo kakav sleng i ti sami igrači uprave i navijači sadašnjice upotrebljavaju. A vaša misija kao novinarski pera je da obrazujete i podučavate humanoj pismenosti čitalaca.
Džo istina
Pa oako se pisalo za Šaponjića ako se ne varam a momka nema ni na mapi, te vredi ovoliko te vredi onoliko. Partizan od njega ne vidješe neke finansiske koristi (možda su profitirali neki "ljudi" u i oko Parttizana!!!
matori
Sada se vidi da sam vec duze vreme bio u pravu -Marko je jedini pravi bonus igrac jer Jovic ,Terzic a posebno Lazar Pavlovic igraju samo zbog nekih zakulisanih ..igrica .. a evidentno nemaju potreban kvalitet. Marko ima osecaj za gol sto je najbitnije za fudbal ali i pred njim stoji veliki rad na brzini ,snazi .....
Pigeon
Snagu on ima, naravno za svoj uzrast, brzina...jos se nisam uverio, ne znam za trk, ali reaguje dosta brzo u kretnjama u 16m, osecaj za gol i igra glavom bas dobri, jos mu treba igra obema nogama i eto ga novi Dzeko! Mada, mene dosta potseca na Savu Milosevica. Samo da mu ne udari u glavu, mediji su otrov, evo Jovica skoro da su upropastili, mora biti hladne glave i mora mnogo da radi na sebi...Obecava...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.